Trenutno čitaš
Ombre korektor je novi viralni beauty TikTok trend

Ombre korektor je novi viralni beauty TikTok trend

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Najnoviji trend koji je postao viralan na TikTik-u je trend ombre korektora, te kao i druge tehnike za uštedu vremena, dizajniran je da djeluje u trenu, a sa preko 11 miliona pregleda na TikTok-u postaje mnogo više od trenda.

Umjesto korištenja jednog ili dva tona, tehnika ombre korektora uključuje do četiri različite nijanse koje se stapaju iz unutrašnjih uglova ispod očiju, krećući se prema prema sljepoočnicama.

@klaudiasyd

love this undereye technique #makeup #undereyeconcealer #makeuphack #makeuptips #makeuproutine

♬ This Year Blessing by Victor Thompson – Ude Paw Paw

Za isprobavanje ove nove tehnike koja vlada društvenim mrežama potreban ti je svijetliji korektor kao i onaj koji je odgovara tvom tonu kože, te dvije različite nijanse rumenila. Postoji nekoliko efekata koje stvara metoda ombre korektora, uključujući prirodno rumenilo i cjelokupni i sjajniji izgled.

Kako napraviti ombre tehniku korektorom?

Za početak koristi kremasti korektor za posvjetljivanje koji bi trebao biti oko dvije nijanse svjetliji od boje tvoje kože i stavi mali potez na unutrašnji ugao podočnjaka. Zapamti, svaki proizvod mora napredovati od najsvjetlijeg ka najtamnijem kako se udaljava od oka, tako da prirodno treba za sljedeći pored svijetlog dodati korektor koji odgovara tvom tenu. Tvoj drugi ombre korektor možeš postaviti na sredinu podočnjaka gdje ga obično i nanosiš.

@iluvsarahiiii

Had to try this ombre concealer trend💞 would you try this? #ombreconcealer #makeuphacks inspo: @Exteriorglam

Pročitaj

♬ Barbie World (with Aqua) [From Barbie The Album] [Extended] – Nicki Minaj & Ice Spice & Aqua

Zatim vrijeme da prijeđeš na rumenilo kada dodaš oba niza korektora. Prvo nanesi svjetlije rumenilo u boji breskve, a zatim dublju ružičastu nijansu neposredno pored. Svrha korištenja dvije nijanse rumenila je da obrazima pruži lijep sjaj koji će se nježno stopiti i izgledati prirodno.

Kada završiš sa nanošenjem korektora i rumenila od svjetlih do tamnih tonova, vrijeme je da ih blendaš koristeći svoju omiljenu četkicu za šminku ili spužvicu. Sa ovim trendom, najbolje je početi blendanje od unutrašnjeg ugla, ostavljajući najdublju nijansu rumenila za kraj. Nakon toga možeš nanijeti lagani sloj prozirnog pudera za fiksiranje pomoću velike četke za puder.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum