Trenutno čitaš
Novogodišnji makeup: Ideje vizažista kojima vjeruju Hailey Bieber, Kaia Gerber i Zendaya

Novogodišnji makeup: Ideje vizažista kojima vjeruju Hailey Bieber, Kaia Gerber i Zendaya

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Savršen novogodišnji makeup može biti ključi faktor za istaknuti se i zračiti samopouzdanjem na dočeku Nove godine. Ako se inspirišemo poznatima, poput Hailey Bieber, Kaie Gerber i Zendaye, otkrićemo neke od najuzbudljivijih ideja vizažista koji su zaduženi za njihov besprijekoran izgled. Upravo su njihove preferirane tehnike, boje i detalji ono što će definisati trendove u novogodišnjem izgledu.

Kroz njihove omiljene stilove, svako može pronaći nešto što odražava vlastiti ukus i ličnost za savršeno blistav ulazak u Novu godinu. Evo inspiracije!

SJAJ I PLAVE SJENE

Mary Phillips omiljena je vizažistica Hailey Bieber, Kendall Jenner i J.Lo. Voli raditi sa šljokicama i svjetlucavim sjenama – što je idealno za novogodišnji makeup. Ako nemaš puno vremena za šminkanje, posveti se dobrom razvijanju tonusa, a na kapke nanesi ili glitter u gelu (za stvaranje mokrog efekta) ili mat sjene u jednoj nijansi – na primjer u plavoj.

makeup
@maryphillips

ŠMINKA U STILU 90-IH

Poznati vintažista Raoul se ne boji eksperimenata – vješto radi s gradijentima, crta strelice do sljepoočnica, raspršuje kamenčiće preko kapaka. Zbog toga ga Zendaya voli. Kao inspiraciju za novogodišnji makeup preporučamo njegove lookove. To su olovke za oči duž cijele konture ili ljubičasti makeup, izravna referenca na 90-e.

GOTIČKI MAKEUP

Allan je majstor gotičke šminke. Posebno je dobar u neobičnim, eksperimentalnim primjerima makeupa. Na primjer, u obliku ptičjeg perja ili snježnobijele, “superherojske” strijele, poput glumice Joey King na premijeri filma “Brže od metka”.

Pročitaj

MAKEUP U ROZE BOJAMA

Korištenje proljetne ružičaste boje kao glavne, akcentne boje za novogodišnju šminku je vrlo lijepo rješenje. Upari blještavilo s klasičnim crvenim ružem za usne ili se drži osvježavajućeg, ali aktivnog rumenila. I nemoj štedjeti na highlighteru u oba slučaja.

FOKUSIRAJ SE NA GORNJI KAPAK

Vizažistica Lea Darcy voli se fokusirati na oči – uz pomoć sjena u bogatim nijansama i gusto nanesene olovke za oči (ispada agresivno i nekonvencionalno). I ona nikada ne štedi: ako radi smokey eyes, onda to radi sve do obrva. Ugledaj se na njen rad i svakako nadopuni izgled smeđim ružem s jasnim obrisima.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum