Trenutno čitaš
Venera u Strijelcu nam donosi pozitivan početak 2024.

Venera u Strijelcu nam donosi pozitivan početak 2024.

Venera, planeta ljubavi, pomjerila se iz strasne Škorpiji 29. decembra u znak avanturističkog Strijelca, baš na vrijeme za Novu godinu. To znači da ćemo 2024. započeti s optimističnim vibracijama Strijelca koji će vladati ne samo našim srcima, već i našim društvenim kalendarima.

U 2024. imaćemo mnogo veću vjerovatnoću da izađemo iz naših ljuštura. Venera u Strijelcu ne samo da donosi opuštajuću atmosferu u svim stvarima kojima Venera vlada – zadovoljstvu, odnosima, novcu – ona takođe djeluje kao odlična prilika za preuzimanje rizika i istraživanje svijeta oko nas. Željećemo da doživimo život u najvećoj mogućoj mjeri. Neki od nas bi čak mogli da rezervišu to putovanje na drugu stranu svijeta, jer ova kombinacija planete i znaka podstiče istraživanje, avanturu i istinsku žeđ za otkrićem.

Ultra magazin

Kada je reč o odnosima, Venerino posljednje zadržavanje u znaku Škorpije nije bilo tako glatko. Imati Veneru u znaku Škorpije u protekle tri nedelje značilo je iskusiti intenzivne interakcije u našim odnosima. Ići ispod površine kako bismo pronašli razloge iza naših želja bio je naš prioritet. Sada, kada je planeta ljubavi u znaku kojim vlada Jupiter, sigurno ćemo se osjećati lakše i uzbuđenije zbog budućnosti naših odnosa.

Venera u Strijelcu donosi nam bezbrižniju atmosferu u naše odnose, što znači da će naš fokus biti uglavnom na zabavi i zajedničkom doživljaju. Međutim, Strijelac voli da uči i istražuje, a možda žudite za više avanture i novina u vašim važnim vezama, kao i za nekim od koga možete učiti i ostati budni do kasno razgovarajući o smislu života.

Izvan naših ljubavnih života, Venera upravlja našim ličnim sistemom vrijednosti. Strijelac voli dijeliti svoja mišljenja, misli i uvjerenja, tako da se možete osjećati pozvanim da se zalažete za ciljeve u koje vjerujete, odnos s drugima i uključivanje u dijalog ima potencijal da promijeni vašu ličnu perspektivu i pogled na svijet narednih sedmica. Iako želimo da izbjegnemo prazničnu dramu što bolje možemo, važno je i da ostanete pri svome i ostanete vjerni svom srcu. Ako vas vuče da budete glasni, dopustite da vas se čuje.

Prvog dana 2024. Venera u Strijelcu će biti u kvadratu sa Saturnom u Ribama. Nažalost, ovo može uzrokovati smanjenje našeg samopouzdanja i učiniti da se osjećamo kao da ne možemo postići svoje romantične ciljeve kako mjesec odmiče. Možemo doživjeti neke zastoje ili osjećaje odbačenosti u nekim našim bliskim vezama. Ovo je dan za postavljanje granica. Parovi koji su u problemima, možda će odlučiti da odustanu. Možda ćete morati ponovo pregovarati o očekivanjima u romantičnim partnerstvima ili poslovnim ugovorima.

Ultra magazin

Ovaj kvadrat će dodati ozbiljnu atmosferu inače bezbrižnom tranzitu. Možda se  dovode u pitanje naše vrijednosti u vezi sa vezama, prijateljstvima i novcem. Šta i koga želimo ostaviti iza sebe ili ponijeti u našu novu godinu?. Mogli bismo se i zapitati i šta će biti potrebno da manifestujemo ono što zaista želimo u godini koja je pred nama? Pošto je Merkur retrogradan dok prelazimo u novu godinu, sve dovodimo u pitanje, a Venera će pomoći Merkuru u ovom procesu duboke “unutrašnje potrage”.

Pročitaj

Stvari će se razvedriti 11. januara, kada se Venera poravna sa meteorom Hironom u Ovnu, koji se poklapa sa mladim mjesecom u Jarcu, nudeći nam priliku da zacijelimo rane iz prošlosti. 14. januara Venera se povezuje sa čvorovima sudbine, što ukazuje da bi stare stvari vezane za romansu mogle ponovo isplivati.

Konačno, označite svoje kalendare za 19. januar, kada je Venera u kvadratu sa Neptunom u Ribama. Pazite na svađe i manipulacije u vašim bliskim odnosima. Ako nešto zvuči predobro da bi bilo istinito, slušajte svoju intuiciju. Lako je danas propustiti crvene zastavice i previše idealizovati ljude i obećanja. Izbjegavajte donošenje bilo kakvih ishitrenih odluka i provjerite kakva se osjećanja javljaju.

U narednih nekoliko sedmica idemo u svjetliju eru, pa iskoristite to na najbolji način – vaša 2024. može ovisiti o tome.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum