Trenutno čitaš
Nove sobe prve klase ove aviokompanije izgledaju kao hotelske

Nove sobe prve klase ove aviokompanije izgledaju kao hotelske

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Putovanje prvom klasom je upravo dostiglo novi nivo. Aviokompanija Qantas otkriva fotografije svojih novih kabina prve i poslovne klase, koje su jednostavno zapanjujuće.

Qantas dovodi stručnjake koji će mu pomoći u potpunosti redizajnirati svoje luksuzne kabine. Aviokompanija sa sjedištem u Australiji koristi podatke naučnika za spavanje, stručnjaka za avijaciju i studija industrijskog dizajna kako bi kreirala kabine koje će zadovoljiti putnike na dugim relacijama. Nove premium kabine će debitovati 2025. na direktnim letovima od Australije do New Yorka i Londona; poduhvat nazvan “Project Sunrise”.

sobe prve klase
Foto: Qantas Airline

Prvi korak ka nadogradnji luksuznog iskustva putnika je jednostavno stvaranje više prostora. Da bi to uradio, Qantas rekonfiguriše svojih 12 Airbus A350 sa 300 sjedišta na samo 238 sjedišta.

„Mislimo da naše kabine A350 imaju najsofisticiraniji i najpromišljeniji dizajn od bilo koje avio kompanije, kombinujući vrhunsku tehnologiju sa istraživanjem sna kako bi oblikovali izgled i osjećaj za ono što je zapravo nova era putovanja,“ objašnjava izvršni direktor Qantas Grupe Alan Joyce. “Qantas je bio lider u otvaranju novih letova na dugim relacijama tokom većeg dijela naše istorije, a sve što smo naučili, i tehnički i u smislu udobnosti putnika, donosimo u Project Sunrise.”

Novodizajnirana Qantas Luxe sjedišta prve klase više liče na male sobe. Imaju krevet, fotelju sa naslonjačem, ormar, trpezarijski sto i 32-inčni televizor. Na svakom letu biće šest apartmana prve klase koji se nalaze blizu prednjeg dijela aviona.

sobe prve klase
Foto: Qantas Airline

Iza toga će biti 52 sjedišta sljedeće generacije u biznis klasi. Svi apartmani će imati klizna vrata za privatnost i direktan pristup prolazu. Ovi prostori će takođe imati ležeći krevet, otoman i 18-inčni televizor sa ekranom na dodir.

Putnici u Luxe First i Next Generation Business će imati pristup besplatnom Wi-Fi i Bluetooth povezivanju za svoje uređaje, kao i više opcija za punjenje uređaja, uključujući bežično indukcijsko punjenje. Oba prostora će takođe imati poboljšanu rasvjetu, prema dizajnerskom studiju koji radi sa Qantasom. „Počeli smo da dizajniramo ovu kabinu aviona prije pet godina, radeći sa Airbusom i Qantasom kako bismo maksimizirali prostor, kao i kreirali prilagođeni program osvjetljenja koji će uticati na raspoloženje i obrasce spavanja“, kažu dizajneri.

Pročitaj

sobe prve klase
Foto: Qantas Airline

„Svi elementi dizajna i usluge će raditi zajedno kako bi značajno poboljšali udobnost leta, zdravlje i dobrobit i pomogli da se minimizira stari neprijatelj džetlaga“, objašnjava dizajner David Caon. „Svaki element je kreiran za Qantas, od lampe za čitanje do tkanine, kako bi se osiguralo da putnici provedu svoje putovanje u prefinjenoj udobnosti.”

 

Izvor: travelawaits.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum