Trenutno čitaš
Nove serije i filmovi koje možeš staviti na listu gledanja za vikend

Nove serije i filmovi koje možeš staviti na listu gledanja za vikend

house of the dragon

Za vikend ti donosimo uzbudljive preporuke za binge-watching, počevši od vatrenih sukoba u Westerosu do romantičnih zapleta u visokom društvu Londona. Bilo da si ljubitelj epskih borbi zmajeva ili tajni visokog društva, naša lista nudi ponešto za svakoga.

Kuća zmaja, sezona 2 (HBO i Max)

Igra prijestolja pretvara se u rat prijestolja – i to vatreni i krvavi u kojem se pojavljuju Targaryen protiv Targaryena i zmajevi protiv zmajeva. Rhaenyra (Emma D’Arcy) vjeruje da je prava kraljica Westerosa, ali njen brat kralj Aegon II (Tom Glynn-Carney) sjedi na gvozdenom tronu u King’s Landingu, kojeg podržava njegova majka, udovica kraljica Alicent (Olivia Cooke) . Nakon smrti njenog sina Lucerysa od ruke Aemonda (Ewan Mitchell), Rhaenyra traži saveznike među gospodarima carstva, uključujući moćne Starkove na sjeveru, ali budalasta odluka Daemona (Matt Smith) prijeti da pruži podršku njenom bratu.

Premijera u nedelju, 16. juna  na HBO-u i Max

Bridgerton, sezona 3, dio 2 (Netflix)

Ta uporna vožnja kočijom je možda gotova, ali problemi Penelope Featherington (Nicola Coughlan) nisu. Ona i Colin Bridgerton (Luke Newton) su sada blaženo zaručeni, ali ona će morati raspetljati svoju mrežu prevare prije nego što bude sretna.

Najveća prepreka je, naravno, Penelopin tajni identitet kao skandalozne Lady Whistledown. Eloise (Claudia Jessie) prijeti da će sve otkriti svom bratu ako Pen sama ne prizna. U međuvremenu, Francesca (Hannah Dodd) ima svoju komplikovanu romansu. Kada je Bridgertonova romansa ikad prošla glatko?

Dostupno na Netflixu.

Pročitaj
putovanja

Becoming Karl Lagerfeld (Disney+)

To je Pariz 1972. godine. Karl Lagerfeld (Daniel Brühl) nezadovoljni je modni dizajner koji gleda kako ga savremenici poput Yves Saint Laurenta prestižu. Talentovan je, ali ima i 38 godina, i dalje živi sa majkom i pomalo je zaglavio. Ova raskošna drama, zasnovana na knjizi Kaiser Karl Raphaelle Bacque, prikazuje uspon njemačkog dizajnera. Nakon što je upoznao zagonetnog i samouvjerenog mladog pisca Théodorea Pellerina Jacquesa De Baschera, Lagerfeld preuzima mjesto umjetničkog direktora modne kuće Chloé.

Am I OK? (Max)

Dakota Johnson glumi Lucy, ženu u ranim 30-ima koja je iznenađena shvativši da nije strejt. Njena prijateljica Jane (Sonoya Mizuno) vodi je u njenoj potrazi da počne da izlazi sa ženama, što se pokazalo teškim jer Lucy nikada nije izašla iz svoje zone udobnosti. Film je režirao par iz stvarnog života Stephanie Allynne i Tig Notaro.

Atlas (Netflix)

Analitičarka podataka Atlas Shepherd (Jennifer Lopez) je angažovan da pomogne u potrazi za robotom (Simu Liu) u bijegu. Iako je oduvijek bila nepovjerljiva prema novoj tehnologiji, sada mora staviti svoj život u ruke električnog odijela kojim upravlja AI kako bi ostala živa i spasila svijet. Naučnofantastični film, u kojem glumi i Sterling K. Brown, premijerno je prikazan na Netflixu, 24. maja.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum