Trenutno čitaš
Nove Netflix serije i filmovi koje ne smiješ propustiti!

Nove Netflix serije i filmovi koje ne smiješ propustiti!

L'Occitane
L'Occitane

Najveći gigant striminga na svijetu Netflix, završava ovu godinu snažno s nizom uzbudljivih novih izdanja koji uključuju sve, od dugo očekivane adaptacije poznatog romana “Lady Chatterley’s Lover” do dokumentarnih projekata, TV drama i još mnogo toga.

Kao i obično, Netflix petkom objavljuje nova izdanja, pa evo šta ne smiješ propustiti ovog vikenda.

Netflix

“Lady Chatterley’s Lover”

Možda najpoznatije Netflixovo izdanje koje dolazi ovih dana je Lady Chatterley’s Lover, adaptacija čuvenog romana D.H. Lawrencea, koji je izazvao šok nakon objavljivanja zbog svog otvorenog prikaza seksa. Film u kojem glume Emma Corrin kao Lady Constance Chatterley, Jack O’Connell kao Mellors i Matthew Duckett kao Lord Clifford Chatterley – stiže 02. decembra. Ovaj film označava prvu dugometražnu filmsku verziju Lady Chatterley’s Lover nakon gotovo 20 godina.

“U suštini, mislim da svi žele da pronađu ljubav”, rekao je producent Laurence Mark o filmu u intervjuu za Netflix. „I niko ne zna odakle će to doći. I mislim da je zabranjena ljubav još privlačnija u smislu književnosti i filmova… pronaći nekoga koga ne možeš imati. Pronaći nekoga sa kim vam je suđeno da budete – to je idealno za svakoga, zar ne?”

Između ostalog, knjiga ostaje jedan od romana o kojima se najviše govori u 20. vijeku i prvi roman koji tako direktno istražuje ideju ženskog seksualnog zadovoljstva. Što se tiče priče, Connie je spremna na život u bogatstvu i privilegijama nakon udaje za Clifforda Chatterleya, što joj daje titulu Lady Chatterley.

Sve se, međutim, preokrene kada se njen muž vrati iz rata, toliko povređen da ne može da hoda. Connie postaje svojevrsna njegovateljica za svog muža i ubrzo upoznaje Olivera Mellorsa, lovočuvara na imanju porodice Chatterley i zaljubljuje se u njega.

“Sr.”

Idemo dalje na našoj listi, Chris Smith je bio uključen u neke od najvećih i najzanimljivijih dokumentarnih projekata Netflixa u posljednjih nekoliko godina, kao što su Kralj tigrova iz 2020. i ovogodišnji Bad Vegan. A 02. decembra, dokumentarista donosi Netflixu svoj „portret s ljubavlju i nepoštovanjem“ života i rada Roberta Daunija starijeg.

Film “Sr” sniman je tri godine i imao je svjetsku premijeru na Telluride Film Festivalu. Producenti su Susan Downey iz tima Downey i Robert Downey Jr., koji su prethodno sarađivali na fantastičnoj seriji Sweet Tooth. „Ono što je započelo kao jednostavan dokumentarac brzo se pretvorilo u bilo šta osim običnog dokumentarca. Veći od života, ali otvoren i ljudski kao i uvijek, bilo je takvo zadovoljstvo i iskustvo, koje potvrđuje život pokušati uhvatiti neke djeliće uspona, padova i svega između.”

Pročitaj
netflix trileri

“Firefly Lane”- nova sezona

Finalna sezona Firefly Lane na velika vrata stiže na Netflix 02. decembra. U novoj sezoni, između ostalog, saznaćemo šta je moglo da prekine 30-godišnje prijateljstvo Tully i Kate, pored toga što ćemo videti Kate kako se bori sa posljedicama Džonijevog nesrećnog puta u Irak.

U međuvremenu, Tully će se suočiti sa tužbom nakon što je napustila svoj talk show, prisiljavajući je da krene u resetovanje karijere sa samog dna. „Možda je samo upoznala svog partnera – to jest, ako prestanu da se svađaju na pet minuta.

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum