Trenutno čitaš
Nove hvaljene nordijske serije koje ne želiš propustiti

Nove hvaljene nordijske serije koje ne želiš propustiti

Predstavljamo tri nove nordijske serije koje su stigle na streaming-servis Pickbox NOW u sklopu Viaplay Selectove ponude. Riječ je o hvaljenoj švedskoj seriji “Dvije sestre”, estonskoj kriminalističkoj seriji “Ko je ubio Otta Muellera”? i švedskoj seriji “Veleposlanik”. Evo što sve trebate znati prije nego što krenete na ovaj nordijski maraton!

Dvije sestre (Two Sisters)

Two Sisters serija je temeljena na uspješnicama švedskih visokoprofiliranih medijskih ličnosti Hanne Widell i Amande Schulman. U fokusu priče su sestre Vanessa (Julia Ragnarsson) i Alicia (Dilan Gwyn) koje žive zajedno i sve dijele jedna s drugom. No budući da se Alicia sprema preseliti k svom dečku, Vanessa se mora sama snalaziti dok se Alicia pokušava prilagoditi svom novom luksuznom životu. Dvije sestre spajaju svjetlo i tamu, postavljajući pitanje koliko smo odgovorni za one koje volimo. Ovo je oštra i relevantna priča koju su ispričale neke od najtalentovanijih kreatorki nordijske regije, i ispred i iza kamere.

Foto: Pickbox

Ko je ubio Otta Muellera? (Who Shot Otto Mueller?)

Pametan, složen i vrlo moderan zaokret klasičnog kriminalističkog formata ko je to učinio. Poznati biznismen i bivša sovjetska hrvačka zvijezda pronađena je ubijena u svojoj vili na svoj 65. rođendan.​ Detektivi redom ispituju osam članova porodice, a mračne istine o uspješnom i moćnom čovjeku koji je jednom golim rukama ubio vuka postupno izlaze na vidjelo.​ Svako ima priču o Ottu Muelleru – i svako ima motiv.​ Neviđena postava najboljih estonskih kreativnih talenata na čelu s nagrađivanim rediteljem Renéom Vilbreom i scenaristom Birkom Rohelendom.

nordijske serije
Foto: Pickbox

Veleposlanik (The Ambassador)

Dostupno od 15. februara

Pročitaj
stil Gigi Hadid

Iza naizgled respektabilne fasade nordijskog veleposlanstva u gradu Mexicu potajno nastaje unosan posao s oružjem. Ali delikatnu situaciju dodatno komplikuje egocentrični veleposlanik uvjeren da će ga ugovor dovesti do mjesta koje mu pripada u Washingtonu – kad bi samo mediji prestali postavljati takva neugodna pitanja…U glavnoj je ulozi švedski komičar Mikael Tornving (Johan Falk). Ovu humorističnu dramu od 10 epizoda producirao je Brain Academy (Conspiracy of Silence i Swedish Dicks), a napisao ju je Patrik Ehrnst (Swedish Dicks).

nordijske serije
Foto: Pickbox

Što je Viaplay Select?

U sklopu saradnje s nordijskim streaming-gigantom Viaplayem brojne originalne nordijske serije i filmovi kontinuirano stižu na Pickbox NOW te se mogu gledati u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Bugarskoj. Zahvaljujući tome, Viaplay Selectova ponuda prvi je put dostupna u regiji. Riječ je različitim žanrovima – od drame, romantičnih filmova, komedija, dokumentaraca, kriminalističkih do biografskih filmova… A sve s nordijskim okusom!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum