Trenutno čitaš
Nova kolekcija – Adidas i Prada: Eko patike sa džepovima

Nova kolekcija – Adidas i Prada: Eko patike sa džepovima

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Na prvi pogled, Prada i Adidas su potpune suprotnosti. Međutim, iz prve saradnje ovog moćnog dua jasno je da su njihove razlike i slična uvjerenja u modne inovacije, moćne pokretačke snage potrebne za stvaranje partnerstva. Za svoju treću saradnju, koja počinje 13. januara, dva brenda se fokusiraju na eko održivost mode spajanjem Adidas legendarnih Originals Forum patika i Prada tkanine Re-Nylon, koja se može reciklirati.

Foto: Prada & Adidas

Potpuno nova kolekcija Adidas for Prada Re-Nylon ponovno će oduševite obožavaoce ovih brendova. Strastveni obožavaoi njihovog partnerstva, pamte da se njihova prva kolekcija sastojala od potpuno bijele verzije Adidas legendarnih patika Superstar i sportske verzije Prada torbe za nošenje. Druga kolaboracija dva snažnabrenda, otkrila je tri nove boje hibridnih Prada Superstar kicks. Međutim, s trećom saradnjom, Prada i Adidas predstavljaju ekskluzivnu kolekciju od 21 komada odjeće, obuće i dodataka, koja povezuje luksuznu sportsku odjeću s eko održivim modnim praksama.

Foto: Prada & Adidas

Svaki komad iz nove kolekcije proizveden je u Italiji od strane Prade i biće sastavljen od Re-Nylon tkanine, koja se može reciklirati. Tkanina nastaje recikliranjem plastičnog otpada, koji se sakuplja iz okeana i otpada od tekstilnih vlakana.

Foto: Prada & Adidas

Kolekcija sadrži artikle i dodatke kao što su patike, trenirka, duks, jakna s kapuljačom i šešir. Tu su i tri vrste torbi, koje odišu Adidas ležernom sportskom estetikom: putna torba, ruksak i torba za kupovinu.

Pročitaj
mary jane cipele

Foto: Prada & Adidas

Svi proizvodi imaće prepoznatljivi Adidas detalj u tri trake i Prada metalik logo. Najupečatljiviji proizvod koji ćemo poželjeti su nove Adidas Forum visoke i niske patike, koje imaju male džepove. Preslatko zar ne? Zabavan i koristan detalj! Adidas i Prada Re-Nylon kolekcija će biti dostupna globalno od 13. januara.

Izvor: thezoereport.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum