Trenutno čitaš
Kako se obući za 2022. kao glavni lik?

Kako se obući za 2022. kao glavni lik?

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

I baš tako, jer je ponovno pokretanje Sex and the City serije izazvalo toliko buke, haosa i nostalgije, teško je ne maštati o tome kako bi moglo izgledati živjeti kao Carrie Bradshaw; glavni lik glamurozno zanimljivog i fantastičnog, iako pomalo haotičnog života. 

20th Century Studios

Iako možda nismo svi – ili, iskreno, želimo da budemo – Carrie, kako vrijeme prolazi, želimo da se naše priče razvijaju, da se naš lik razvija, a najbolje od svega da oni oko nas znaju našu ulogu. Ako je tvoj život serija, 2022. je početak potpuno nove sezone – sa mogućnošću da izrasteš u najbolju verziju sebe.

Spremna si napraviti korak dalje sa svojim stilom 2022. godine? Ovi savjeti će ti pomoći da zadržiš status glavnog lika – čak i ako je to samo u tvom životu.

Kombinuj smjele boje i printove

Netflix

Ključ za oblačenje kao glavni lik serije Emily in Paris? Ne plašiti se biti hrabra i izdvojiti se od svih ostalih u prostoriji. Jedan od najlakših načina da to postigneš? Miješanjem boja i printova. Ponekad je ključ za to manje razmišljati i više improvizovati. Upari svoju omiljenu jaknu s uzorkom s košuljom kojoj obično dopuštaš da sama priča, ili upari svoje najsjajnije hlače sa jednako svijetlim gornjim dijelom umjesto neutralnim. Rezultat će uvijek izgledati bez napora i šik.

Odaberi monohromatsku kombinaciju

Hulu

Monohromatsko oblačenje se uvijek smatra moćnim potezom. Ključ za postizanje monohromatskih kombinacija je odabir nijansi koje su u istoj porodici boja, ali nisu identične (na primjer, kaki pantalone sa tamno smeđim džemperom i kamel kaputom). Spajanje sličnih nijansi jedna s drugom ostavlja izgled koji djeluje besprijekorno uglađen, svaki put.

Ovladaj sportskim izgledom

Disney

Ne moraš uvijek biti “sređena” – a ponekad, opušteniji izgled može na kraju biti još elegantniji. Iskoristi prednosti odgovarajućih sportskih kompleta tako što ćeš ih upariti s drugim osnovama, kao što su omiljeni vuneni kaput i patike.

Ne znaš odakle početi? Kada si u nedoumici, odaberi osnovni sloj—kao što je kratki gornji dio za vježbanje i tajice—u sličnoj boji, a zatim nanesi jedan komad preko i slaži kombinaciju.

Podigni svoje casual kombinacije na novi nivo

Pročitaj

HBO Max

Najbolji izgled se često kreira od osnovnih komada iz ormara, a ljepota toga je što se obično mogu dotjerati ili ublažiti u trenutku.

Ideš u kancelariju u bijeloj košulji, farmerkama i patikama? U torbu spakuj par štikli sa da ih preobuješ za piće nakon radnog vremena. Ideš na večeru, pa na piće? Upari svoje omiljene kožne hlače i top sa jaknom koju možeš lako da skineš i promijeniš izgled. Mogućnosti su beskrajne i čine pristup oblačenju mnogo lakšim.

Odaberi ono u čemu se najbolje osjećaš

20th Century Studios

Bez obzira šta radiš kada izađeš iz kuće, nećeš se osjećati samopouzdano osim ako ne odabereš komade u kojima se osjećaš najbolje. Ako voliš neki trend u teoriji, ali se osjećaš kao da ti dobro ne stoji? Preskoči.

Iznad svega, daj prioritet oblačenju u ono zbog čega se osjećaš kao apsolutno najbolja verzija sebe u 2022. godini.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum