Trenutno čitaš
Nova godina u Turskoj

Nova godina u Turskoj

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Kako bi bilo da u novoj godini posjetiš Istanbul, Kapadokiju ili Antaliju, tri obavezne destinacije na listi svakog turiste?

Donosimo detalje ovih fantastičnih destinacija za sve one koji još uvijek nisu odlučili gdje provesti novogodišnje praznike ili dočekati prve trenutke 2024. godine.

Istanbul je „New Cool“

Istanbul je jedan od „must visit“ svjetskih gradova, koje moraš posjetiti zbog istorijskih znamenitosti, arhitekture, živopisne kulture, umjetničke scene, jedinstvenog kulinarstva i brojnih mjesta za shopping. Grad je uvršten na Travel + Leisure (T+L) listu „50 najboljih mjesta za putovanje u 2024.“ i postao preporučena destinacija za putovanja za narednu godinu.

Istanbul nudi bezbroj iskustava, od istorijskog, hiljadugodišnjeg poluostrva do zadivljujućeg Bosfora, od ukusnih delicija turske i svjetske kuhinje do visokog standarda kvalitete smještaja. Čak i u decembru, Istanbul je pod sunčevim zrakama i blagim temperaturama. Nakon šetnji gradom danju, noću uživaj u zabavama u barovima ili jazz klubovima, restoranima ili tradicionalnim tavernama.


Kapadokija, bajkovita zemlja

Kapadokija je jedan od najzanimljivijih pejzaža Turske i svijeta, savršena za proslavu Nove godine. Jedinstvene formacije vilinskih dimnjaka, veličanstveni podzemni gradovi sa tunelima koji se protežu na desetine metara, kuće u stijenama, crkve i manastiri, izvanredan doživljaj vožnje balonom i fantastični pećinski hoteli u kojima možeš odsjesti…

Kapadokija je najpopularnija zimska destinacija Turske! Osim nezaboravnog doživljaja u bajkovitom gradu pećina, Kapadokija nudi i izuzetan SPA tretman u pećinskim hotelima opremljenim modernim sadržajima. Novogodišnje praznike provedite ispijajući ukusna domaća vina, uz kamin sa prijateljima dok se iznad vas, u zoru, podižu poznati kapadokijski baloni.


Antalija: Nova godina pod mediteranskim suncem

Antalija, srce turske rivijere je bezvremenski grad u kojem možeš uživati u toplom vremenu čak i u decembru, zahvaljujući sunčanoj, blagoj mediteranskoj zimi. To nije samo ljetna destinacija već mjesto koje se posjećuje tokom cijele godine. Grad je idealna destinacija za porodični i solo odmor, omiljen putnicima koju Novu godinu žele provesti u toploj i sunčanoj atmosferi.

Pročitaj
samopouzdanje

Okružena dugim plažama, drevnim gradovima, muzejima koji odražavaju njenu veličanstvenu istoriju i mediteranskim ukusima, Antalija je jedinstvena destinacija fantastičnih pejzaža. Novogodišnji događaji u Antaliji organizuju se pod mediteranskim suncem. Ako si u Antaliji za Novu godinu, na listu istraživanja uključi i Pataru i Demre da vidiš zemlju u kojoj je rođen Djed Mraz.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum