Trenutno čitaš
Nostalgija za Boho chic estetikom: 2024. donosi povratak na piste i u street style

Nostalgija za Boho chic estetikom: 2024. donosi povratak na piste i u street style

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Boho chic se vratio u punom sjaju, ali ovaj put nije samo prolazni trend s TikToka, zadržavajući svoju udobnu i lepršavu estetiku s modernim dodirima koji ga čine relevantnim za 2024. godinu.

Isabel Marant, Rabanne, i Chloé su samo neki od brendova koji su preuzeli boho estetiku za svoje revije, uključujući volane, resice i kožu kako bi stvorili savremene interpretacije ovog stila.

Opojna mješavina volana, antilopa, teksasa i šifona koju zagovaraju vjerni sljedbenici Rachel Zoe, ali je konceptualizirala francuska modna kuća Chloé.

Isabel Marant se oslanjala na estetiku za svoju reviju na nedjelji mode u Parizu za jesen/zimu 2024., udvostručivši klasične rubove brenda kroz suknje i šalove s resama. A kod Rabanne, Julien Dossena je ponudio dozu boho estetike s resicama na šarenim haljinama, pantalonama i tajicama.

Nakon odlaska Gabriele Hearst, Chemena Kamali je preuzela kormilo Chloé i donijela novo svježe viđenje boho chic estetike. Njene kolekcije su odjeknule nostalgijom, ali su istovremeno unijele savremenost i eleganciju. Njena revija jesen/zima 2024. godine oživjela je boho chic s volanima, prozirnim haljinama i prepoznatljivim dodacima.

Kamali je dobro shvatila duh vremena i povratak potražnje za slobodom, mekoćom i pokretom, te je uspjela da oživi boho chic na način koji odgovara 2024. godini. Njena interpretacija je suptilna, ali istovremeno moćna, s minimalističkim dodirima i suzdržanom paletom boja.

Modni stručnjaci i analitičari primjećuju da se boho chic vraća s jačim i dubljim estetskim osjećajem. Ovo nije samo prolazni trend, već duboko ukorijenjeni povratak koji se odražava u interesovanju potrošača i porastu prodaje brendova poput Chloé.

Dok mnogi trendovi danas započinju na internetu, boho chic je svoje korijene imao na pisti, što ga čini dugotrajnim i autentičnim. Modni stručnjaci ističu da je važno da trendovi dolaze iz modnih kuća, a ne samo s društvenih mreža, što daje trendu veću autentičnost i dugovječnost.

Pročitaj

Novi boho chic ne samo da pruža estetsko zadovoljstvo, već nosi i dublje poruke o slobodi, nostalgiji i želji za autentičnošću. Kroz kombinaciju nostalgičnih elemenata i savremenih dodataka, boho chic postaje relevantan za 2024. godinu, donoseći sa sobom osjećaj slobode i ležernosti koji je uvijek bio njegova suština.

Stephane Cardinale – Corbis/Getty Images

Još uvijek imamo puno toga za naučiti od boemskih ikona Zoe Kravitz, Kate Moss i Olsen sestara, koje su još uvijek na vrhu naših moodboardova kao primjeri kako kanalisati “slobodnu” modu. Ovog puta možda još nećemo žuriti da napunimo svoje ormare naušnicama od perja i šeširima za sunce, ali još uvijek postoji mnogo toga za voljeti noviji, uzvišeniji pristup opuštenom luksuzu, s malo suzdržanijim pristupom stilu inspirisanom 70-ima.

Manje je printova, stroža paleta boja koja favorizuje zemljane neutralne nijanse. Oversize bluze, lagane maksi suknje, farmerke visokog struka, haljine s visokim izrezom i obilje antilopa i kože. Dakle, nakon posljednje dvije godine minimalizma i tihog luksuza, radujemo se boho chic ljetu.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum