Trenutno čitaš
Njegovo veličanstvo kimono – idealan odjevni komad za ljeto

Njegovo veličanstvo kimono – idealan odjevni komad za ljeto

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Kimono je odjevni predmet, koji ima tradiciju dugu 15 vijekova. Tradicionalna japanska odjeća, koju su nosili i muškarci i žene, kimono je ogrtač sa dugim rukavima i V-izrezom. Jedan od najprepoznatljivijih komada odjeće ovo ljeto doživljava svoj preporod, a sve svjetske modne marke su napravile svoje prijedloge savršenog kimona. Predlažemo ti da svoj ormar upotpuniš sa predivnim kimonom koji možeš nositi u svim prilikama!

Foto: Pinterest

Zašto žene vole kimono? Riječ je o moćnom odjevnom predmetu, koji dobro stoji svim ženskim figurama i prekriva eventualne nedostatke. Pojas kojim se naglašava struk, njegov je zaštitni znak.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Iako je tradicionalni kimono dugih rukava, modni brendovi su se zaigrali i napravili i varijante sa kratkim rukavima, prilagođene ljetnjim temperaturama. Zapravo, danas postoji bezbroj verzija kimona, ali sve imaju jednu zajedničku stvar – izgledaju moćno.

Foto: Pinterest

Već smo rekli da su prije nekoliko vijekova, kimono podjednako nosili i muškarci i žene, a brend Versace se pobrinuo da i muškarcima ponudi savremeni kimono.

Versace

Kimono se danas kombinuje i sa dugim hlačama sa istim uzorkom, a kommbinacija poput ove na fotografiji je idealna za ljetnje večere i koktele na plaži. Dodatna prednost kimona je što se ljeti, može nositi i kao haljina.

Pročitaj

Fotografija ispod je naš odgovor na pitanje – Kako izgleda savršen kimono? Upečatljiv print, duboki izrez  i široki rukavi su dobitna kombinacija za kimono, dostojan najelegantnijih događaja, poput vjenčanja.

Pinterest

Ljeti je dozvoljeno eksperimentisanje, istraživanje, spajanje nespojivog, zato donosimo još dva šarena i razigrana kimona, koji mogu poslužiti za idealan ljetnji outfit.

Pinterest
Pinterest

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum