Trenutno čitaš
5 pozitivnih stvari koje treba da uradiš svaki dan

5 pozitivnih stvari koje treba da uradiš svaki dan

Živimo u “brzom” vremenu, punom obaveza i u svoj toj frci zaboraviš na sebe. Vrijeme koje posvećuješ sebi za pozitivnu energiju i jačanje mentalnog zdravlja je jako bitno. Znamo da svi mi imamo “loše” periode i da nam se u životu dese i neke ne toliko lijepe stvari, ali upravo naš način kako se nosimo i preživljavamo negativnosti, je ključan.
Pexels

Donosimo ti ultra jednostavne trikove kako možeš svaki dan da budeš srećnija i pozitivnija osoba.

1. Budi sama sebi najveća podrška

Kad kod se naši prijatelji osjećaju loše, odmah se trudimo da ih razvedrimo i oraspoložimo. Ali kad je riječ o nama, često zaboravimo da sami sebe “poguramo” naprijed i povećamo samopouzdanje. Znamo da će zvučati čudno, ali sljedeći put kad se budeš osjećala loše, pričaj sama sebi, glasno, sa onim istim entuzijazmom, energijom, empatijom i pozitivnim riječima koje bi koristila da je u pitanju tvoja najbolja drugarica. Ti to možeš!

Pexels

2. Udijeli kompliment

Jedno istraživanje je pokazalo da osoba koja je primila iskren kompliment osjeća istu sreću i zadovoljstvo kao da je primila poklon. Ne samo da ćeš tu osobu usrećiti, nego ćeš stvoriti krug dobrih vibracija i pozitivne energije koji će i tebi prijati.

Pexels

3. Vježbaj zahvalnost

Zahvalnost pomaže da stvoriš svijet u kojem su ljudi ljubazni i dobri jedni prema drugima. Dok piješ jutarnju kafu, razmisli o stvarima na kojima si zahvalna i srećna što ih imaš. To može biti porodica, ili prijatelj kojem je stalo do tebe. Svaki dan započni sa ovim mislima.

Pexels

4. Odmori od telefona, kompjutera, Interneta

Pročitaj

Prosječna osoba provede dnevno 2 sata na socijalnim mrežama, što znači da 5 godina svog života provodimo listajući News Feed mreža. Sljedeći put kad uhvatiš sebe kako beskonačno skroluješ postove sa mreža, pošalji poruku prijatelju sa kojim se nisi dugo čula, i otiđite na kafu.

Pexels

5. Smij se više

Smijanjem ćeš se odmah osjećati bolje i srećnije, i time ćeš stvoriti pozitivnu auru oko sebe koja će se prenositi i na druge. Čak i ako se ne osjećaš najbolje, smijeh će podstaći lučenje endorfina, dopamine i serotonina, koji će, na kraju, uticati da se osjećaš bolje.

Pexels

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum