Trenutno čitaš
Netflixova hit komedija “Senior Year” donosi mnogo smijeha

Netflixova hit komedija “Senior Year” donosi mnogo smijeha

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Hit komedija koja je trenutno među najpopularnijim filmovima na Netflixu donosi mnogo opuštanja, razonode i smijeha iako ju je publika već osudila za niz grešaka. Bez obzira na sve trenutno najpopularniju komediju obilježila i nostalgija koja nas vraća na početak 2000 – ih, ako ništa bar u modnom smislu. 

Film nas odvodi unazad dvadeset godina, a glavni lik, Stephanie, tumači australijska glimica Rebel Wilson. Ona igra tinejdžerku u tijelu 37-godišnje žene koja se vraća u srednju školu nakon što je bila u komi 20 godina. Sve je bilo savršeno, Stephanie je uživala status najpopularnije djevojke u svojoj srednjoj školi, dok se nije dogodila iznenadna nesreća zbog koje je završila u komi naradenih 20 godina.

Foto: rogersmovienation.com

Za divno čudo, Stephanie se budi iz kome 2022. godine, spremna da navuče svoje malene cvjetne kopče za kosu i uske farmerke niskog struka i vrati svoju prošlu slavu. Međutim, srednja škola nije isto mjesto kao prije 20 godina. Osim trendova i pop-kulturnih referenci koje su sada “out”, djeca, njihova razmišljanja, interesovanja i načini pokazivanja su takođe različiti.

Boreći se da se prilagodi društvenim razlikama, “Senior Year” istražuje takođe teme sudara prošlosti i sadašnjosti, teme identiteta i uklapanja i pripadanja podstičući individualnost.

Pročitaj

Stephanie u sadašnjosti tumači Rabel Wilson, a u ranijim godinama njen lik igra Angourie Rice. Ulogu oca ima glumac Chris Parnell, a još jedno poznato glumačko lice je Alicia Silverstone, koja se kratko pojavljuje u filmu, a igra ulogu Deanne.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum