Trenutno čitaš
Neodoljivi mafini sa borovnicama i limunovim sokom

Neodoljivi mafini sa borovnicama i limunovim sokom

Mafini od ovsenih pahuljica savršeni su za doručak ili užinu u pokretu. Borovnice su čarobno voće koje ima nevjerovatan ukus i prepune su vitamina i antioksidanata, a ovsene pahuljice mafine čine odličnim izvorom vlakana.

Foto: eatingwell.com

Sastojci: 

  • 3 šolje ovsenih pahuljica
  • 1 ¼ šolje nemasnog mlijeka
  • ½ šolje soka od jabuka
  • ⅓ šolje upakovanog svijetlo smeđeg šećera
  • 1 kašika naribane limunove korice
  • ¼ šolje limunovog soka
  • 2 velika jaja, lagano umućena
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • ½ kašičice soli
  • 1 šolja smrznutih ili svježih borovnica

Priprema:

Zagrijati rernu na 250°C. Kalup za mafine premazati sprejem za kuvanje. Pomiješati pahuljice, mlijeko, sok od jabuke, smeđi šećer, limunovu koricu, limunov sok, jaja, prašak za pecivo, vaniliju i so u velikoj posudi. Ubaciti smrznute ili svježe borovnice u smjesu, pa lagano promiješati.

Rasporediti smjesu u pripremljene čaše za mafine. Peći 25 minuta, hladiti 10 do 15 minuta mafine u kalupima, a zatim ih izvaditi i poslužiti.

Pročitaj

Prijatno!

Izvor: eatingwell.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum