Trenutno čitaš
Neobična marokanska salata sa mrkvom i narandžom

Neobična marokanska salata sa mrkvom i narandžom

salata sa mrkvom i narandžom
Indomie
Indomie

Dodaj svojoj ishrani neobične ukuse sunčanog Maroka uz ovu egzotičnu salatu. Ova salata sa mrkvom i narandžom je klasična marokanska poslastica i lako se priprema. 

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • ½ kašičice mljevenog cimeta
  • ½ kašičice mljevenog kima
  • ⅛ kašičice soli
  • ⅛ kašičice crnog bibera
  • 1 kašika meda (ili javorovog sirupa)
  • Sok od jedne svježe cijeđene narandže (5 kašičica)
  • 1 narandža, oguljena, i narezana na kockice
  • 3 šolje na trake isjeckane mrkve ( 3-4 mrkve)
  • Par listova svježe nane
salata sa mrkvom i narandžom
Foto: fooddrinkdestinations.com

Priprema:

Dodaj maslinovo ulje, cimet, kim, so, biber, med i sok od narandže u posudu srednje veličine. Koristi žičanu metlicu da dobro izmiksaš, dok se so ne otopi. Preliv će biti tamno smeđe boje zbog kima i cimeta.

Probaj preliv viljuškom i prilagodi sastojke ako želiš da bude malo slađi (med) ili voćniji (sok od narandže). Dodaj isjeckanu mrkvu i komadiće svježe narandže i promiješaj gumenom lopaticom da se salata sjedini.

Prije serviranja pospi listovima svježe nane.

Pročitaj

Uživaj u jelu!

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum