Trenutno čitaš
Nela i Nika Turković: “Mogu i sama”, nova pjesma od žena za žene

Nela i Nika Turković: “Mogu i sama”, nova pjesma od žena za žene

Mogu i sama

NELA i Nika Turković predstavljaju svoju prvu zajedničku pjesmu Mogu i sama, koja uz prateći spot stiže upravo danas, na Dan žena. Saradnja dvije kantautorke je ženska himna, u kojoj Nela i Nika zajedno pišu tekst i muziku.

“Nela i ja smo prijateljice već godinama, a osim što ju volim kao čovjeka, jedna je od mojih najdražih pjevačica i umjetnica s naših prostora. Pjesma je počela nastajati na jednom glazbenom sessionu s Janom Jakovljevom, tekst i glazbu potpisujemo nas dvije i to nam je prvi takav pothvat, tako da sam prezadovoljna kako smo složno funkcionirale i kreativno se dopunjavale”, objašnjava Nika.

Željka Molnar

“Pjesma je naša mala himna, od žena za žene i sve one koji se tako osjećaju, pa ju upravo zato i poklanjamo za Dan žena. Ovo mi je bio možda najdraži projekt u životu, a ispao je točno onako kako sam ga zamislila u najluđim snovima. I bolje,” rekla je Nika.

“Rijetko koji Nikin koncert bi prošao bez mene u publici. Znam skoro sve njene pjesme napamet i obožavam način na koji ‘vidi’, stvara i interpretira muziku. Uz sve to, Nika mi je drugarica, tako da Bilo je prirodno da se udružimo, cijeli proces je bio vrlo zabavan i zanimljiv, pomalo terapeutski.

Pročitaj
vikend playlista

Puno smo se smejali, ozbiljno razgovarali, smišljali ideje, puštali muziku, slali nove ideje svaki dan, bili iskreni u svemu. Sam Mogu je nastao od te rečenice, ali se njome završava, podvlači sve ono što smo htjeli reći i ono što je bitno. Za Dan žena kažemo da ne morate sve sami, ali možete“, objašnjava Nela, opisujući ovu muzičku saradnju.

Pjesmu je snimio Mihovil Šoštarić Lockroom, a spot Benjamin Strike i Dario Radusin. Spot je sniman u baroknom dvorcu Sv. Začretje Cross, a lokacija je savršena za estetiku kakvu su zamislile Nela i Nika. Singl “Mogu i sama” zajedničko je izdanje Aquariusa i Croatia Recordsa.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum