Trenutno čitaš
Ne propusti novu sezonu serije na HBO Max platformi

Ne propusti novu sezonu serije na HBO Max platformi

hbo

Nova sezona HBO serije “Pozlaćeno doba” (The Gilded Age) imaće premijeru 30. oktobra na HBO Max streaming platformi, a prva epizoda biće prikazana istog dana i na HBO kanalu.

“Pozlaćeno doba” bilo je razdoblje velikih ekonomskih promjena, velikih stečenih i izgubljenih bogatstava i povećanja razlika između starih i novopečenih bogataša. Druga sezona “Pozlaćenog doba” počinje na Uskrsno jutro 1883, viješću da je ponuda Berthe Russell za ložu na Muzičkoj akademiji odbijena. Kroz osam epizoda druge sezone gledamo kako Bertha izaziva gospođu Astor i stari sistem i radi ne samo na tome da stekne uporište u društvu, već i da potencijalno preuzme vodeću ulogu u njemu.

George Russell vodi vlastitu bitku s rastućim sindikatom u Pittsburghu. U kući Brook, Marian nastavlja svoje putovanje kako bi pronašla svoje mjesto u svijetu tajno predajući u ženskoj školi, dok Ada, na veliko iznenađenje svih, započinje novo udvaranje. Naravno, Agnes ništa od toga ne odobrava. U Brooklynu, porodica Scott počinje se oporavljati od šokantnog otkrića, a Peggy istražuje svoj aktivistički duh kroz rad s T. Thomasom Fortuneom u NY Globeu.

HBO
Foto: Warnerbros

U glavnim ulogama su Carrie Coon, Christine Baranski, Cynthia Nixon, Morgan Spector, Louisa Jacobson, Denée Benton, Ben Ahlers, Michael Cerveris, Kelley Curran, Taissa Farmiga, Jack Gilpin, Simon Jones, Sullivan Jones, Celia Keenan-Bolger, Debra Monk, Donna Murphy, Kristine Nielsen, Kelli O’Hara, Patrick Page, Harry Richardson, Taylor Richardson, Blake Ritson, Douglas Sills, Erin Wilhelmi, Nathan Lane, Audra McDonald, John Douglas Thompson, Ashlie Atkinson, Laura Benanti, Nicole Brydon Bloom, Christopher Denham, David Furr, Ward Horton, Matilda Lawler i Robert Sean Leonard.

Pročitaj

Scenarist i izvršni producent je Julian Fellowes, a među izvršnim producentima još su i Gareth Neame, David Crockett, Bob Greenblatt, Salli Richardson-Whitfield, Michael Engler koji je ujedno i reditelj te Sonja Warfield koja je i scenaristica. “Pozlaćeno doba” je koprodukcija HBO-a i Universal Televisiona, odijela Universal Studio Grupe.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum