Trenutno čitaš
Nastavak filma ‘Avatar’ prešao 1,7 milijardi dolara zarade u kinima širom svijeta

Nastavak filma ‘Avatar’ prešao 1,7 milijardi dolara zarade u kinima širom svijeta

L'Occitane
L'Occitane

Četvrtog vikenda objavljivanja i bez znakova usporavanja, popularni nastavak Jamesa Camerona Avatar: Put vode prešao je 1,7 milijardi dolara zarade širom svijeta.

Opadajući za samo 33% ovog vikenda, izgleda da će Avatar 2 sve vjerovatnije dostići prag od 2 milijarde dolara uprkos početnim sumnjama da neće moći da stigne do tako vrtoglave brojke.

20th Century Studios

Uz ocjenu publike “A” putem Cinemascore-a i 77% rezultata kritičara na sajtu Rotten Tomatoes, Avatar: The Way of Water je uživao u prazničnim vikendima.

Pročitaj

Sada, Avatar: Put vode izgleda nezaustavljivo i ima malo konkurencije još nekoliko sedmica.  Odnosno, osim ako sam James Cameron ne postane njegova sopstvena konkurencija 10. februara kada se Titanic vraća u kina u remasteriranim 4K HDR i 3D formatima, koji će preuzeti neke od vrhunskih bioskopskih formata — IMAX i Dolby Cinema. Titanic vjerovatno neće bitno umanjiti performanse Avatara 2, ali će svakako privući pristojnu količinu pažnje i posjećenosti, a biće zanimljivo vidjeti koliki će hit postati remasterirana 3D verzija.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum