Trenutno čitaš
Najuzbudljiviji noviteti u maju na Pickbox NOW

Najuzbudljiviji noviteti u maju na Pickbox NOW

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Britanske krimi serije “Better” i “Rules Of the Game”,  true-crime serije i filmovi “In the Footesteps of Killers”, “Bankrupt Millionaire” i “The Footballer, His Wife and the Crash” te dvije nove serije “Liv Ullman – Roads Less Traveled” i “The Syndicate” – sve su to majski noviteti na Pickbox NOW. Evo što sve trebate znati o ovim novim uzbudljivim serijama i filmovima.

PREMIJERE BRITANSKIH SERIJA

“Better” – premijera 5. maja

Nakon što joj sin zamalo umre, korumpirana policijska detektivka Lou Slack (Leila Farzad) pokušava se iskupiti za svoje grijehe i pobjeći pukovniku McHughu, moćnom kriminalcu za kojeg je radila.

Bolji put je priča o epskoj borbi jedne žene prema iskupljenju, povratu časti i poštenja koje je predala muškarcu prije mnogo godina. Policijska serija sa kompleksnim i zanimljivim likovima oduševiće vas sjajnim neočekivanim obratima. Ako volite žestoke kriminalističke serije – Better je prava serija za vas!

Foto: Pickbox

“Rules of the Game” – premijera 15. maja

Izvrsna triler serija Pravila igre vrti se oko porodične firme Fly Dinamics. Sam (Maxine Peake) koja tamo radi od svoje 16. godine, otkrije mrtvo tijelo na podu predvorja. Kada Maye (Rakhee Trahkrar) dođe na mjesto direktorice ljudskih resursa, polako otkriva kako u toj firmi nema ničeg sretnog ni zdravog.

Dok policija ispituje Sam, u retrospektivnim sjećanjima na različite tačke u njenoj karijeri, dobijamo osjećaj radnog mjesta koje nije ni približno ugodno kao što se čini, prepuno svjesno i nesvjesno grabežljivih muškaraca, prikrivenih i neprikrivenih neprijateljstava i žena koje su na različite načine uplašene, bijesne, u poricanju, a ponekad i sve troje. Uz dinamičan zaplet, serija postavlja pitanja o mizoginiji, razlici između samoodržavanja i učesništva, koja su pravila igre te mogu li žene ikada pobijediti.

Foto: Pickbox /Matt Squire

TRUE-CRIME

“In the Footsteps of Killers” – premijera 8. maja

Dokumentarna serija “In the Footsteps of Killers” odvešće vas u prave zločine kao nikada prije. Zvijezda serije Silent Witness, Emilia Fox i vrhunski britanski kriminolog profesor David Wilson pokušavaju riješiti najgnusnija britanska ubistva u ovoj jedinstvenoj kriminalističkoj seriji. Istražen poput dokumentarca i snimljen poput drame, ovo je potpuno novi televizijski hibrid u kojem se u svakoj epizodi rješava neriješeno ubistvo.

“Bankrupt Millionaire” – premijera 12. maja

Dokumentarni film Bankrotirani milijarder priča je o čovjeku koji je personifikovao procvat Irske, a zatim i njenu propast. Sean Quinn bio je najveći svjetski gubitnik u globalnom finansijskom kolapsu 2008. godine. Prokockao je svoje poslovno carstvo na jednu investiciju i izgubio sve. Ali on sve želi natrag. Bez obzira na cijenu. Osvrćući se na svoj nevjerovatan uspon i pad, riječi bivšeg najbogatijeg čovjeka u Irskoj odjekuju po cijeloj kući: “Činio sam greške. Najveći je bio uložiti u banku”.

noviteti na Pickbox NOW
Foto: Pickbox

“The Footballer, His Wife and the Crash – premijera 22. maja

Emma Samuel voljela je svog muža, ali nikad nije znala ko je on, sve do sada. Jlloyd Samuel bio je dio prve skupine igrača koji su imali koristi od velikih televizijskih poslova koji su doveli do uspona Premier lige. Mladi igrači ušli su u igru nespremni i neupućeni u to kako postupati sa svojim bogatstvom.

Pročitaj
Super Bowla

“The Footballer, His Wife and the Crash” opisuje kako je Jlloydov fudbalski san postao noćna mora, dok su kockarski dugovi, povrede i porodične napetosti izbili u prvi plan. Jlloydova udovica Emma otkriće kako je – nakon Jlloydove smrti 2018. kada se njegov Range Rover sudario s kombijem i zapalio, usmrtivši ga na mjestu – otkrila ne samo da je on ozbiljno loše upravljao svojim bogatstvom, već i da je imao tajni drugi život. S ekskluzivnim pristupom Emmi Samuel i ljudima koji su iz prve ruke iskusili to doba, ovaj dvodjelni dokumentarac otkriva istinu iza ove nevjerojatne priče.

JOŠ NOVIH SERIJA

“The Syndicate” – premijera 19. maja

Stižu treća i četvrta sezona hvaljene i popularne BBC-jeve serije “The Syndicate”. Kad vlasnici uzgajivačnice pasa objave da prodaju kompaniju većoj kompaniji, osoblje je skrhano kad shvati da bi mogli ostati bez posla.

Budući da je budućnost tima dovedena u pitanje, sedmična lutrija izgleda kao njihov jedini spas. Kada prijatelji provjere svoju kartu na sreću i aparat se upali, oni su oduševljeni! No je li sve tako kako se čini i hoće li naš sindikat dobiti ono što mu pripada? Smješten između Yorkshirea i Monaka, vidimo kako naši uzgajivači pasa troše sav novac koji posjeduju kako bi pravda bila zadovoljena.

noviteti na Pickbox NOW
Foto: Pickbox

Liv Ullman – Roads Less Traveled – premijera 21. maja

Viaplayjeva originala mini serija Liv Ullmann: The Road Less Travelled intimni je portret jedne od najvećih norveških i evropskih filmskih glumica i muze Ingmara Bergmana. Ullmann je 25. marta primila počasnu nagradu Akademije kao priznanje za dugu karijeru glumice, rediteljke, scenaristkinje i aktivistkinje, tokom koje je radila s velikanima kao što su Ingmar Bergman, Richard Attenborough i Terence Young. Seriju na engleskom jeziku kreirao je Dheeraj Akolkar, koji je sarađivao s Ullmann na hvaljenom igranom filmu ‘Liv & Ingmar’.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum