Trenutno čitaš
Look of the day: Amal Clooney nas uči kako uz malo truda izgledati besprijekorno

Look of the day: Amal Clooney nas uči kako uz malo truda izgledati besprijekorno

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Iako je Amal Clooney modna ikona za poslovnu odjeću, njen stil izvan dužnosti koju obavlja jednako je vrijedan pažnje. Kod nje smo pronašli inspiraciju za današnji “Look of the day”, koji se prilično razlikuje od poslovne odjeće u kojoj smo navikli da je viđamo.

Poznata kraljica stila zna se da voli modu i zabavlja se svojim modnim kombinacijama, ali Amal je ovog puta prigrlila izgled “tihog luksuza”, koji je odlična ideja ako želiš da uživaš u nešto opuštenijoj varijanti koja može poslužiti kao inspiracija za izlazak sa prijateljicama na kafu.

Foto: LESE/HEAD TO TOE CELEBRITIES/BACKGRID

Clooney je ponijela pletenu haljinu, koja ide u korak s “in” estetikom ovog proljeća i koja pristaje svakoj figuri. Kombinovala je ovu haljinu sa klasičnim bijelim Adidas patikama čime je dokazala svestranost ova dva bezvremenska artikla. Ono što njen outfit čini savršenim je njegova jednostavnost i mogućnosta da sa vrlo malo truda izgledamo besprijekorno i zadivimo prolaznike.

Foto: BLW CLIPS/BACKGRID

Pletene haljine idealne su za proljeće kada vrijeme nije baš hladno, ali ni vruće jer su udobne i svestrane. Amal je dokazala da je pletena haljina bezvremenski odjevni komad koji svi trebamo imati u ormaru. Može se nositi uz nenametljive modne detalje, a Amal je mudro dodala tamniju torbu, koja uz čitav njen outfit izgleda savršeno usklađeno i sve to je zaokružila upečatljivim sunčanim naočalama.

Pročitaj

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum