Trenutno čitaš
Gdje se nalazi najromantičnija ljuljaška u Bosni i Hercegovini?

Gdje se nalazi najromantičnija ljuljaška u Bosni i Hercegovini?

vlašić

Iako je sezona plaža i pohoda na more u punom jeku, ne treba zapostaviti i odlazak na planinu. Bez obzira koliko volimo uživanje pored mora i bazena sa hladnim koktelom u ruci, planine su takođe odlična lokacija gdje možemo pronaći osvježenje i udahnuti svjež vazduh. 

Vlašić je jedna od tih planina u kojoj možemo da uživamo bez obzira na godišnje doba i upravo se na ovoj planini sakrila romantična ljuljaška sa jednim od najljepših pogleda na Balkanu.

Vlašić je planina smještena u srednjobosanskom kantonu, a ovu romantičnu ljuljašku nije teško pronaći. Nalazi se na Galici pored glavnog puta s lijeve strane kad ideš iz pravca Kneževa prema Travniku. Tamo ćeš naići i na ovu ljuljašku na vidikovcu s kojeg se pruža pogled od kojeg će ti zaista zastati dah od mitskog prostaranstva ispred tebe.

Inače, ovo nije jedino vrijedno mjesto za posjetiti u ovom kraju. Na Vlašiću se nalazi i planinska kuća idealna za odmor planinara, a od prirodnih atrakcija su tu i Veliki i Mali vodopad na rijeci Ilomskoj, dva skrivena bisera koja teku ispod Vlašića, a koji su okruženi netaknutom i magičnom prirodom, pa usput možeš obići i ovu magiju koja teče ispod ove planine. Sve u svemu, ovo je kraj bogat ljepotom, i na svakom koraku nalazi se prava oaza mira koju treba otlkriti i istražiti.

Naslovna fotografija: cherryontop_lt

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum