Trenutno čitaš
Gdja.Teglica: Kraljica brzih i jednostavnih recepata!

Gdja.Teglica: Kraljica brzih i jednostavnih recepata!

Aleksandra Dobrijević, gdja.teglica
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

U novoj epizodi Ultra magazin sa Dijanom Tepšić, Dijana nas vodi na omiljeno mjesto njene gošće – u kuhinju. Ako pratiš društvene mreže, posebno Instagram, možda već znaš za Aleksandru Dobrijević, poznatu kao Gdja.Teglica.

Aleksandra je Dijani ispričala svoju priču o tome kako je započela sa dijeljenjem kulinarskih kreacija na Instagramu. „Kao i svaki početak, bio je težak,“ priznaje Aleksandra. „Počela sam učiti kako snimati, montirati i plasirati svoje recepte. Danas, nakon tri godine, sve izgleda mnogo bolje, kvalitetnije i življe.“

Panorama studio za Ultra magazin

Aleksandra se posvetila kreiranju recepata koji su praktični za zaposlene žene s porodicom. „Cilj mi je da žene koje se vraćaju kući nakon posla mogu pripremiti ukusan obrok za pola sata,“ kaže ona. Njeni recepti su jednostavni i ne zahtijevaju egzotične sastojke, već su prilagođeni svakodnevnim potrebama i lokalnim namirnicama.

Želim pokazati da za dobar obrok nije potrebno provesti sate u kuhinji.

Jedan od njenih omiljenih brzih recepata su njoke sa bijelim lukom, sušenim paradajzom, domaćom slaninom i rendanim sirom. „Za deset minuta, ručak je gotov,“ kaže ona. Povratne informacije koje dobija od pratilaca su uglavnom pozitivne. „Jedna prijateljica mi je rekla da joj moji recepti olakšavaju život nakon napornog radnog dana,“ kaže Aleksandra s osmijehom.

Aleksandra Dobrijević, gdja.teglica
Panorama studio za Ultra magazin

Aleksandra kuhanje vidi kao umjetnost i terapiju. „Kuhinja je moja umjetnost,“ priznaje. Posebno ističe važnost unosa ljubavi i pažnje u svaki recept, što je naučila od svoje bake.

U narednom periodu, Aleksandra planira da se fokusira na ekonomična jela, posebno zbog trenutne inflacije. Takođe, želi da evocira stare jugoslovenske recepte koji zahtijevaju više vještine i ponavljanja.

Pročitaj
batat

Na kraju, Aleksandra je ekipu počastila veganskim kolačem, posebno kreiranim za ovu priliku.

Aleksandra je pravi primjer kako se ljubav prema kuhanju i posvećenost mogu pretvoriti u inspirativnu priču koja pomaže mnogima da uživaju u jednostavnim i ukusnim obrocima. Prati njen rad i inspiriši se njenim kreativnim receptima!

Pogledaj intervju:

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum