Trenutno čitaš
Najnoviji TikTok makeup trend je ”geometrija korektora”  

Najnoviji TikTok makeup trend je ”geometrija korektora”  

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Ovog mjeseca, TikTok šminkeri su opsjednuti onim što su nazvali “geometrijom korektora”…

Geometrija korektora je strateško crtanje četkicom, malih trokuglastih oblika ispod očiju, na vanjskoj ivici nosa i sa strane donje usne. Teško je reći ko je tačno doveo ovaj makeup trend do viralnog statusa, ali ljudi ga obožavaju i koriste ga za iscrtavanje svojih crta lica bez bronzera i za posvjetljivanje područja, koja su sklona neujednačenom tonu kože.

pexels

Rezultati makeup influencera su toliko uvjerljivi da neki nagađaju da je u pitanju filter, a nije. Obožavamo minimalne trendove šminkanja, kao što je underpainting i miješanje korektora sa hidratantnim serumom, ali “geometrija korektora” podiže ten na potpuno novi nivo jednostavnosti. Osim ovih pametno postavljenih trouglova, TikTokeri ubacuju malo maskare, sjaja za usne i mrvicu rumenila, da sve spoje u savršen prirodniji look.

@jacquelinekilikita

Concealer geometry? Love! IB: @Tbouties, @Deborah Ruiz and @lenkalul #makeuphacks #beautyhacks #beautyinatik #concealerhack #triangleconcealer #concealergeometry

♬ Dream Girl – Slowed + Reverb – Crisaunt

Mogu li ovi mali trouglovi korektora, zaista prakriti neke mrljice na koži, prekriti podočnjake i oblikovati lice? Odgovor je da mogu… Možeš koristiti aplikator korektora ili kist za iscrtavanje trouglova i samo to dobro izblendati spužvicom. Nanošenje korektora na ova specifična mjesta poput podočnjaka i uglova nosa u vidu trouglova, ton kože ostavlja ujednačen, ali na prirodan, vjerodostojniji način.

pexels

Ako to uradiš i na uglovima usana, ovo pruža efekat liftinga, gotovo daje nagoveštaj osmijeha bez pomjeranja lica ni za centimetar. Posvjetljivanje ovog područja, takođe može stvoriti iluziju podignutih usta. Postavljanje korektora je bitno, jer važno je da nastaviš laganim pokretima rukom kako bi se olakšalo blendanje, a trougao ne smije biti prevelik.

Pročitaj
filipinska tattoo umjetnica

@deborahruizglam

Viral concealer hack! I used less concealer than I usually do and it looked flawless 😱 Ib: @makeup_foundation #makeuphacks #concealer #concealerhacks @hudabeautyshopofficial Faux Filter concealer shade: Coconut Flakes

♬ original sound – kardashianshulu

Sjajna stvar u vezi s ovim trouglastim korektorom, je to što možeš odustati od svoje uobičajene konturne nijanse i rumenila i dobiti prednosti liftinga od mjesta nanošenja korektora. Sada znamo da prikrivanje ova tri ključna područja oči, nos i usta, dobro djeluje na stvaranju iluzije ujednačenijeg tona kože, a postizanje prirodne šminke, nikada nije bilo lakše. Svakako idealna tehnika nanošenja korektora za proljetni svjež i blistav izgled.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum