Trenutno čitaš
Zimska ultra brza torta koja se ne peče

Zimska ultra brza torta koja se ne peče

Indomie
Indomie

Zima je idealno vrijeme da se poigramo u kuhinji i kreiramo slatkiš čiji će se svaki zalogaj topiti u ustima. Naš ultra izbor je definitivno torta koja se ne peče, a priprema je jednostavna i brza. S obzirom na to da nam se svakim danom Nova godina sve više bliži, odlučili smo da se ova torta nađe na našoj listi najkremastijih i najsočnijih poslastica s kojom ćemo ući u Novu godinu. 

Foto: foodnetwork.com

Sastojci: 

  • 500 grama ABC ili Mascarpone sira
  • 150 grama šećera u prahu
  • 4 pakovanja piškota
  • 500 ml tečnog šlaga
  • 700 grama zaleđenih malina ili nekog drugog bobičastog voća po želji

Priprema: 

Umutiti tečni šlag. Dodati šećer i sir, pa još izmutiti. Piškote umočiti u mlijeko, pa poredati prvi red u odabrani kalup. Premazati umućenim filom, pa posuti preko njega maline. Postupak ponavljati dok ima sastojaka. Ostaviti u frižideru da se dobro stegne. Kad izvadiš tortu iz kalupa, tvoja kreativnost i mašta neka je ukrase.

Pročitaj

Uživaj u kremastim i neodoljivim zalogajima ove torte!

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum