Trenutno čitaš
Najbolji turistički film na svijetu ima Robert Dacešin!

Najbolji turistički film na svijetu ima Robert Dacešin!

Turistički video Banjalučanina i svjetskog putnika Roberta Dacešina i njegovog saradnika, Milana Banjca, osvojio je prvo mjesto na prestižnom Festivalu turističkog filma u Japanu. Video “Zašto Bosna i Hercegovina može biti BROJ 1 destinacija na SVIJETU?” proglašen je najboljim u kategoriji najbolji turistički video o nekoj zemlji.

najbolji turistički film
Foto: riopricesaputovanja.com

Banjalučani su se prijavili na ovaj festival na prijedlog ambasadora Bosne i Hercegovine u Japanu, koji je primijetio njihov video i vjerovao u njegov kvalitet. Srećne vijesti su i stigle upravo iz ambasade, a nagradu je i preuzeo Siniša Berjan, ambasador BIH u Japanu.

S obzirom na konkurenciju od 1542 turistička promo videa, Banjalučani mogu da budu itekako ponosni na svoj rad, ali i na ljepotu svoje zemlje. Japan World’s Tourism Film Festival je ove godine imao rekordan broj učesnika iz cijelog svijeta, a apsolutni pobjednik je video iz Bosne i Hercegovine. Pored kategorije najbolji film o nekoj zemlji, nagrade se dodjeljuju i za kategoriju najbolji film o gradu, i najbolji film o regiji.

najbolji turistički film
Foto: FB/ Robert Dacešin – RIO

Zajedno sa putopiscem Robertom Dacešinom na videu su radili Milan Banjac, koji je bio zadužen za montažu i Milan Bajić, koji je snimio većinu kadrova.

Pročitaj

Pogledaj najbolji turistički video na svijetu:

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum