Trenutno čitaš
Najbolji modni savjeti za sva vremena!

Najbolji modni savjeti za sva vremena!

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Da li si ikad stajala ispred punog ormara i rekla: „Ali ja nemam šta da obučem“? Ne brini, nisi sama. Iako bi ovo trebalo da bude dio dnevne rutine na koju ni ne obraćaš pažnju, nekad oblačenje zna biti vrlo frustrirajuće. Upravo zbog toga, otkrivamo ti kako da se najbolje obučeš bez briga i nerviranja.

Foto: Unsplash.com

1. Balansiraj proporcije

Ukoliko želiš da naglasiš uzak struk, uzmi hlače sa širim nogavicama. Odjeća koja najviše laska tijelu oblika kruška su crne uske hlače, dok gornji dio tijela možeš da naglasiš velikim šarenim šalom ili maramom.

2. Oblači se skladno

Nikad ne želiš da izgledaš kao da ti je neprijatno u onom što si obukla. Umjesto kratkih suknjica i golog pupka, obuci „pencil“ suknju visokog struka i košulju. Efekat će biti puno bolji.

Foto: Fashion and Accessories.com

3. Otkrij samo jedan dio tijela. 

Nemoj otkrivati sve! Ukoliko imaš kratku suknju, neka gornji dio tijela bude pokriven. Kod dugih haljina, možeš imati gola ramena i vrat.

4. Izaberi pravu veličinu grudnjaka

Način na koji tvoje grudi stoje, uveliko definiše tvoj izgled i siluetu. Ukoliko je grudnjak velik ili malen, previše zategnut ili opušten, odjeća preko neće prirodno i ležerno izgledati.

Christina Summer/shutterstock

5. Kupi kvalitetne odjevne predmete

Kada je riječ o modnim klasicima, tada bi bilo dobro da investiraš više novca. Radije uštedi na nekim svakodnevnim stvarima, koje oblačiš da bi mogla da kupiš neke zaista kvalitetne stvari koje će trajati godinama.

6. Pronađi svoj stil

Bitno je da nađeš kombinacije, koje ti najbolje stoje i u kojima se najkomotnije osjećaš. Ako otkriješ da je to neki ležerniji stil, onda se fokusiraj na takve predmete. Neka ti oni budu osnova, a možeš dodavati razne detalje i modne dodatke.

7. Kombinuj boje

Nemoj se plašiti eksperimentisanja sa bojama. Kada si samo u jednom tonu, to je monotono i dosadno. Kombinuj na primjer narandžastu i tamno plavu, ljubičastu i žutu.

Pročitaj

Foto: trendspotter.net

8. Klasična bijela košulja je „must have“

Svako od nas treba da ima jednu ovakvu košulju u ormaru. Ipak, kada je nosiš, zubi mogu izgledati žuće nego što su inače. U tom slučaju, na usne nanesi karmin u jačoj bojoj, sa plavim podtonom. Na primjer,  nijansa fuksije.

9. Kombinuj uzorke

Tačkice se super kombinuju sa prugama ili cvjetnim uzorkom. Ali dva sitna ili dva krupna printa ne idu zajedno. Drži se sličnih boja i slične pozadine.

Foto: Reuters/pixsell

10. Nakit biraj prema obliku lica

Ukoliko imaš okruglo lice, duge naušnice će ga izdužiti. Ako ti je lice ovalno, odlično će ti stajati male, okrugle naušnice. Nakit u svijetlim bojama, kao što je boja bisera ili bijelog zlata će takođe posvijetliti tvoje lice i dati mu sjaj.

Izvor: www.realsimple.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum