Trenutno čitaš
Najbolji makeup savjeti i trikovi za plave oči

Najbolji makeup savjeti i trikovi za plave oči

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Adekvatno odabrana odjeća može naglasiti najljepše dijelove tvog tijela i učiniti da se osjećaš kao zvijezda. Sličan efekat možeš imati i sa šminkom. Upotrebom odgovarajućih boja sjenki i pravilnim nanošenjem, plave oči ćeš dodatno naglasiti i pružiti im svu ljepotu kakvu i zaslužuju.

Foto: Instagram

Donosimo ti savjete svjetskih šminkera kako da tvoje plave oči budu u prvom planu.

Najbolje boje sjenki za plave oči

Najvažnija stvar je odabir dobre boje sjenke. Plave oči se odlično slažu sa zemljanim tonovima poput bronzane, crvene, narandžaste, zlatne i ljubičaste. Ove boje će dodatno naglasiti i osvježiti tvoj pogled. Ako želiš još dramatičniji izgled, možeš koristiti i plavu boju. Znamo da možda zvuči previše, ali kada dodaš crni ajlajner, imaćeš taj kontrast koji će izbalansirati plavu sjenku. Ako se odlučiš za smookey eyes, koristi smeđe i bronzane nijanse.

Foto: Instagram

Koristi ajlajner

Ukoliko nisi raspoložena da se igraš sa nijansama i sjenkama, dovoljan je i crni ajlajner da tvoje oči izgledaju zanosno. Takođe, aljajneri ili olovke u boji šljive i patlidžana su prekrasni za isticanje plavih očiju.  Prilikom nanošenja, unutrašnji i srednji dio kapka neka bude najintenzivnije naglašen, a kraj blago izblendaj.

Foto: Instagram

Zlatni ten

Da bi plave oči izgledale svježe i odmorno, koristi bronzere kako bi tvoj ten djelovao toplo i osunčano. Sa toplim tenom i minimalnim korištenjem rumenila, sav fokus će biti na tvojim očima.

Foto: Instagram

Sređene obrve

Bitno je da se boja obrva slaže sa bojom kose. Takođe, obrve pružaju okvir cijelom licu, tako da treba uvijek da imaš vremena da im se posvetiš.

Pročitaj

Foto: Instagram

Hidriraj područje oko očiju

Čak i najbolja i najljepša šminka ne može sakriti tragove umora i suhe kože oko očiju. Pravilan režim njege kože i rutine prije šminkanja je vrlo važan korak. Koža oko očiju je najtanja i samim tim sklona borama, tamnih krugovima i pojavi kesica.  Zbog svega ovoga, posebnu njegu i pažnju posveti ovom dijelu lica.

Foto: Story.hr

 

 

Izvor: makeup.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum