Trenutno čitaš
Najbolji fantastični filmovi na Netflix-u

Najbolji fantastični filmovi na Netflix-u

NEM Dubrovnik 2023
NEM Dubrovnik 2023

Kolekcija fantastičnih filmova na Neflix-u je itekako bogata. Kako bismo te spasili uzaludnog skrolanja Netflix-ove ponude fantastičnih filmova, na kojoj znamo izgubiti i po nekoliko sati birajući pravi film, donosimo ti preporuke najbolje fantastike na Netflix-u.

Big Fish (2003)
Foto: cnet.com

Fantastična priča koja može, ali i ne mora biti istinita. Will Bloom (Billy Crudup) posjećuje svog oca na samrti, čije uzbudljive, nemoguće priče o njegovom životu počinju da poprimaju kredibilitet. Ova opsežna avantura u režiji Tima Burtona vraća nas u mladost Edwarda Blooma (Ewan McGregor), gdje vidimo kako se njegove priče odigravaju same za sebe.

Where the Wild Things Are (2009)
Foto: cnet.com

Zasnovan na istoimenoj knjizi za djecu, “Where the Wild Things Are” će se svidjeti i odraslima koliko i mlađim gledaocima. Usamljeni dječak bježi od problema kod kuće, uključujući razvod roditelja. Ploveći preko malog jezera koje vodi do okeana, pa na kraju ostrva gdje dječak preuzima vladavinu nad pahuljastim i monstruoznim stanovnicima. Istražujući aspekte odrastanja, ova fantastična avantura je jedinstvena, povremeno melanholična slikovnica koja oživljava.

The Water Man (2020)
Foto: Netflix

Vodeni čovjek i nije baš za svakoga. Više drame nego čiste fantazije. Ova porodična avantura bavi se temama kao što su tuga, gubitak i prijateljstvo. Jedanaestogodišnji Gunner i njegova porodica sele se u novi grad, gdje se knjiški moljac mora nositi ne samo s nedostatkom prijatelja, već i s grubim ocem i majkom koja boluju od leukemije. Njegov bijeg odvodi ga u bajkovitu šumu, gdje njegova mašta oživljava. Avanturistička priča koja se bavi višim životnim temama.

A Monster Calls (2016)
Foto: cnet.com

Ova mračna fantastična drama dolazi od španskog reditelja J.A. Bayona, koji se od tada razgranao na velika poglavlja franšize, uključujući Jurassic World: Fallen Kingdom i prve dvije epizode nadolazeće serije Gospodar prstenova Prime Video. Ali, možda je njegov najbolji rad usredsređen na priče o punoljetstvu; Čudovište zove prati problematičnog dječaka koji nailazi na drvo koje mu obećava tri priče, sve dok mu Connor ispriča jednu zauzvrat. Sa korijenima u mračnijim temama, od kojih je jedna smrt, A Monster Calls je dirljiva fantastična priča.

The Spiderwick Chronicles (2008)
Foto: cnet.com

Uživaj u dvije doze glumačkog talenta Fredija Hajmora, koji u ovoj fantaziji zasnovanoj na istoimenoj seriji knjiga igra blizance. Spiderwick Chronicles uvodi vas u svijet šumskih vila, čije su različite vrste zapisane u zgodnom i veoma traženom vodiču na terenu. Kombinujući porodične probleme sa čudesnom CGI avanturom, The Spiderwick Chronicles je užurban, ali zabavan fantastični film.

Pročitaj
nevena božović novi singl

Errementari (2017)
Foto: Netflix

Errementari je horor fantazija čija radnja se zasniva na dogovoru s đavolom. U sjevernoj Španiji tokom 1830-ih, kovač drži demona u zatočeništvu, sve dok ga djevojčica, siroče nehotice ne oslobodi. Rat, ubistva, otmice, samoubistva i još mnogo toga dešava se u peći ovog paklenog horora sa iznenađujućim udarima mračne komedije.

Izvor: cnet.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum