Trenutno čitaš
Retrogradni Pluton poziva na velike transformacije

Retrogradni Pluton poziva na velike transformacije

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

U astrologiji, pojam retrogradan dobija loše značenje, međutim nisu sve retrogradnosti loše – a najmanje retrogradnost Plutona, koja počinje 29. aprila. Iako je početak 2022. godine, astrološki gledano, skoro previše miran, planetarni iskorak Plutona, planete transformacije i uništenja, će se okrenuti retrogradno u znaku Jarca. Međutim, Plutonov ples unatrag i nije tako haotičan, ali velike transformacije pod uticajem spoljnih okolnosti su moguće.

Foto: instagram/morysetta

Pluton je u Jarcu još od 2008. godine, što znači da smo se već bavili svim povezanim temama kao što su poslovanje, karma, stabilnost i slično. Pluton se kreće unazad otprilike jednom godišnje, a glavna tema će biti – refleksija. Pod Plutonovim uticajem, pozvani smo da ispitujemo teme poput naše psihe, podsvjesti, sjenki i transformacije. Sve stvari postaju duboke.

Efekti Plutonove retrogradnosti su dugotrajni, a ovaj astrološki događaj odnosi se na implementaciju promjena u naše živote. Veliki umni napor biće uložen da popravimo svoja srca i prihvatimo svoje strahove. Stare rane vrlo lako mogu isplivati na površinu, ali ako prihvatimo promjenu koju nam donosi rušenje nečeg, lako ćemo se nositi sa situacijom.

U narednih nekoliko mjeseci akcenat će biti na emociji, pa je pravo vrijeme da razumijemo i razmislimo u kojem pravcu želimo da ide naš život. Nijednu promjenu tokom retrogradnosti Plutona ne bi trebalo da shvatimo olako, jer Pluton u retrogradnom hodu donosi sve što je pokrenuto kao promjena na podsvjesnom nivou.

Idealno je da iskoristimo temu refleksije i da podstaknemo svoj rast, jer Pluton voli da mijenja stvari pa fokus na korištenje njegove energije za stvaranje pozitivnih promjena biće od najveće važnosti. Blokade koje ćemo doživljavati odnosiće se najčešće na sve ono što radimo svjesno, sve ono što svjesno odbijamo da sprovedemo u djelo i svaki otpor koji imamo prema emocijama koje nas žuljaju.

Ovaj retrogradni Pluton događa se upravo kada na nebu imamo i snažno pomračenje Sunca mladog mjeseca u Biku 30. aprila što će znatno povećati efekte retrogradnog Plutona. Naši umovi biće teški i biće teško odrediti šta nas tjera da se osjećamo potišteno ili nemamo energije, ali zato je bitno da da otključamo svoju unutrašnju moć svjetla.

Foto: instagram/morysetta

Pluton će takođe formirati trigon sa Merkurom u Biku, koji će biti moćan, budući da će planeta komunikacije uskoro ući u Blizance. Zaista, univerzum pokušava nešto da nam kaže, jer veza između Merkura i Plutona uvek izvlači informacije na površinu, pa možemo očekivati velike vijesti s dugoročnim efektima.

Pluton je planeta koja se bavi transformacijom i suočavanjem sa našim sjenovitim stranama. Trebalo bi da prihvatimo svoje najdublje i najmračnije Ja i iskoristimo to za svoje lično osnaživanje gledajući načine na koje se samosabotiramo. Sada je vrijeme da se zapitamo, šta nas sputava u duhovnoj evoluciji? Kada se suočimo s tim i odlučimo da napravimo promjene, postaćemo svjesni da imamo mnogo više moći nego što mislimo. Najbitnija lična spoznaja je da vrijedimo.

Kada je Pluton direktan, njegove efekte osjećamo mnogo više spolja. Međutim, kada je Pluton retrogradan, njegovi efekti su više unutrašnji, psihološki i emocionalni. Planeta nazvana po Bogu podzemlja izazvaće nas da provjerimo – i u idealnom slučaju riješimo – svoja toksična, negativna i samodestruktivna ponašanja, obrasce i sisteme vjerovanja.

Foto: instagram/morysetta
Retrogradni aspekti Plutona

Jupiter sekstil Pluton donosi uspjeh kroz pozitivne promjene. Povezuje se sa povećanom moći i uticajem, duhovnim i ličnim rastom i profesionalnim napredovanjem. Ovo je odličan znak za stvaranje bogatstva, veliki biznis i razvoj vlastitog malog biznisa. Takođe je moguća životna transformacija uz pomoć osobe od moći i uticaja.

Pročitaj

Venera sekstil Pluton produbljuje ljubav do intenzivnog nivoa. Sreća sa Jupitera odnosiće se na ljubavni život i finansije. Nova romansa bila bi burno iskustvo, a postojeći odnos može evoluirati na dublji ili duhovni nivo.

Merkur trigon Pluton donosi pozitivnu transformaciju razmišljanja i stila komunikacije. Pronicljiviji intelekt i sposobnost dubokog razumijevanja stvari mogu se primijeniti na istraživanje, otkrivanje tajni i psihološku samoanalizu.

Mjesečev kvadrat Plutona pojačava emocije. Može doći do kompulzivnog i destruktivnog ponašanja jer duboko zakopani osjećaji izlaze na površinu. Emocionalne borbe za moć su moguće i mogle bi postati prilično nemilosrdne.

Oslobađanje od loših navika i opsesija dovesće do iscjeljenja i pozitivne transformacije emocija i svih vrsta odnosa.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum