Trenutno čitaš
Nagrade za predstavu “Lajanje na zvezde” Studija Jazavac

Nagrade za predstavu “Lajanje na zvezde” Studija Jazavac

Lajanje na zvezde

Stručni žiri 19. Internacionalnog festivala amaterskog teatra koji je održan u Laktašima proglasio je predstavu Gradskog pozorišta Jazavac LAJANjE NA ZVEZDE najboljom na festivalu, a nagradu za najbolju režiju dodijelio je Belindi Stijak za režiju predstave LAJANjE NA ZVEZDE.

Ova predstava premijerno je izvedena 1.4.2024. na Sceni Studio Jazavac i već je više puta izvedena u Banjaluci, a pored Laktaša gostovala je i u Novom Sadu u programu ovogodišnjih Zmajevih dečijih igara. U predstavi igra dvadeset četvoro članova Škole glume i govora Studio Jazavac.

lajanje na zvezde
Lajanje na zvezde

Stručni žiri u sastavu: Anando Čenić – diplomirani glumac i predsjednik žirija, Milan Gajić – magistar dramaturgije i Anđela Rakočević – apsolvent na AUBL ovako je obrazložio svoje odluke o nagradama za predstavu LAJANjE NA ZVEZDE:

• Nagradu za najbolju režiju Belindi Stijak za predstavu „Lajanje na zvezde“ , UG „Gradsko pozorište Jazavac“ Scena Studio Jazavac.

Obrazloženje: Belinda je na dopadljiv i nepretenciozan način, vješto koordinišući sa 24 glumca, na sceni oživjela jedan izgubljeni svijet, prepun ljubavi, poštovanja i čednosti. Belinda je iskazala svoj rediteljski talenat i zanatsko umijeće kroz izuzetnu žanrovsku preciznost i usklađenu i energičnu kolektivnu igru.

Lajanje na zvezde

• Glavnu nagradu za najbolju predstavu u cjelini za predstavu „Lajanje na zvezde“ , UG „Gradsko pozorište Jazavac“ Scena Studio Jazavac.

Pročitaj

Obrazloženje:

Izuzetna radost igre kao i njena ujednačenost, funkcionalna i jednostavna scenografija, autentični kostimi, kreativna rediteljska rješenja i uspješna dramatizacija istoimenog romana učinile su ovu predstavu najkompletnijom na ovogodišnjem festivalu

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum