Trenutno čitaš
Na TikToku, svi žele da budu „Lucky Girl“. Šta je “sindrom sretnice”?

Na TikToku, svi žele da budu „Lucky Girl“. Šta je “sindrom sretnice”?

Osjećaj, a ne vjerovanje, da smo najsretnija osoba na svijetu, može nas zapravo učiniti najsretnijom osobom na svijetu, prema najnovijoj tehnici ispoljavanja koja je svuda na TikToku.

U decembru 2022. godine, TikTokerka Laura Galebe, među mnogim drugim kreatorima, upoznala je svijet sa “Sindromom sretnice”, što je metoda manifestacije koja joj je pomogla da dobije “najluđe prilike” koje su joj došle “niotkuda”. Njen video trenutno ima 3 miliona pregleda i 480 hiljada lajkova na TikToku, a mnogi su komentarisali da su i sami bez greške koristili ovu metodu. Ali šta je zapravo “sindrom srećne djevojke” i kako funkcioniše?

@lauragalebe

The secret is to assume and believe it before the concrete proof shows up. BE DELUSIONAL. #bedelusional #luckygirlsyndrome #affirmations #lawofassumption #manifestationtiktok #manifestingtok #lawofassumptiontok #manifestation

♬ original sound – Laura Galebe

U pravom manifestovanju, to je kombinovani napor osobe koja je spremna da pretpostavi da joj sve uvijek uspijeva. Na primjer, ako zaista cijelim svojim bićem vjerujemo da nam se vrata tek otvaraju u karijeri i iskoristimo te prilike kada nam se ukažu, postoji velika šansa da možemo manifestovati karijeru koju želimo. Bonus bodovi ako to uvjerenje aktivno iznosimo naglas. Zaista je tako jednostavno.

Bez obzira na to kako se odnosili na ovu praksu manifestacije, čini se da metoda “Lucky Girl” postaje veoma popularna. Haštag #luckygirlsyndrome ima preko 72,8 miliona pregleda na TikTok-u i koristi se na video snimcima koji dijele vrstu sreće do koje ovakav način razmišljanja može dovesti.

Slično svakoj tehnici manifestacije, moramo istinski vjerovati da je ono što govorimo naglas istina. Dok je Laura Galebe u svom videu prepoznala da stalno izgovaranje “Ja sam tako sretna” može ispasti kao “toksična pozitivnost” ili “zabluda”, rekla je da zapravo nije. Ako u svojoj srži vjerujete da sve uvijek ide vašim putem, kao što je slučaj sa Laurom Galebe, uvijek će sve ići tvojim putem. Upravo na taj način funkcioniše Zakon pretpostavke.

Pročitaj

Osim snažnog uvjerenja u sebe i svoju sposobnost da imaš ono što želiš, važno je to potkrijepiti djelima. Na primjer, razgovor s drugima o svojim ciljevima može biti način vježbanja tehnike sindroma Lucky Girl.

Ako želiš da ova tehnika radi za tebe, ili bilo koja tehnika manifestacije u tom slučaju, važno je da se fokusiraš na ono što želiš da uneseš u svoj život. Ono što kreiramo u fizičkom svijetu počinje kao misli i ideje. Stoga je važno da budemo jasni šta želimo da kreiramo i da budemo sigurni da naša energija odgovara tome. Kada smo uzbuđeni, optimistični i otvoreni za dobre stvari koje dolaze u naš život, imamo mnogo veće šanse da se stvari dogode. Sumnje, gorčina i druge negativnosti samo uzrokuju blokade.

Možda će trebati neko vrijeme i vježba da dođeš do pravog prostora kako bi ova tehnika manifestacije ili bilo koja tehnika radila za tebe. Neki ljudi smatraju da je vođenje dnevnika korisno kada prvi put počnu kako bismo mogli sabrati svoje misli i izgubiti se u svojoj viziji budućnosti. Ključna je dosljednost.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum