Trenutno čitaš
Na Pickbox NOW stižu serije i filmovi temeljeni na istinitim pričama koje moraš pogledati

Na Pickbox NOW stižu serije i filmovi temeljeni na istinitim pričama koje moraš pogledati

U junu na Pickbox NOW stiže pregršt dokumentarnih serija i filmova o nevjerojatnim pričama i zanimljivim slučajevima koji su svojevremeno šokirali svijet. U nastavku predstavljamo najzanimljivije naslove.

Bogati i oslobođeni (Rich and Acquitted)

Dokumentarni serijal o istinitim događajima Bogati i oslobođeni stigao je na Pickbox NOW. Ova dokumentarna serija istražuje šest ozloglašenih slučajeva slavnih osoba i drugih izrazito bogatih optuženih počinilaca koji su upotrijebili svoje resurse da zadrže vrhunske advokate kako bi pobjegli od pravnih situacija koje bi inače uništile svako normalno ljudsko biće. Slučajevi koji se istražuju su O. J. Simpson, Michael Jackson, R. Kelly, Oscar Pistorius, Robert Blake i Calvin Broadus, zvani Snoop Dogg.

Pickbox

Noćni posjetilac (The Night Caller)

Već 9. juna stiže dokumentarna serija o najzloglasnijem australijskom serijskom ubici, Noćni posjetilac. Serija prikazuje i istražuje mučno nasljeđe ubice – tragedije, tuge, odgovornosti i iskupljenja – viđeno očima reditelja koji se vraća u svoj dom iz djetinjstva i provodi vrijeme s onima koji su najbliži ubici i njegovim žrtvama čije je živote nepovratno promijenio.

Početkom šezdesetih Perth je bio sunčan, miran i nevin grad, sve dok ga iznenada nije razorila bujica užasnih, različitih, naizgled besmislenih ubistava koja lokalna policija nije uspjela povezati i pripisati jednom čovjeku sve dok nije bilo prekasno, a onda su krenula zataškavanja s tragičnim posljedicama.

S neviđenim pristupom ženi ubice i dvojici muškaraca nepravedno osuđenih za njegove zločine, ovo je serija o razornim posljedicama serijskih ubojstava i o tome kako su se njegove žrtve, uključujući njegovu ženu i one krivo osuđene za njegove zločine, spojile u tuzi i nepravdi, u potrazi za zatvaranjem i iskupljenjem, što uključuje konačno pozivanje policije na odgovornost.

Pickbox

Ubistvo Meredith Kercher (The Murder of Meredith)

16. juna stiže dokumentarac Ubistvo Meredith Kercher koji želi preoblikovati priču o strašnim događajima koji su se dogodili prije 15 godina. Naime, 1. novembra 2007. bio je praznik Svi sveti, državni praznik u Italiji. Italijanski cimeri međunarodne studentice Meredith Kercher bili su izvan grada u posjeti porodici i kolegama studentima, a Amerikanka Amanda Knox bila je u kući svog dečka Raffaelea Sollecita. Te je večeri Meredith išla svojim britanskim prijateljicama na pizzu i u kino otišavši otprilike u 20.45, a kući ju je otpratila jedna od djevojaka. Ovo je bio posljednji put da je Meredith viđena živa.

Tokom sljedećih osam godina Meredithin život i reputacija biće uništeni, a njena će priča biti zasjenjena onom njene cimerke Amande Knox koja je optužena da je jedna od tri osobe odgovornih za Meredithinu smrt. Riječima onih koji su uključeni u slučaj, dokumentarac ispituje dokaze, ego i greške koje su Meredithinoj porodici ostavile više pitanja nego odgovora.

Pročitaj
French Girl

Pickbox

Ubistvo Pabla Escobara (Killing Escobar)

19. juna stiže dokumentarni film Ubistvo Pabla Escobara, istinita priča o misiji atentata na najopasnijeg čovjeka u svijetu. Godine 1989. škotskog plaćenika i bivšeg SAS-ova operativca Petera McAleesea unajmio je kolumbijski narkokartel da vodi mali tim bivših komandosa specijalnih snaga u misiji ubistva najvećeg svjetskog narkobaruna Pabla Escobara. S nikad viđenim pristupom, snimkama misije i intervjuima s McAleeseom i drugim ključnim igračima u priči, film otkriva kako su nasilno odrastanje u Glasgowu, obuka u SAS-u i iskustvo plaćeništva u Africi McAleesea doveli do džungli Kolumbije da ubije Escobara i kako će mu ova misija zauvijek preoblikovati život.

Pickbox

El Chapo i Sean Penn: Zbrka u džungli (El Chapo and Sean Penn: Bungle in the Jungle)

19. juna stiže i dokumentarni film El Chapo i Sean Penn: Zbrka u džungli. Najtraženiji, najopasniji i najbogatiji narkobos u svijetu pristao je sastati se s Pennom kako bi dao prvi i jedini intervju otkako je pobjegao iz najčuvanijeg meksičkog zatvora. Prvi put kamere ulaze na taj sastanak i otkrivaju pravu priču o tome što se dogodilo iza kulisa, ko je organizirao sastanak, identitete dvojice tajanstvenih muškaraca koji putuju s Pennom i tajnu holivudsku osobu koja stvarno vuče konce, s ponudom od šest miliona dolara za prava na El Chapovu životnu priču.

Pickbox

Otkrij serije i filmove temeljene na istinitim događajima na Pickbox NOW!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum