Trenutno čitaš
Na HBO Max stiže nam najiščekivanija serija ove godine

Na HBO Max stiže nam najiščekivanija serija ove godine

zmajeva kuća

Druga sezona HBO Original serije „Zmajeva kuća“ (House of the Dragon) imaće premijeru 17. juna na Max streaming platformi. Premijera na HBO kanalu će biti istog dana u 20:00 h, a nove epizode dolaziće u ponudu ponedjeljkom.

Westeros je na rubu krvavog građanskog rata između Zelenog i Crnog vijeća koji se bore za kralja Aegona, odnosno kraljicu Rhaenyru, a svaka strana vjeruje u svoje zakonito mjesto na Željeznom prestolu.

HBO

 

Temeljena na romanu „Vatra i krv“ Georgea R. R. Martina, serija je smještena 200 godina prije događaja iz „Igre prestola“ i otkriva priču o kući Targaryen.

Glumačku ekipu u drugoj sezoni čine Matt Smith, Emma D’Arcy, Olivia Cooke, Rhys Ifans, Steve Toussaint, Eve Best, Fabien Frankel, Matthew Needham, Sonoya Mizuno, Tom Glynn-Carney, Ewan Mitchell, Harry Collett, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Phia Saban i Jefferson Hall.  Novu glumačku ekipu druge sezone čine Abubakar Salim, Gayle Rankin, Freddie Fox, Simon Russell Beale, Clinton Liberty, Jamie Kenna, Kieran Bew, Tom Bennett, Tom Taylor i Vincent Regan.

Pročitaj

Serija je obnovljena i za treću sezonu, a sukreatori i izvršni producenti su George R.R. Martin i Ryan Condal, izvršni producenti su Sara Hess, Alan Taylor, Melissa Bernstein, Kevin de la Noy, Loni Peristere i Vince Gerardis.

Prva sezona serije „Zmajeva kuća“, kao i sve sezone serije „Igra prestola“ dostupne su odmah na Max streaming platformi.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum