Trenutno čitaš
Mlad mjesec u Ribama je savršeno vrijeme za novi početak

Mlad mjesec u Ribama je savršeno vrijeme za novi početak

20. februara će nas blagosloviti mlad mjesec u Ribama, koji označava vrijeme ispunjeno emocijama, kreativnim otkrićima i fantastičnom energijom. Ovaj mladi mjesec može učiniti da se osjećamo kao da živimo u filmu.

Pošto je već sezona Riba, počeli smo da osjećamo te njene vibracije — ali one će biti pojačane pod ovim mladim mjesecom. Budući da ste u emotivnim i visoko intuitivnim Ribama, mjesec vam može pomoći da duboko razmislite o svom životu, svojim ciljevima i sebi. Ne plašite se da zaronite duboko u svoje emocije i slušajte šta vam srce govori. Ako se osećate kao da nešto predugo vučete sa sobom (projekat, vezu ili ciljeve) i to vam stvara poteškoće, najbolje je iskoristiti ovaj mladi mjesec u Ribama za otpuštanje!

Ultra magazin

Energija koju dobijamo od ovog mladog mjeseca u Ribama je malo drugačija od prethodnih godina, uglavnom zato što nosi energiju Saturna, planete karme. Kao planeta zadužena za zadatke, Saturn nas uvijek podstiče da preduzmemo produktivne korake i razmišljamo i djelujemo dugoročno. U naredne dvije sedmice, u okviru ovog lunarnog ciklusa, Saturn će ući u Ribe, reaktivirajući potpuno isto mjesto na nebu na kojem se odigrao ovaj mladi mesec. Saturn će ostati u Ribama naredne tri godine, tako da će akcije koje preduzmemo i stvari koje sada počnemo da manifestujemo, dugoročno uticati na nas.

Iako energija mladog mjeseca ne traje dugo, Saturnov uticaj će je donijeti u vašu budućnost. Zaustavite se na trenutak kako biste utvrdili gdje se nalazite. Na čemu želite raditi ove godine? Šta je sljedeće? Sanjajte kako želite da vaš život izgleda – šira slika – i koristite ovaj mladi mjesec da vas pokrene naprijed.

Zajedno sa Saturnom, treba da pogledamo gdje se na nebu nalazi Mars, planeta akcije. Mars će biti na 15 stepeni Blizanaca, a poslednji put je bio na nebu na istom mjestu 19. septembra 2022. i 8. decembra 2022. Ovaj period bi mogao biti glavni nagovještaj o tome koje teme će nam se upravo sada pojaviti. Prelistajte svoje fotografije ili poruke da vidite koji su se razgovori odvijali oko ovih datuma.

Ali zapravo postoji astrološki razlog zašto bi ovaj mladi mjesec mogao biti više nalik snu od drugih. Venera i Pluton će biti na posljednjem stepenu prije promjene znakova, što je poznato kao anaretički stepen. Ovo može izazvati dodatni osećaj anksioznosti i napetosti. Iskoristite ovo kao podsjetnik da budete nježni prema sebi u narednih nekoliko dana i da sebi dopustite nekoliko trenutaka samoće.

Pročitaj

Promena je u vazduhu, sa svim planetarnim promjenama koje dolaze u martu, bićemo potpuno drugačiji ljudi nakon ove lunacije. Ovo označava kraj ciklusa, a Ribe znaju mnogo o predaji i prepuštanju točkovima sudbine i transformacije.

Ova veza Venera-Pluton je nešto što bismo trebali iskoristiti. To će nam pomoći da skinemo slojeve i vidimo kroz maglu, omogućavajući nam da napravimo pozitivne promjene u našim životima. Ostvarivanje sna je sada moguće, sve dok preduzmemo akciju i imamo jasan plan!

Oslanjanje na našu intuiciju biće ključni faktor u tome kako idemo naprijed, omogućavajući nam da razumijemo svoja najdublja osjećanja. Ovo je moćno vrijeme da počnete iznova. Mladi mjeseci su uvijek tu da nam daju čist list, kosmičko osvježenje koje možemo iskoristiti da počnemo iznova. Šta ćete učiniti s tim novim početkom, međutim, sve je na vama.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum