Trenutno čitaš
Šta nam donosi sezona Riba?

Šta nam donosi sezona Riba?

Kako zima odmiče, ovo uspavanije doba godine može pokrenuti vašu maštu. Sezona Riba je kao stvorena za prepuštanje fantazijama i sanjarenjima, a istovremeno vas inspiriše da slijedite svoje kreativne impulse. Dok se sunce kreće kroz empatičan, eskapistički promjenjivi vodeni znak, kojim vlada Neptun, planeta duhovnosti i iluzije, mogli biste biti primorani da plutate u moru dubokih emocija i kanališete sva duboko ukorijenjena osjećanja koja vam se jave.

Sunce će boraviti ove godine u znaku Riba od 18. februara do 20. marta. Ovo je doba godine stvoreno za nošenje ružičastih naočala, prihvaćanje vaše najromantičnije strane, brisanje granica između stvarnosti i fikcije i davanje prioriteta unutrašnjem ozdravljenju (iako s obzirom na suosjećanje Riba, možda ćete biti u iskušenju da se fokusirate na tuđe dobrobiti u odnosu na svoje).

Ultra magazin

Kako bi znali kako Ribe funkcionišu u astrologiji i utiču na period između sredine februara i sredine marta, razmislite o vladaru znaka, Neptunu, koji je planeta snova, iluzija i duhovnosti. U astrologiji, planeta, koja izgleda kao hladno plavo more, zamagljuje racionalno razmišljanje, podstiče maštu i može izazvati zabunu. Njegov teren je sve što je maglovito i nadrealno. Zauzvrat, Ribe su duboko maštovit, magičan, mističan, emocionalan i složen znak.

Beskrajno saosećajani i empatični, svako ko ima svoje Sunce ili jednu od velike trojke (Merkur, Venera i Mars) u Ribama ne može, a da ne pokupi tuđu energiju. U stvari, oni često preuzimaju i nose tuđu bol, nevolju i bol u srcu. U isto vrijeme, oni su prirodno rođeni iscjelitelji. Povezane s dvanaestom kućom duhovnosti, Ribe su najugodnije u svijetu emocija, umjetničkog samoizražavanja i sanjarenja. Često se mogu kloniti surovih realnosti svakodnevnog života i oslanjati se na razne oblike bijega kada svijet postane previše agresivan za njihovo osjetljivo srce.

Foto: ultra magazin

Međutim, dok se Sunce svake godine kreće kroz Ribe, svi smo pomalo sanjivi, sposobniji da se prilagodimo svojoj intuiciji i skloni mijenjati činjenice za fantaziju. Iako se Sunce kreće kroz Ribe svake godine, mjesec i druge planete imaju svoje posebne uzorke na nebu, čineći jedinstvenu astrološku sliku koja se razlikuje od godine do godine. Evo šta se astrološki dešava tokom sezone Riba 2023.

Mlad mjesec u Ribama tjera vas da sanjate o novim počecima.

20. februara, Mjesec se susreće sa Suncem u Ribama, nudeći prazno nebo na kome možete da napišete svoje najčudnije fantazije – stvari koje biste voljeli da vidite kako se pretvaraju u nešto konkretno u narednih šest mjeseci. Budući da će se Mjesec odvojiti od veze sa Saturnom, ozbiljne emocije, obaveze i odgovornosti mogu uticati na vaš prostor i ciljeve koje razmišljate da postavite u danima oko ovog lunarnog događaja.

Venera se kreće kroz Ovna, donoseći vatrenu, živahnu atmosferu u veze, ljepotu i novac.

Istog dana kada i mladi mjesec, Venera, planeta romantike, ljepote i vrijednosti, napušta Ribe i prelazi u strastveni vatreni znak Ovan. Ovo bi vas moglo podstaknuti da završite poglavlje koje se odnosi na vezu ili finansije i krenete naprijed na neistraženi teren. Do 16. marta, odnosi sa drugima biće razigraniji, impulsivniji, spontaniji, pa čak i takmičarski nastrojeni.

Saturn ulazi u Ribe.

Pročitaj

7. marta, planeta ozbiljnosti, ograničenja i posvećenosti ući će u sanjive Ribe nakon što se kreće kroz fiksni vazdušni znak Vodolije od 2020. godine. Posljednji put planeta zadataka prošlaje kroz znak Riba 1996. godine. Dok se kreće nazad kroz vodeni znak, to će nas ohrabriti da pojačamo naše duhovne prakse.

Pun mjesec u Djevici mogao bi donijeti napredak i brzo pragmatično planiranje.

Kao da preseljenje Saturna u Ribe nije bilo dovoljno dramatično, pun mjesec takođe pada 7. marta. Formirajući trigon s buntovnim, inovativnim Uranom u fiksnom zemljanom znaku Bika. Ova lunacija fokusirana na detalje može baciti svjetlo na emocije koje dovode do novih ideja. Mogli biste biti uhvaćeni nespremni, ali i spremni da zaronite u pragmatičnu sesiju strategije.

Iako smo skloni razmišljati o svakom godišnjem dobu znakova kao o trenutku u kojem oni rođeni tokom sezone upijaju svjetla reflektora — ljudi rođeni sa Suncem u Ribama nisu jedini na koje će uticati mistične vibracije ove sezone. Svako rođen sa Suncem ili glavnim planetarnim položajima u bilo kojem od promjenjivih znakova – Blizanci, Djevica i Strijelac – mogao bi izaći iz sezone Riba osjećajući se istinski inspirisanim i potencijalno čak transformisanim prije proljeća.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum