Ultra Zanimljivo

Šta nam donosi sezona Riba?

Sezona Riba je vrijeme da istražite svoju emocionalnu stranu. Kad Sunce uđe u Ribe, 19. februara 2020. svi ćemo biti svjesniji sebe, umjetnički raspoloženi, romantični, empatični – i možda čak melanholični.  Sezona Riba može vas natjerati da se osjećate i kao mučenici, gdje umjesto da tražite pomoć, pokušavate preuzeti previše na sebe.
horoskopski znak ribe
Ultra magazin

Ova posebna sezona Riba odvija se i tokom prvog retrogradnog Merkura 2020. godine, zbog čega možete istražiti svoj odnos s drugima. Moramo biti pažljiviji u svojoj komunikaciji sa drugima i pojačati empatiju, kako bismo jasno iskazali svoje želje. Osjećanje i razumijevanje naša je snaga u ovom periodu.

Merkur vlada umom, a Ribe vladaju svim apstraktnim stvarima, pa je ovo sjajno vrijeme da vodite bilješke, crtate ili bilježite svoje snove, jer će vas oni možda kasnije voditi.

Sanjarske vibracije sezone Riba mogu najgore cinike da pretvore u sanjare. Pod uticajem vladajućeg maglovitog Neptuna, Ribe su majstori iluzija, zato ne uzimajte ništa “zdravo za gotovo” tokom ove četveronedjeljne čarolije! Vjerujte u svoju intuiciju i istražite dalje od onoga što osjećate uz pomoć svojih pet čula. Ovo je period u kojem se vraćamo uživanju u umjetničkim stvarima, poput muzike, filmova, svemu što nam dozvoljava bijeg iz realnosti.

Venera, planeta ljubavi i novca, nalazi se u Ovnu trenutno, pozivajući vas da krenete u akciju i osvojite koga želite. Već ste u vezi? Pronađite simpatične i kreativne načine na koje ćete podsjetiti partnera zašto ga volite.

Sezona Riba podsjetnik je da spustite svoj zaštitni zid i dozvolite sebi da istinski doživite svijet oko sebe. Oduprite se iskušenju da potisnete svoje emocije i izgradite zid odbrane. Iako je važno da zaštitite sebe, jednako je važno da život pustite u svoje srce.

Iako retrogradni Merkur dodaje zbunjenost ovom periodu, 20. februara ekspanzivni i avanturistički Jupiter formiraće sekstil sa sanjivim i transcendentalnim Neptunom, sretan i rijedak tranzit – koji se odvija na svake četiri ili devet godina.

Ovaj tranzit donosi harmoniju, lakoću, dobrobit i rast. Možete se opustiti dok istovremeno uživate u ličnom ili profesionalnom uspjehu. Ovo je ujedno i prosvjetljujuća faza života koja vam daje dobru cjelokupnu perspektivu onoga ko ste i koje je vaše mjesto u svijetu.

Rast i dobra sreća mogući su dodatnim obrazovanjem, grupnim aktivnostima, putovanjima i humanitarnim radom. Optimizam, dobre namjere i moralni integritet čine ovo vrijeme dobrim za profesionalni napredak, poslovanje i pravne stvari. Vaša intuicija bi trebala biti jaka, a život i mašta iz snova živopisni.

Do 22. februara, i Mars – planeta akcije i ambicija – i Sunce – planeta karaktera i identiteta – povezaće se s revolucionarnim i nepredvidivim Uranom. Ovo bi moglo predstavljati iznenadni trenutak jasnoće koji vas vodi u novom smjeru. To bi vas moglo inspirisati za slučajnu promjenu u životu. Iskoristite to uzbuđenje u svoju korist.

Još jedna prilika da oprostite i izliječite svoje rane je mladi mjesec u Ribama 23. februara. Mladi mjesec predstavlja novi početak, a u Ribama on utiče na smanjenje ega, otvaranje očiju empatiji i samilosti prema drugima i, što je još važnije, prema sebi.

Ideja o završavanju ciklusa i pokretanju novog, biće još više pojačana 2020. godine, jer nakon što se završi sezona Riba, imamo ogroman planetarni pomak s Saturnom koji prelazi u novi znak.

Saturn je gospodar Karme, pa kad promijeni znak, to znači kraj duboke karmičke lekcije s kojom smo se svi borili posljednjih 2,5 godine. Dok Saturn ne mijenja znak do 20. marta, koji pada u sezonu Ovna, osjetićemo da će finale ovih karmičkih pouka doći do izražaja tokom cijele sezone Riba.

Saturn je možda stroga i teška planeta, ali uvijek donosi nagrade, kada obavimo težak posao. Ove nagrade su na putu, zato budite na oprezu, posebno krajem februara i tokom mladog mjeseca.

Slični članci

Porast porodičnog nasilja u doba korona virusa

Ultra magazin

Vodič za proljetno čišćenje doma

Ultra magazin

Kako će Venera u Blizancima uticati na naš ljubavni život?

Ultra magazin