Trenutno čitaš
Mladi mjesec u Biku 7. maja nas poziva da zakoračimo u svjetliju budućnost

Mladi mjesec u Biku 7. maja nas poziva da zakoračimo u svjetliju budućnost

mladi mjesec u Biku

Mladi mjesec u Biku 7. maja 2024. vas poziva da potpunije zakoračite u budućnost o kojoj ste sanjali…

Maj donosi posebno osnažujuću energiju zbog koje se čini da ćemo konačno, u potpunosti zakoračiti u sezonu prizemljenog optimizma, jer mladi mjesec u Biku je čaroban.

Ultra magazin

To je u velikim dijelom zahvaljujući činjenici da se sunce trenutno kreće kroz Bika, drugog znaka zodijaka poznatog po svom ravnomjernom, pažljivom tempu željnom užitka. I nakon mjeseca punog osvrtanja unazad, s obzirom na retrogradni Merkur i suočavanje s potencijalno izazovnim pomacima, koje su donijele prve dvije eklipse, pomračenja mjeseca i sunca, prvi veliki lunarni događaj u maju je pragmatičan mladi mjesec koji otvara oči.

Ovaj uzemljujući mladi mjesec koji jača optimizam pada u Bika, fiksni zemljani znak kojim vlada Venera, planeta romantike, ljubavnih odnosa, novca, ljepote i vrijednosti. Kao rezultat toga, ovo je lunarni događaj koji će vas podstaknuti da usporite i budete svjesniji i prisutniji dok cijenite veze, koje vam griju srce i detalje svakodnevnog života koji podržavaju vašu sigurnost i dobrobit.

Takođe, možete smatrati da je ovaj mladi mjesec trenutak za zamišljanje praktičnog, smislenog cilja, a zatim preduzimanje makar jednog malog, ali značajnog koraka prema njegovom ostvarenju. Skoro svaki mladi mjesec prilika je za razmišljanje o tome šta želite postići u budućnosti, postizanje jasnoće i postavljanje konkretne namjere, ali majski mladi mjesec u Biku posebno je prilagođen da vam pomogne uskladiti se sa svojim potrebama.

Znak Bika poznat je po svojoj sposobnosti da se uključi u svijet kroz svih pet čula i po tome što cijeni svoje vrijeme. A kao jedan od fiksnih znakova, Bik takođe posjeduje sposobnost da bude prilično uporan i odlučan. Ipak, nakon što odredite ono što želite postići tokom ovog mladog mjeseca, energija fiksnog zemljanog znaka podstaknuće vašu sposobnost da se držite svoje strategije i postignete ono što ste zacrtali.

Budući da ovim znakom vlada Venera, bilo bi dobro da se fokusirate na aspiracije vezane uz ljubavnu vezu ili umjetnost. A s obzirom na to da je povezan s drugom kućom prihoda i vrijednosti, ovaj lunarni događaj mogao bi podstaknuti planove vezane uz zarađivanje novca, materijalne posjede i vlastitu vrijednost.

Ultra magazin

Mladi mjesec se pojavljuje na 18 stepeni Bika, dok Uran, planeta revolucije, pobune, inovacije i promjene, sjedi na 22 stepena promišljenog zemljanog znaka. Ovo nebesko okupljanje moglo bi vas podstaknuti da prihvatite nova iskustva i veću nezavisnost, te usmjerite više energije slobodnog duha u svoj život.

Usklađivanje s onim što vas čini jedinstvenim i marširanje u ritmu vlastitog bubnja, odjednom bi se moglo učiniti važnijim nego inače. A iste stare rutine, obrasci, navike ili putevi mogu izgledati kao da blijede u poređenju s novom stvarnošću koju možete zamisliti na horizontu.

Ipak, budući da se i Mjesec i Uran kreću kroz nepokolebljivog, neužurbanog Bika, manja je vjerojatnost da ćete u nešto zaroniti odmah, radije ćete zaista steći osjećaj za šta se prijavljujete, prije nego što se potpuno posvetite.

Mladi mjesec u Biku poziva vas da krenete realnim putem prema ostvarenju snova, a formiraće trigon sa Saturnom, koji nadzire granice i naporan rad. U astrologiji, Saturn donosi provjere stvarnosti i podstiče nas da damo sebe maksimalno kako bismo se razvijali, rasli, postizali i postavljali čvrste temelje za budućnost.

Dakle, budući da mladi mjesec stvara pozitivan ugao prema njemu, mogli biste se osjećati skloniji biti još racionalniji u vezi s bilo kojom namjerom kojoj ste se odlučili posvetiti. Saturn bi vas mogao inspirisati da postavite i odgovorite na pitanja poput: Koje zadatke trebate obaviti prije nego što počnete slijediti svoj cilj? S kojim izazovima biste se mogli suočiti i kako ćete se nositi s njima? Kako možete učiti iz prošlosti, dok slijedite svoju idealnu budućnost?

Mladi mjesec je prilika da zasadimo sjeme za budućnost i otkrijemo šta izaziva radost u našim životima. Od vitalnog je značaja naučiti živjeti u trenutku i zapaliti plamen u sebi povezujući se sa aktivnostima i ljudima koji nas čine sretnima. Skretanje u drugom pravcu može biti teško i rizično, ali izlazak iz svakodnevnice pomoći će nam da pronađemo sebe i svoja zadovoljstva.

Ultra magazin

Evo kako će mladi mjesec u Biku uticati na vas zavisno od vašeg znaka i podznaka…

Ovan

Budući da ovaj mladi mjesec pada u vaš sektor novca i vrijednosti, bićete posebno usklađeni sa svijetom oko sebe, inspirisani da usporite radi promjene ritma i razjasnite što vam trenutno najviše znači. Zahvaljujući harmoničnoj povezanosti mjeseca sa Saturnom u vašoj duhovnoj zoni, vaša je intuicija oštrija nego inače i može pokrenuti vašu strategiju za postizanje praktičnog cilja, vjerojatno povezanog s stvaranjem prihoda ili donošenjem vaših vještina na sto na ispunjavajući novi način.

Prema kakvom materijalnom ili finansijskom cilju želite raditi? Mladi mjesec u Biku započeće novi ciklus u vašoj drugoj kući ličnih stvari, vrijednosti i finansijske sigurnosti. Možda ćete se osjećati mirnije i stabilnije dok razmišljate o šestomjesečnom lunarnom putovanju. Mlad mjesec bi vam mogao pomoći da manifestujete nešto fizičko u svom životu, poput sticanja određenog predmeta koji ste željeli. Takođe biste mogli stabilizovati svoje finansijske potrage i resurse. Šta god učinili, imajte na umu da može potrajati neko vrijeme. Budite strpljivi dok radite na svojim ciljevima.

Bik

Mladi mjesec u vašem znaku vam daje priliku da razmislite o svojoj slici o sebi, samopouzdanju i načinu na koji se želite pojaviti u svijetu i kako vas on doživljava. Možda ćete biti inspirisani da se promjenite na neki način, da se osjećate nevjerojatno osnaženo. Posvećivanje dodatnog vremena aktivnostima, koje vam donose zadovoljstvo i čine da se osjećate samouvjerenije, te davanje prioriteta brizi o sebi mogu biti prekrasni koraci prema kristalizovanju vaše vizije. Uskoro ćete tačno znati kako želite nastaviti.

Počastite se jer to zaslužujete! Vaša zodijačka sezona nije potpuna sve dok ne postavite namjeru da se fokusirate na brigu o sebi tokom mladog mjeseca u Biku. Lunarna energija će obasjati vašu prvu kuću identiteta i izgleda. Tokom sljedećih šest mjeseci možda ćete više eksperimentisati sa svojim stilom i brigom o sebi. Moglo bi biti fantastično vrijeme da obnovite svoju rutinu. Takođe možete izbaciti staru odjeću kako biste napravili mjesta za nove boje, uzorke i siluete koje odgovaraju vašoj trenutnoj atmosferi. Briga o sebi biće obavezna tokom ovog lunarnog ciklusa.

Blizanci

Mladi mjesec pada u vaš sektor spiritualnosti, rada na sebi i učenja, pojačavajući osjećaj da stojite iza pozornice, razmišljajući o tome kako tačno želite da se odigra vaš sljedeći, veliki, hrabri potez u centru pažnje. Iako ćete sigurno biti oduševljeni onim što budućnost nosi, ovaj je trenutak stvoren za odmor i obnavljanje vašeg duha i energije, tako da možete još aktivnije krenuti s radom u nadolazećim sedmicama. A s mladim mjesecom koji formira ugodan trigon sa Saturnom u vašoj zoni karijere, mogli biste spreduzeti neke korake u svom profesionalnom životu. Na čemu možete raditi iza zatvorenih vrata?

Vaše mentalno zdravlje može biti vaša najveća briga kada mladi mjesec aktivira vašu dvanaestu kuću podsvijesti i duhovnog carstva. Vaš um često juri, pa će vas egzaltirani mjesec podstaknuti da usporite. Možda je vrijeme da se prilagodite najbolje što možete. Rad na mentalnom tempu tokom sljedećih šest mjeseci mogao bi smanjiti vaše brige. Takođe bi vam moglo pomoći ako proces vaših misli učinite više fizičkim, poput pisanja u dnevniku ili stvaranja umjetnosti koja predstavlja kako se osjećate.

Rak

Ovaj mladi mjesec aktivira vašu zonu umrežavanja, usmjeravajući vaš fokus na vaše platonske veze kao i na zajednice i timove kojih ste dio. Ako ste žudjeli da se osjećate bolje povezanima ili da vas čuju prijatelji ili saradnici, sada možete vidjeti jasan put za postizanje te težnje. Ovo je takođe sektor dugoročnih želja, pa ih imajte na umu dok procjenjujete svoje odnose i usmjeravate se prema budućnosti. S mjesecom koji se povezuje sa Saturnom u vašoj zoni avanture, preduzimanje rizika bi bilo poželjno.

Novi prijatelji i veze čekaju. Izgradnja vaše zajednice postaće vaš prioritet broj jedan, jer mladi mjesec u Biku podstiče vašu jedanaestu kuću prijateljstva. Stvaranje prijatelja u odrasloj dobi je teško. Ali imate toliko prekrasnih osobina koje će obožavati pravi prijatelj. Izazovite sebe da polako, ali sigurno izađete iz svoje zone društvene udobnosti u sljedećih šest mjeseci. Ako to učinite, ovaj bi vas mjesečev ciklus mogao nagraditi novim grupama prijatelja i društvenim izletima. Nikada nećete znati koga biste mogli upoznati ako sebe ne istaknete na prvom mjestu.

Ultra magazin

Lav

Padajući u zonu vaše karijere, ovaj vas mladi mjesec podstiče da preuzmete uzde na velikom projektu, da ostvarite određenu profesionalnu ambiciju ili da se potvrdite s autoritetima u svom životu. Možda žudite za još više priznanja za sav svoj naporan rad, a sada imate priliku da ga dobijete! Mjesečev trigon sa Saturnom je u vašoj zoni intimnosti, pa voljena osoba može poslužiti kao stijena kroz velike promjene koje slijedite.

Kako mjerite svoj uspjeh? Nešto fizičko može predstavljati vaš naporan rad jer mladi mjesec u Biku stabilizuje vašu desetu kuću postignuća, uspjeha i karijere. Sljedećih šest mjeseci moglo bi dati opipljive rezultate ako budete dosljedni svojim ambicijama i ciljevima. Možda ćete dobiti neku vrstu unapređenja u svojoj karijeri. Čak bi mogla postojati i doslovna nagrada za vaš naporan rad. Ako ste dosljedni i odlučni, vidjećete plodove svog rada.

Djevica

Ovaj mladi mjesec događa se u vašem sektoru avanture i visokog obrazovanja, podstičući vašu želju da date prednost upijanju novih znanja i iskustava. Iako ste skloni obožavati svoje svakodnevne rutine i osjećati se prizemljenima, spremni ste raširiti svoja krila i rizikovati kako biste se osjećali emocionalno i mentalno zadovoljnije. A s mjesecom koji se povezuje sa Saturnom u vašoj zoni partnerstva, bilo bi dobro da razgovarate o svojim idejama i težnjama s dragim prijateljem, važnom ili voljenom osobom. Njihova podrška mogla bi vam pomoći da uđete u sljedeće poglavlje!

Krenite na svoje duhovno putovanje otvorenog uma. Novi put bi se mogao otvoriti jer će mladi mjesec u Biku otvoriti nova vrata u vašoj devetoj kući putovanja i istraživanja. Obično se možete držati provjerenog i pravog puta. Ali ova egzaltirana lunacija može vas podstaknuti da polako izađete iz svoje zone udobnosti. Mogli biste učiti o temi kojoj ne biste težili ili otputovati u zemlju koja nije na vašem popisu. Budite otvoreni za istraživanje novih puteva i iskustava kako biste vidjeli što život nudi tokom ovog mjesečevog ciklusa.

Vaga

Mladi mjesec pada u vaš sektor intimnosti i zajedničkih resursa, naglašavajući vaše najbliže veze i zajedničke finansijske ciljeve. Mogli biste postati posebno svjesni onoga što pokreće vaše voljene i podstiče vašu sposobnost da radite zajedno. Zauzvrat, bićete podstaknuti izraditi plan rada na zajedničkom cilju koji se odnosi na vaš odnos ili zajednički prihod. A kao rezultat sinkronizacije mjeseca sa Saturnom u vašoj zoni dnevne rutine, fokusiranje na praktične, svakodnevne detalje može vas sada pripremiti za još veći uspjeh.

Pročitaj

U što se isplati ulagati? Vodite računa o svojim resursima kada mladi mjesec u Biku naglašava vašu osmu kuću imovine i dugova. Mlad mjesec će vas podstaknuti da razmislite o onome što posjedujete. Sljedećih šest mjeseci mogli bi biti finansijski intenzivni, jer poboljšate svoj financijski položaj i pismenost. Međutim, to bi takođe moglo biti razdoblje otvaranja očiju prema onome što bi moglo ili protraćiti ili unaprijediti vaš život u cjelini. Mogli biste postati rezervisani s vremenom, energijom i emocijama. Fokusirajte se na prilike i veze koje dodaju vrijednost vašem životu tokom ovog ciklusa.

Škorpija

Padajući u vaš sektor partnerstva, ovaj mladi mjesec usmjerava vašu pažnju na vaše odnose jedan na jedan s prijateljima, voljenima ili možda poslovnim partnerima. Bićete nestrpljivi zajedno zakoračiti u sljedeće poglavlje, bilo da se radi o pokretanju novog posla, saradnji na kreativnom poduhvatu ili podizanju vaše veze na viši nivo. A ako ste se željeli pozabaviti aktuelnim emocionalnim problemom, sada možete lako pronaći rješenje, posebno zahvaljujući Saturnu u vašoj zoni samoizražavanja, podržavajući vašu sposobnost da govorite iz srca. Ne budite oštri prema svojim prema obvezama!

Ostvarite svoju vezu ili dogovor iz snova dok mladi mjesec u Biku osvjetljava vašu sedmu kuću partnerstva. Ovaj mladi mjesec vam može pomoći da ostvarite profesionalnu ili romantičnu priliku iz snova. Sljedećih šest mjeseci moglo bi proizvesti nevjerojatnu ponudu za posao. Možda ćete imati priliku raditi s kompanijom ili klijentom iz snova. Ljubav se takođe može pojaviti tokom ovog mjesečevog ciklusa. Bez obzira jeste li slobodni ili ne, imate priliku stabilizovati svoj ljubavni život. Sanjajte veliko kako biste mogli ispuniti obveze koje silno želite.

Ultra magazin

Strijelac

Ovaj mladi mjesec aktivira vaš wellness i sektor dnevne rutine, što znači da je ovo idealno vrijeme da razmislite o tome kako biste mogli ponovno zamisliti svoju svakodnevnu užurbanost. Bićete inspirisani da kažete “da” novim projektima i “ne” obavezama koje vam jednostavno više ne idu od ruke i da eksperimentišete s navikama za poboljšanje dobrobiti. A s obzirom da je mjesec u harmoniji sa Saturnom u vašoj matičnoj zoni, prakse koje počnete uključivati ​​takođe bi mogle imati način njegovanja vašeg unutrašnjeg mira i najbližih porodičnih i prijateljskih veza.

Stvorite rutinu koja vam odgovara. Vrijeme je da se stabilizujete jer mladi mjesec u Biku umiruje vašu šestu kuću navika, rutine i posla. Obično volite letjeti. Međutim, mjesečeva energija može vas podstaknuti da usporite. Možda ćete shvatiti da su neke vaše navike ili cjelokupna rutina neodrživi. Vrijeme je da ispoštujete potrebu svog tijela za odmorom, hranjivom hranom i stabilnošću tokom sljedećih šest mjeseci. Ako ste dosljedni svojim zdravim navikama, tada vam vaša rutina može pomoći da živite zaokružen život.

Jarac

Ovaj mladi mjesec je u vašoj zoni romantike i samoizražavanja, stvarajući stvarno lijep, razigran, iskren trenutak u kojem ćete biti posebno željni podijeliti ono što osjećate sa svojim najbližima i najdražima. Zapravo, razgovor je za vas zapravo srž ovog lunarnog događaja, jer mjesečeva sinhronizacija s vašom vladajućom planetom, Saturnom, spada u vašu komunikacijsku zonu. Sada je ključno posjedovati svoj glas, a vjerovati da je to put koji može povećati vaše samopouzdanje i ojačati vaše emocionalno blagostanje.

Radite ono što volite i volite ono što radite. Novi ciklus zabave započeće kada mladi mjesec u Biku pobudi vašu petu kuću zadovoljstva, seksa i romantike. Možda ćete polako shvatiti da u životu postoji više od dužnosti i rada tokom sljedećih šest mjeseci. Kao rezultat toga, možete se osjećati kao da ponovno pronalazite sebe. Mogli biste ponovno otkriti ko ste kroz nove i stare hobije. Obogaćivanje bi takođe moglo proizaći iz fokusiranja na vaš ljubavni i seksualni život. Odvojite vrijeme za uživanje u životu koji živite tokom ovog ciklusa.

Vodolija

Bićete nestrpljivi da započnete uzbudljivo novo poglavlje u kući zajedno sa svojim voljenima. Čak i ako nije tako veliko iili hrabro kao preseljenje ili veliki projekat preuređenja, mogli biste se osjećati kao da emocionalno koračate u potpuno novu eru. Zahvaljujući mjesečevom trigonu sa Saturnom u vašoj zoni vlastite vrijednosti, samostalni rad koji radite oko ovog mladog mjeseca može vas pripremiti za traženje većih nagrada na poslu i u drugim područjima života.

Šta nazivate “kućom” u nekom širem smislu? Pokažite svoje sigurno utočište kada mladi mjesec u Biku smiri vašu četvrtu kuću temelja i doma. Važno je pobjeći nakon dugog dana radnog i životnog stila koji vam ne prija. Sljedećih šest mjeseci podstaknuće vas da oplemenite svoj prostor. Možete potpuno renovirati sobu ili čak cijeli životni prostor ako želite. S druge strane, nekoliko novih ukrasa i preuređivanje namještaja takođe mogu poslužiti. Bez obzira na sve, učinite šta god trebate kako biste stvorili prostor koji možete zvati svojim.

Ribe

Padajući u vaš komunikacijski sektor, ovaj mladi mjesec povećava vašu znatiželju i želju za povezivanjem s prijateljima i saradnicima. Planirajte oluju ideja i gledajte kako se pojavljuje uzbudljive ideje za saradnju! Takođe biste mogli pronaći vrijeme za susret sa svojim društvenim krugom, što može djelovati uistinu oživljavajuće. A budući da se mjesec slučajno povezuje sa Saturnom u vašem znaku, imate vjetar u leđa kada je u pitanju transformacija ideja koje imate na pameti u praktične korake za postizanje cilja!

Dopustite svojoj znatiželji da vas nadvlada. Možda postoji nešto zabavno za istraživanje, pisanje ili čak učenje. Osim studija, moglo bi vas više zanimati istraživanje vašeg okruženja. Novi događaji i drugi zabavni izleti mogli bi vas privući sljedećih šest mjeseci. Vaš bi život mogao postati toliko obogaćen ako ste otvoreni za isprobavanje i učenje novih stvari!

Pročitaj mjesečni horoskop za maj.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum