Trenutno čitaš
Mjesečni horoskop za mart 2024. donosi sezonu Ovna i pomračenje mjeseca

Mjesečni horoskop za mart 2024. donosi sezonu Ovna i pomračenje mjeseca

Dobrodošli u mart 2024. Ovo je epski važan mjesec, od pomračenja mjeseca u Vagi do početka sezone Ovna. Prvo, brbljivi Merkur prelazi u smjelog Ovna, pomažući vam da se izrazite. Zatim, mlad mjesec u Ribama izvlači pjesnika u svima nama. Ljubav je u izobilju kada Venera uđe u poetske Ribe, čak i ako su ljudi pomalo nepokolebljivi u svojim naklonostima.

Mart donosi intenzivno pomračenje, sezonu Ovna i astrološku Novu godinu, prije nego što se završi na noti koja spaja duhovnost sa senzualnošću. Prvo, svi su ohrabreni da traže šta žele kada Merkur, planeta kominikacije, u subotu, 9. marta, pređe u hrabrog Ovna. Iskoristite energiju ovog tranzita da pregovarate o boljoj plati na poslu ili da ispunite svoje potrebe. Mnogo je veća vjerovatnoća da ćete dobiti ono što želite ako to tražite na siguran, miran i sabran način.

Freepik

Mladi mjesec, poput onog u poetskim Ribama u nedjelju, 10. marta, označava vrijeme za nove početke. Pošto su Ribe tako kreativan znak, divno je vrijeme da pišete ljubavne pjesme, konačno započnete svoju knjigu ili se samo opustite i slušate muziku. Iako ovaj tranzit nije toliko stresan kao pomračenje kasnije tokom mjeseca, mogao bi vas ostaviti pomalo emocionalnim, pa je u redu (zapravo ohrabruje se) da se smirite.

Dan zaljubljenih je možda bio prošlog mjeseca, ali ljubav, u obliku romantike, lijepih prijateljstava ili oboje, blagoslovi sve zvjezdane znakove kada slatka Venera pređe u Ribe u ponedjeljak, 11. marta. Iako se tokom ovog tranzita možda osjećate obasuti ljubavlju, jedina muka je da možete sumnjati u to koliko su ta osjećanja zaista ozbiljna.

Trebalo bi da obratite pažnju na utorak, 19. mart. Početak je sezone Ovna, koji, kao prvi znak zodijaka, započinje astrološku Novu godinu. Ovo se poklapa s proljetnom ravnodnevnicom. Ne samo da vam ovaj datum daje još jedan izgovor da slavite život i oblačite šljokice, već kako zima prelazi u proljeće, ova sezona traži od svih da rade na ravnoteži u svom životu. Spavate li dovoljno? Da li ste zadovoljni ravnotežom između posla i života? Da li pružate onoliko ljubavi koliko tražite?

Kada je Venera prešla u Ribe ranije tokom meseca, uživali ste u naklonosti, čak i ako ste sumnjali u njenu autentičnost. Jedini način da budete sigurni je da razgovarate sa svojim prijateljima, porodicom i partnerima. Srećom, takva asertivnost je dostupna zahvaljujući Marsu koji se pridružuje Veneri, u Ribama u petak, 22. marta. U redu je pitati ljude da li im se zaista sviđate. Možda se pitaju istu stvar, a ovaj tranzit će vam svima dati priliku da uvjerite jedni druge da ste ozbiljni.

Pomračenja mjeseca mogu dovesti do neočekivanih završetaka, koji baš nikome nisu zabavni.

Pored sezone Ovna i astrološke Nove godine, poželjećete da zabilježite pun mjesec i pomračenje mjeseca u Vagi u ponedeljak, 25. marta. Poznato je da pomračenja ostavljaju sve na ivici i čak donose paranoju. Pomračenja mjeseca, mogu čak dovesti do neočekivanih završetaka, koji baš nikome nisu zabavni. Kao rezultat toga, svim zvjezdanim znakovima se savjetuje da se opuste oko ovog datuma. Pokušajte se kloniti društvenih mreža i izbjegavajte prekomjernu konzumaciju alkohola. Umjesto toga, iskoristite ovo pomračenje kao izgovor koji je odobrio astrolog da se ulijenite i opustite se ispred televizora ili uz dobru knjigu.

Važni datumi u martu 2024:

  • Subota, 9. mart: Merkur ulazi u Ovna
  • Nedelja, 10. mart: Mlad mjesec u Ribama
  • Ponedeljak, 11. mart: Venera ulazi u Ribe
  • Utorak, 19. mart: Sunce ulazi u Ovna
  • Petak, 22. mart: Mars ulazi u Ribe
  • Ponedeljak, 25. mart: Pun mjesec i pomračenje Meseca u Vagi

Ovan

Dobro došli u mart i srećan solarni povratak. Nova astrološka godina i vaša sezona počinje ovog mjeseca, proslava života i proljeća. Mart donosi neke tranzite koji potencijalno izazivaju anksioznost, a da ne spominjemo pomračenje koje bi moglo ostaviti osjećaj (nepotrebne) nesigurnosti u vašim vezama. Vaš izazov ovog mjeseca, poput proljetne ravnodnevice, je pronaći ravnotežu. Izazovite sebe da potisnete introvertne sklonosti koje čak i izazivaju znakove poput vas, ali nemojte zanemariti spavanje i vrijeme za samoću da napunite baterije.

Freepik

Sezona Riba, koje su mudar, emocionalni vodeni znak, poboljšala je vaše psihičke vještine prošlog mjeseca, pomažući vam da steknete jasnoću oko teme koja vas noću drži budnima. Koliko god takve poruke bile važne, ključna fraza ovdje je “držati vas budnim noću”. Kada glasnik Merkur uđe u vaš znak u subotu, 9. marta, osećaćete se živo. Zapamtite da su zastoji i briga o sebi ulaganja u vaše dugoročno zdravlje i uspjeh. Sljedećeg dana, u nedjelju, 10. marta, dolazi misteriozni mladi mjesec u intuitivnim Ribama, koji bi mogao nastaviti mudrost koju vam je donijela sezona Riba, ali ne ako ste iscrpljeni. U redu je (zapravo, ohrabruje se) da se smirite ovog vikenda.

Kada se romantična Venera preseli u Ribe u ponedeljak, 11. marta, osećaćete se pozvanim da izrazite svoja osjećanja prema nekome kroz kreativnost. Raspoloženje je poetično. U redu je ponašati se kao budala zbog ljubavi u ovo vrijeme, na primjer da pišete romantične poruke za svoju značajnu drugu osobu. Zapamtite da Venera blagosilja sve oblike ljubavi, uključujući i prijateljstva. Ako ste slobodni, razmislite o planiranju večeri s prijateljima. Osjećate se malo emotivno, ali prihvatite ove vibracije umjesto da ih pokušavate otjerati.

Sunce ulazi u vaš znak i počinje sezonu Ovna u utorak, 19. marta.

Kao prvi znak zodijaka, vaše godišnje doba je prilično velika stvar: pored pomenute proljećne ravnodnevice, ovaj period obilježava i astrološku Novu godinu. Tema je pronaći ravnotežu i ukorijeniti se u sadašnjem trenutku. Radite na njegovanju radosti oko sebe.Pozitivno razmišljanje ili kako god to nazvali, zaista može djelovati. Život je užasno kratak. Vaš izazov oko ovog datuma je da živite u sadašnjosti, a ne da budete uhvaćeni u bilo kakvo žaljenje za prošlošću ili strah za budućnost.

Iako su rođendani proslava života, lako je, posebno u vrijeme praznika koji odaje počast svjetlu i tami, osjećati malo nelagode zbog starenja, čak i ako ne razumijete u potpunosti zašto. Ključno je da budete nježni prema sebi i da se dovoljno naspavate, ali takođe morate da se malo pogurate. Kada se vaša vladajuća planeta, borbeni Mars, poravna sa slatkom Venerom u Ribama, u petak, 22. marta, osjećate se opuštenije u bilo kojem partnerstvu. Mars predstavlja božansku mušku energiju koju svi mi imamo u sebi bez obzira na pol, a Venera žensku. S njima stacioniranim u lijepim Ribama, moći ćete primijetiti koliko ste cijenjeni i voljeni.

Biti sam sa svojim mislima može biti recept za pretjerano razmišljanje.

Kao upozorenje, zvijezde pokušavaju da vam malo pokvare raspoloženje tokom punog mjeseca i pomračenja mjeseca u Vagi, haotičnog nebeskog događaja, u ponedjeljak, 25. marta. Budući da se ovo dešava u vašoj 7. kući partnerstva, neke nesigurnosti mogu pokušati da se prišunjaju. Vaš rođendanski izazov je odoljeti. Da, dozvoljeno vam je da se opustite i ostanete kod kuće ako se zaista osjećate na ivici, ali se natjerajte da se na neki način povežete sa svojim voljenim ljudima. Kada Vesta, asteroid duhovnosti, povezan sa kućom i domom, preseli u porodično orijentisanog Raka i vašu 4. kuću, koja takođe slučajno vlada domom i porodicom u nedelju, 31. marta, nećete željeti da budete sami.

Skrivanje kod kuće može povećati anksioznost; biti sam sa svojim mislima može biti recept za pretjerano razmišljanje. Prema riječima zvijezda, idealan način za proslavu sezone Ovnova krajem marta je kroz lagane večere, odlazak u bioskop ili jednostavno opuštanje sa prijateljima uz flašu vina. Dok imate ličnost veću od života i često živite po motu “sve ili ništa”, ove godine rođendanski zadatak je umjerenost, ravnoteža i pažljivost.

Bik

Ovog mjeseca dolazi pomračenje koje će vas možda ostaviti da žudite za vremenom u samoći, ali na to samo trebate gledati kao na izgovor da obučete svoju najudobniju pidžamu i gledate TV bez osjećaja krivice. Tokom februara, vaš horoskop vas je podsjetio da ste hrabriji nego što sebi pripisujete zasluge. Imajte ovo na umu kada se planeta glasnik Merkur preseli u smjelog Ovna, osvetljavajući vašu 12. kuću nesvjesnog, jer ovaj tranzit, iako je duboko duhovan, može izazvati anksioznost. Imate dozvolu zvijezda da se prepustite svojoj introvertnoj strani koja voli opuštanje i ukusnu hranu da se odmorite i postignete punu snagu.

Freepik

Mladi mjesec je vrijeme za nove početke. Kada se nebo zacrni od mladog meseca u eteričnim Ribama u nedelju, 10. marta, trebalo bi da uzmete telefon u ruke. Ova energija donosi iscjeljenje svim prijateljstvima kojima je potrebna. Ako ste se svađali sa svojim najboljim prijateljem ili imate neki problem, iskoristite ovo vrijeme da ponovo procijenite situaciju. Život je kratak. Da li se zaista isplati biti ljut? Ova lunacija vas moli da pustite i pomirite se.

Ove vibracije se nastavljaju kada Venera, vladarka svih veza, ne samo romantičnih, zapleše u Ribama u ponedjeljak, 11. marta. Neka ovaj tranzit posebno posluži kao podsjetnik svim Bikovima koji ste trenutno dosadno sretni u ljubavi: Nemojte zanemariti vaša prijateljstva. Oni od vas koji su slobodni trebali bi organizovati druženje s prijateljima.

Bez obzira da li radite na pronalaženju harmonije između toga koliko vremena izlazite, družite se s prijateljima, radite i nadoknađujete vrijeme za samoću, pravilno prilagođavanje vašeg života postaje kritična misija kada sunce pređe u Ovna u utorak, 19. marta, povodom proljećne ravnodnevice i astrološke Nove godine. Ne plašite se da gazite nogama da biste dobili ono što želite. Zapamtite da život favorizuje hrabre. Ne možete dobiti ono što želite ako ne postavite granice i ne tražite to.

Kako stresne vibracije pomračenja nestaju, možete započeti kreativno buđenje.

Imajte na umu da kada se borbena planeta Mars pridruži Veneri u Ribama u petak, 22. marta, možda ćete biti u iskušenju da riješite bilo kakvu ogorčenost koju nosite u prijateljstvima. Nije vrijedno toga. Kraj marta, uglavnom zahvaljujući punom mjesecu i pomračenju mjeseca u Vagi u ponedeljak, 25. marta, ostaviće vas na ivici. Ako ste svjesni toga, možete to označiti u svom kalendaru i pripremiti se. Zapamtite, ovo znači opuštanje kod kuće, uživanje u grickalicama i čitanje ugodne knjige ili gledanje uzbudljive TV serije. Dozvolite sebi da se opustite. Opuštanje je ključno za dobrobit svih Bikova.

Konačno, imajte na umu da kako stresne vibracije pomračenja nestanu krajem marta možete započeti kreativno buđenje. Da, možete nastaviti da se odmarate kod kuće ako želite, ali ćete se osećati pozvanim da pišete, puštate muziku, pišete pjesme ili šijete. Dozvolite sebi da uživate u ovoj transformaciji. Ljudi ne govore dovoljno o tome koliko ste talentovani za umjetnost.

Blizanci

Svidjeće vam se ovaj mjesec. Zvijezde vide kako postajete još popularniji, što je možda i najbolja stvar koju Blizanci mogu pročitati. Međutim, morate naučiti dijeliti ljubav s drugima. Tokom februara, vaš horoskop vas je blagoslovio nevjerovatnim samopouzdanjem. Mnogo dobrih vijesti stiže vam ovog mjeseca, ali neka vam bude zadatak rano da ostanete u kontaktu s prijateljima kako biste imali sistem podrške i ljude s kojima ćete se zabaviti.

Freepik

U subotu, 9. marta, vaša vladajuća planeta, brbljivi Merkur, ulazi u vatreni znak Ovna. Jeste li znali da istoričari tvrde da ogovaranje nije uvijek bila klevetna riječ, već se koristila samo da ukaže na dijeljenje važnih informacija zaobilaženjem autoriteta? To je ukupna vibra ovog tranzita. Razgovarajte o poznatim ličnostima, razgovarajte o zajedničkim poznanstvima i, naravno, o vašim ljubavnim životima, samo iz zabave kako biste produbili prijateljstva.

Mladi mjesec u Ribama i vašoj 10. kući karijere i društvenog statusa u nedjelju, 10. marta, ukazuje da postajete poznati. Teško je obećati slavu ili bogatstvo, ali ovaj tranzit bi apsolutno mogao ukazivati na početak nove profesionalne prilike. Sljedećeg dana, u ponedeljak, 11. marta, Venera, planeta ljubavi, takođe prelazi u vašu 10. kuću. Iako ovo može ukazivati na stvaranje korisnih veza kroz već postojeće veze (prihvatajte društvene pozive otprilike u ovo vrijeme), zapamtite da Venera takođe vlada novcem, tako da nema razloga da ne radite naporno i ostanete pozitivni.

A, ako imate pravu perspektivu, zvijezde vam uvijek daju izgovor da nosite šljokice i ispijate šampanjac. Kada sunce u utorak, 19. marta pređe u Ovna, donosi astrološku novu godinu, a to je i proljećna ravnodnevica. Ovo ukazuje da prelazimo sa zime na proljeće, a svi zvjezdani znakovi imaju zadatak da pronađu ravnotežu oko ovog datuma. Sezona Ovna stavlja naglasak na vaša prijateljstva. Dok uživate u rastu i novim prilikama u svom životu, pobrinite se da dijelite ljubav tako što ćete pozvati prijatelje na večeru ili ih jednostavno obradovati uz promišljenu tekstualnu poruku.

Vi ste zvijezda, Blizanci, i zaslužujete da se tako osjećate.

Iako se može činiti da vam povoljne okolnosti ovog mjeseca jednostavno padaju u krilo, ne zaboravite da su one zaista rezultat napornog rada. Kada se planeta ratnik Mars takođe useli u vašu 10. kuću u petak, 22. marta, motivisani ste da naporno radite kako biste uživali u što većem uspjehu. Trenutno mnogi od nas razmišljaju o ravnoteži između posla i života. Veoma je važno postaviti granice i uživati u odmoru i zastoju. Ali takođe je u redu iskoristiti ambiciozne periode u svom životu.

Jedini datum koji bi vam mogao donijeti stres ovog mjeseca dolazi u vidu potencijalno teškog punog mjeseca i pomračenja u Vagi u ponedjeljak, 25. marta. Budući da je Vaga znak ravnoteže, ovaj haotičan kosmički događaj prijeti da je poremeti. Pobrinite se da se dovoljno naspavate oko ovog datuma. Zapamtite da postoji mnogo načina da uživate u senzualnosti, kao što su duge kupke, udobne pidžame i masaže. Sve gore navedeno se ohrabruje da vam pomogne da prođete kroz pomračenje sa što je manje moguće anksioznosti, stoga se nemojte plašiti da budete nježni prema sebi.

Rak

Ovaj mjesec donosi novi pristup ljubavi i pomračenje koje nosi potencijalne promjene u vašim vezama. Možete li izraziti svoja osjećanja prije nego što izgubite priliku za to? Tokom februara, imali ste raskošan pun mjesec u Djevici koji je donio potencijal za pozitivne finansijske vijesti.

Freepik

U subotu, 9. marta, glasnik Merkur ulazi u smjelog Ovna. Ovaj tranzit vas ohrabruje da potvrdite svoje potrebe. Veće su šanse da dobijete ono što želite ako tražite. Dakle, bez obzira da li vas ovaj zadatak natjera da razmišljate o toj osobi koju ste htjeli da pozovete ili o poslu iz snova, zvijezde zaista žele da se pokrenete.

Vi ste emocionalni vodeni znak, prilično talentovani i veoma lijepi, ali imate oklop s razlogom. Ponekad je potrebno samo da se uvučete i uživate u samoći. Osjećate se tako introspektivno tokom misterioznog mladog mjeseca u vodenom znaku Riba, koji pada u vašu 9. kuću filozofije u nedelju, 10. marta. Ovo je noć za pisanje dnevnika, pisanje ljubavnih pjesama ili samo uživanje u boci vina, nostalgičnoj muzici i dobro plakanje. Ako vas neki prijatelji gnjave da izađete oko ovog datuma, ali biste radije ostali kod kuće, samo ih podsjetite da ste Rak i da vam treba malo vremena (i da imate štipaljke).

Ali ne želite predugo ostati u ljusci rakova. Možda ćete početi da budete usamljeni. Kada Venera, vladarka romantike, sklizne u sanjive Ribe u ponedeljak, 11. marta, ponovo razmišljate o svom pristupu izlasku. Za neke Rakove to bi moglo značiti davanje prioriteta partnerima koji žele iste stvari u životu kao i vi umjesto da slijedite čisto fizičko uzbuđenje. A za druge, to bi moglo značiti prihvaćanje strasti umjesto odgovornosti. Drugi će htjeti da se povuku iz zabavljanja ili čak da istraže aseksualnost. Šta god ovo značilo za vas, vaša jedina odgovornost je da odvojite vrijeme da priznate svoje potrebe, a zatim ih poštujete.

Kada se sunce preseli u Ovna u utorak, 19. marta, započinjući sezonu Ovna kao prvog znaka zodijaka, ovo takođe označava astrološku Novu godinu. Kako se ovo poklapa s proljetnom ravnodnevnicom, kada slavimo zimu koja prelazi u proljeće, svako ima zadatak da primjenjuje princip ravnoteže u svojim životima. Mart ima potencijal da bude veliki mjesec za vašu karijeru, što je dodatno ilustrovano kada marljivi Mars prelazi u Ribe, spajajući ambiciju sa kreativnošću, u petak, 22. marta. Jurite za svojim snovima (zaslužujete da se ostvare) , ali takođe vodite računa o održavanju ravnoteže između posla i života. Odmor je produktivan. Izgaranje je stvarno i dugoročno sve otežava, pa budite vješti u odmaranju u vrijeme zastoja.

Ako izlazite ili se družite s nekim, nemojte se šokirati ako se slučajno zaljubite.

Željećete da se opustite oko punog mjeseca i pomračenja u Vagi u ponedeljak, 25. marta. Ova energija je haotična. Budući da vama vlada mjesec, ovi nebeski događaji utiču na vas više od drugih znakova. Iako se možda osjećate iscrpljeno oko ovog datuma i samo ste zainteresovani da se udobno smjestite ispred TV-a, zvijezde imaju jedan zadatak za vas. Recite ljudima koje volite koliko ih volite. Pomračenja mjeseca ponekad mogu dovesti do neočekivanih završetaka, a kako ovo pada u vašu 4. kuću doma i porodice, to ukazuje na osobu do koje vam je zaista stalo. I porodica, ali koju god definiciju da koristite, ključna je za dobrobit vašeg znaka. Dakle, dozvoljeno vam je da ostanete kod kuće, ali barem pošaljite poruku svojim omiljenim ljudima.

Konačno, mart završava sa još intrigantnijim vijestima za vaš ljubavni život. Ako izlazite ili se družite s nekim, nemojte se šokirati ako se slučajno zaljubite. I, ako ste već srećno zaljubljeni, pripremite se da se ta veza produbi. I ne zaboravite da to uključuje vaš odnos sa sobom.

Lav

Mart znači hrabru sezonu Ovna, burno pomračenje i kosmički izazov da zakoračite u svoje samopouzdanje. Da li ste dovoljno hrabri da dozvolite sebi da prihvatite ljubav i zadovoljstvo? Svi misle da Lavovi uživaju u pažnji, ali istina je da čak i veličanstveni lav poput vas može podleći osjećaju neadekvatnosti. U februaru, vaš horoskop je vidio da uživate u naletu kreativnosti.

Freepik

Kada se glasnik Merkur u subotu, 9. marta useli u vatreni znak Ovna, zvijezde žele da iskoristite svoje talente da smislite ideje za zabavan i opuštajući odmor. Nakon previše napornog rada, vama je potrebno mnogo drijemanja.

Mladi mjesec – poput onog koji se javlja u Ribama i vašoj 8. kući seksa, smrti i transformacije u nedjelju, 10. marta – fokusira se na nove početke i cikluse.

Kada se ljubavna Venera useli u vašu 8. kuću u ponedeljak, 11. marta, boginja ljubavi želi da njegujete svoj odnos sa samim sobom. U redu je da vam treba vremena da se odmorite i napunite. Vaše druge veze, romantične ili platonske, postaju najzdravije kada ste dobro odmorni i dobro se osjećate. Kada sunce uđe u smjeli znak Ovna u utorak, 19. marta, koji obilježava proljećnu ravnodnevicu, astrološku Novu godinu, blagoslovljeni ste naletom samopouzdanja. Nemojte to dovoditi u pitanje.

Zamislite 25. mart kao kratak, ali ultra-intenzivan, retrogradni Merkur.

Ovaj nalet samopouzdanja pojačan je kada se ratnik Mars pridruži Veneri u vašoj 8. kući u petak, 22. marta, ohrabrujući vas da dozvolite sebi da uživate u zemaljskim zadovoljstvima. Ostatak marta je za spavanje što je kasnije moguće, počastiti se ukusnom hranom i vinom, ili bilo kojim drugim odgovornim porokom.

Jedan datum koji želite da zabilježite u svom kalendaru je ponedjeljak, 25. mart, jer ovaj dan donosi pun mjesec i pomračenje u Vagi što bi moglo dovesti do problema u komunikaciji. Zamislite ovaj dan kao kratak, ali ultra-intenzivan retrogradni Merkur. Ljudi su na ivici. Društveni mediji će biti dodatni stres, pa pokušajte da se držite podalje od telefona što je više moguće. Raspoloženje je zrelo za pogrešnu komunikaciju; umjesto da puste stvari, ljudi su raspoloženi da započnu svađu. Ključ za preživljavanje pomračenja sa što je manje mogućih posljedica je da zaronite duboko u brigu o sebi, odložite sve važne razgovore (možete kriviti svog astrologa ako je potrebno) i nastavite da uživate u aktivnostima zbog kojih se osjećate dobro.

Djevica

Ovog mjeseca, zvijezde traže od vas da prigrlite sujetu. Zauzvrat, to će donijeti velike blagoslove vašem ljubavnom životu. Tokom februara, vaš horoskop je predložio da se počastite nečim glamuroznim, poput slatkog pirsinga ili druge boje kose.

Freepik

Kada se vaša vladajuća planeta, glasnik Merkur, useli u Ovna i vašu 8. kuću transformacije u subotu, 9. marta, shvatite da vaša trenutna promjena nije završena. Još uvijek žudite za dekadentnim ritualima ljepote, i to je više nego u redu. Dakle, samo naprijed i napravite moderan manikir ili se posvetite novoj rutini njege kože. Jedina stvar koja vas obeshrabruje oko ovog datuma je da se osjećate loše zbog želje da izgledate lijepo.

Tamna faza mladog mjeseca, poput one koja se javlja u intuitivnim Ribama u nedjelju, 10. marta, ukazuje na početak novih ciklusa. Budući da se ova lunacija događa u vašoj 7. kući partnerstva, nemojte se iznenaditi ako u to vrijeme započne nova veza. Ako trenutno izlazite, označite ovaj datum u svom kalendaru kao noć za upoznavanje nekoga ko je potencijalno vrijedan vašeg vremena. A ako niste zainteresovani za romansu ili ste već srećni u partnerstvu, i dalje je vrijedno toga da kažete da pozivima na društvena događanja, jer vas čeka možda vaš novi najbolji prijatelj ili važan profesionalni kontakt.

Iako je taj datum posebno moćan, veći dio marta ostaje pozitivan za uspostavljanje veza. Kada se romantična Venera useli u Ribe i vašu 7. kuću partnerstva u ponedeljak, 11. marta, uživate u daljem produbljivanju vaših odnosa, kako romantičnih tako i platonskih. I sva ova ljubav čini da se osjećate lijepo.

Utorak, 19. mart, je važan dan. Sunce ulazi u Ovna, prvi znak zodijaka, obilježavajući astrološku Novu godinu, koja se poklapa sa proljećnom ravnodnevnicom. Ponovno rođenje i transformacija su u zraku; bilo da je to jednostavno kao da zamolite svog partnera za masažu ili da se posvetite ritualima ljepote.

Do sada se veliki dio vašeg horoskopa odnosio na ljubav, veze i ljepotu. Iako je to od epske važnosti, vaš fokus se okreće karijeri kada se borbena planeta Mars pridruži Veneri u Ribama i vašoj 7. kući u petak, 22. marta. Energija ratnika koju Mars donosi takođe vas ohrabruje da se zalažete za svoju vrijednost u svom poslu. A ako ste nezadovoljni u svojoj karijeri, ohrabrite se da se prijavite za nove poslove ili počnete planirati kako realizovati promjenu.

Pomračenja stvaraju probleme. Dovode do svađa i mogu uzrokovati brze i neočekivane promjene.

Već smo vas upozorili na pun mjesec i pomračenje u Vagi u ponedjeljak, 25. marta. Ovi kosmički događaji utiču na sve, ostavljajući nas na rubu. Pomračenja stvaraju probleme. Dovode do svađa i mogu uzrokovati brze i neočekivane promjene. Možete izbjeći dramu ako se smirite oko ovog datuma. Pokušajte što više da prespavate pomračenje. Društvene mreže će biti stresne. I, u duhu brige o sebi, kroz rituale ljepote, sada vas zanima i vaš životni prostor. Posljednji vikend u mjesecu je savršen za proljećno čišćenje.

Vaga

Za neke Vage ovo je uzbudljiva vijest i ukazuje na to da se partnerstvo izjednačava. Za druge bi to moglo više izazvati stres jer ukazuje na to da ste spremni započeti razgovor o tome kako prekinuti vezu. Ključno je da ostanete pozitivni i zapamtite da, iako su promjene izazovne, kosmos uvijek ima na umu vaš najbolji interes. Ovo će vam biti ugodnije ako se posvetite novoj wellness rutini, kao što savjetuje mlad mjesec, lunacija povezana s novim počecima, u poetskim Ribama u nedjelju, 10. marta. Zaslužujete da uživate u dekadentnoj rutini njege kože ili odvojite malo dodatnog sna u svoj raspored.

Freepik

Vama vlada Venera, koja pored ljubavi (i novca) vlada ljepotom. Dakle, kada se Venera preseli u Ribe u ponedeljak, 11. marta, osvjetljavajući vašu 6. kuću zdravlja, koja obuhvata wellness rituale poput rutina ljepote, vaš je zadatak da se podsjetite koliko ste lijepi – šta god to za vas značilo.

Utorak, 19. mart je prilično važan dan u astrologiji. Sunce napušta Ribe i prelazi u Ovna, započinjući astrološku Novu godinu, koju obilježava proljetna ravnodnevnica. Ovaj period je proslava života i ravnoteže kako se godišnja doba mijenjaju. Svaki zvjezdani znak ima zadatak da se kreće prema ravnoteži otprilike u to vrijeme, ali vi ste znak ravnoteže. A vaš zadatak je da ispitate kako pronalazite jednakost u vašim odnosima. Lako je primijetiti kada nam drugi, prijatelji ili romantični partneri, ne poklanjaju dovoljno vremena i pažnje. Ali okrenite situaciju i budite iskreni – da li dajete onoliko koliko primate?

Nakon onog često brutalnog, ali neophodnog pogleda u ogledalo, kada se borbena planeta Mars preseli u Ribe i vašu 6. kuću zdravlja u petak, 22. marta, borite se za ravnotežu između posla i života. Ovaj tranzit bi vas mogao vidjeti kako pregovarate o radnom vremenu ili planirate obaveze kako biste rasporedili dovoljno odmora i vremena za svoje hobije. Naravno, ne činite ništa da žrtvujete svoju sposobnost da platite račune, ali koliko god možete, zauzmite se za svoje potrebe na poslu.

Tajna preživljavanja pomračenja je briga o sebi.

A sada, za vijesti koje izazivaju stres koje ste čekali. Označite ponedjeljak, 25. mart u svom kalendaru, jer donosi pun mjesec i pomračenje u vašem znaku Vage. Poznato je da pomračenja donose dramu i iznenadne promjene. Ona takođe ostavljaju sve na ivici, a posebno vas jer ovo pomračenje pada u vaš znak. E sad, to je mnogo naizgled negativnih informacija, ali evo dobrih vijesti: tajna preživljavanja pomračenja je briga o sebi. Nekoliko dana prije i nakon pomračenja, odlučite se za odmor umjesto bijesa i iskoristite to kao izgovor da udovoljite svom unutrašnjem introvertu. Opustite se uz pidžamu, svoju omiljenu TV seriju ili knjigu i umirujuću čašu vina ili čaja. Imali ste veliki mjesec i zaslužujete da se opustite.

Škorpija

Ovog mjeseca postajete jasniji po pitanju finansijskih pitanja i otkrivate nove oblike zadovoljstva. Tokom februara, zvijezde su vas blagoslovile emocionalnom intimnošću. Važno je da uživate u ljubavi koju univerzum daje.

Freepik

Psihoterapija možda nije za svakoga, ali razgovor o tome šta vas drži budnim noću ima tendenciju da oduzme moć takvog demona. Kada se brbljivi Merkur useli u Ovna i vašu 6. kuću zdravlja u subotu, 9. marta, ohrabreni ste da otklonite svoje anksioznosti. Bilo da razgovarate sa prijateljima ili porodicom, Merkurov tranzit u Ovnu pruža nježan podsjetnik na važnost dijeljenja svojih osjećaja.

Vaše istraživanje novih puteva senzualnosti počinje oko mladog mjeseca u Ribama (mladi mjeseci su moćna vremena za nove početke) u nedjelju, 10. marta. Možda je vrijeme da da se ponovo povežete sa svojim tijelom kroz masažu ili novu posteljinu. Šta god da želite, zvijezde zaista žele da uložite u brigu o sebi. Ove godine ste bili pod stresom. Kada se Venera, slavna vladarka ljubavi, novca i ljepote, preseli u Ribe i vašu 5. kuću zadovoljstva u ponedeljak, 11. marta, kosmos ponavlja ovu poruku – briga o sebi.

Dobićete još jednu priliku da zablistate kada sunce uđe u Ovna u utorak, 19. marta, obilježavajući astrološku Novu godinu, koja se poklapa sa proljećnom ravnodnevnicom. Kako se krećemo iz zime prema proljeću, od svih se traži da osiguraju primjenu principa ravnoteže u svom životu. Dio razloga zbog kojih ste bili pod stresom, je taj što ste se profesionalno trudili. Vaša ambicija je vrijedna divljenja, ali ne dozvolite da utiče na vaše zdravlje. Astrološka Nova godina traži od vas da zapamtite da je odmor ulaganje u vašu dugoročnu produktivnost i sreću.

Srećom, dobićete malu pomoć u ispunjavanju svojih potreba kada se jedna od vaših vladajućih planeta, borac Mars, pridruži Veneri u Ribama i vašoj 5. kući zadovoljstva u petak, 22. marta. Ako ste željeli više vremena za opuštanje ili da prilagodite spavanje, ali ste to odlagali u korist drugih planova, ovaj tranzit vam pomaže da održite granice.

Jedna noć u kojoj ćete apsolutno poželjeti da date prioritet odmoru dolazi u obliku punog mjeseca i pomračenja Mjeseca u Vagi u ponedjeljak, 25. marta.

Pomračenja su intenzivna. Ostavljaju nas da se osjećamo iscrpljeno i pod stresom, a ako nismo pažljivi sa svojim riječima i postupcima, mogu dovesti do svađa i raspada. Izbjegnite sve to tako što ćete se zaista opustiti oko ovog datuma. Ako trebate okriviti pomračenje da biste rekli ne pozivu na zabavu ili odgodili važan razgovor, potpuno vam je dopušteno.

Pročitaj

Kako se mart bliži kraju, iskoristite priliku za učenje i preispitajte svoje odluke. Imaćete priliku za novu perspektivu u vezi s raspravama o novcu. Možda pronađete način da pregovarate o zakupu ili čak razgovarate o novim profesionalnim mogućnostima. Bićete najuspešniji ako nastavite da održavate mirnoću koju je pomračenje zahtijevalo.

Strijelac

Ovaj mjesec donosi potencijalne sukobe zahvaljujući burnom pomračenju, ali i produbljivanju odnosa i duhovnog razumijevanja. Tokom februara, vaš horoskop je sugerisao da vam se mogu pojaviti prilike za obilje. Jedan takav kosmički povoljan trenutak dolazi kada se glasnik Merkur useli u vatreni znak Ovna u subotu, 9. marta.

Freepik

Ovo je povoljno za bilo kakve profesionalne ili novčane pregovore. Imajte na umu da je veća vjerovatnoća da ćete dobiti neke stvari – bilo da se radi o povišici, novom nastupu ili boljem balansu između posla i života – ako to tražite. Međutim, imajte na umu kako to tražite. Ne zaboravite da su planiranje i staloženost vaši prijatelji, a ne neprijatelji.

U nedelju, 10. marta, u sanjivim Ribama i vašoj 4. kući doma i porodice je mlad mjesec, a to je lunarna faza povezana sa novim počecima. Ko je spreman za proljećno čišćenje? Organizovanje vašeg životnog prostora može imati veliki uticaj na vaše cjelokupno raspoloženje, pomažući u povećanju smirenosti i produktivnosti. Ovi novi počeci mogu se primijeniti i na veze: Kada se romantična Venera preseli u Ribe i vašu 4. kuću u ponedjeljak, 11. marta, neko u vašem životu počinje da se osjeća kao porodica. Možda se romantična veza produbljuje ili stičete povjerenje kolege kojeg poštujete na poslu.

Vi ste vrijedan i velikodušan znak, ali ponekad se možete fokusirati na ono što vam daje anksioznost umjesto na ono što vas čini sretnim — čak i ako to nikada ne biste priznali. Kada sunce pređe u sezonu Ovna u utorak, 19. marta, što obilježava proljećnu ravnodnevicu, koja se takođe smatra astrološkom novom godinom, vaš zadatak je da vježbate malo zahvalnosti. Pravljenje stvarnih lista zahvalnosti može zaista uspjeti. Primjećivanje dobrog oko sebe čini vas sretnijim.

Pomračenja mogu dovesti do neočekivanih promjena koje nisu uvijek poželjne. Iskoristite ovaj nebeski događaj da se opustite kod kuće.

Imajući na umu održavanje mira, pazite na borbe kada se planeta ratnika Mars preseli u Ribe i vašu 4. kuću u petak, 22. marta. Ovaj tranzit bi vas mogao učiniti podložnijim nerviranjima od strane vaših najbližih. Ako vam neko koga volite ide na živce, pokušajte da se povučete i razmislite prije nego što progovorite. Da li je zaista vrijedno započeti dramu ili bi trebali vježbati da puštate stvari? Nastavite slijediti ovaj savjet oko haotičnog punog mjeseca i pomračenja u Vagi i vašoj 11. kući prijateljstva u ponedjeljak, 25. marta. Provjerite jeste li dobro nahranjeni i odmorni, i pokušajte se kloniti društvenih mreža. Vibra će biti napeta, ne samo za vas već i za sve znakove.

Krajem mjeseca bićete u mogućnosti da pronađete kreativna rješenja za stvari koje vas muče. Međutim, to takođe zahtijeva neki rad u sjeni koji odražava promjenu percepcije koju potiče praktikovanje zahvalnosti. Nemojte se iznenaditi ako počnete da primjećujete neke načine na koje ste bili malo sebični, kao što je nedovoljno druženje sa prijateljima ili suzdržavanje od komplimenata. Čim priznate ova ponašanja, moći ćete ih ispraviti i kao rezultat toga osjećati se sretnije i sigurnije u sebe.

Jarac

Da li imate ono što je potrebno za pregovore o novcu tokom mjeseca koji donosi haotično pomračenje? Tokom februara, vaš horoskop vas je podsjetio koliko ste obožavani i zamolio vas da se oslonite na svoj sistem podrške. Kada brbljivi Merkur uđe u smjelog Ovna u subotu, 9. marta, želite da ostanete ukorijenjeni u svojoj zahvalnosti za takve voljene osobe, jer ovaj tranzit može zahtijevati da pregovarate o zakupu ili riješite dosadnu situaciju sa cimerom. Bilo da sebi dopuštate da se malo požalite prijateljima ili vam je osoba s kojom pregovarate prijatelj, stvari će ići lakše ako se sjetite da niste sami.

Freepik

Tokom mladog mjeseca u poetskim Ribama u nedjelju, 10. marta, niste pozvani samo da stvarate umjetnost, već i da je dijelite s drugima. Možda je ovo profesionalni projekat na koji ste jako ponosni. Ili bi to mogla biti ljubavna pjesma koju ostavite na noćnom ormariću da iznenadite partnera. Mladi mjeseci označavaju početak novih ciklusa i, čak i ako nisu odmah očigledni, efekti korištenja takve umjetnosti tokom ovog mjeseca donijeće pozitivne promjene u vašem životu u budućnosti.

Dobro je što imate i pamet za posao. U martu se osim kod kuće vode pregovori i na profesionalnom planu. Povoljnije finansijske prilike stižu kada se Venera useli u Ribe i vašu 3. kuću komunikacije u ponedjeljak, 11. marta, pomažući vam da pronađete kreativna rješenja za novčana pitanja ili želje.

Sezona Ovna počinje u utorak, 19. marta. Pošto je Ovan prvi znak zodijaka, ovaj datum, koji se poklapa sa proljećnom ravnodnevnicom, označava i astrološku Novu godinu. To je vrijeme kada svi imaju zadatak da ispitaju kako usklađuju svoje rasporede. Ovo može zvučati kao kliše zadatak za Jarca, ali vaš posao je da provjerite ravnotežu između posla i života. Da li ste opsjednuti stresom na poslu kada pokušavate da se opustite na večeri s prijateljima? Da. Vaši voljeni to mogu primjetiti. Radite na tome da budete prisutni. Zavisite od podrške koju vam nudi vaš privatni život. Nemojte to zanemariti.

Spustite telefon, uzmite umirujuću šolju čaja ili čašu vina i opustite se.

Društveni mediji su jedno područje vašeg života od kojeg možete napraviti pauzu. Kada se planeta Mars preseli u Ribe i vašu 3. kuću u petak, 22. marta, mogli biste ozbiljno imati koristi od pauze na društvenim mrežama. Ova potreba je dodatno naglašena tokom stresnog punog mjeseca i pomračenja u Vagi u ponedjeljak, 25. marta. Pomračenja su visokooktanski događaji zbog kojih se svi osjećaju paranoično i mogu dovesti do neočekivanih (i često nepoželjnih) promjena ako ne budemo oprezni. Društveni mediji će biti u haosu. Da biste izbjegli gubitak strpljenja i slučajno spaljivanje mostova, spustite telefon, uzmite umirujuću šolju čaja ili čašu vina i opustite se uz ugodnu knjigu ili TV seriju.

Konačno, mart se bliži kraju i donosi povezivanje sa partnerom na dubokom emocionalnom nivou. A, ako trenutno ne izlazite, ovo je idealno vrijeme da se povežete sa sobom kroz duge kupke, epske masaže ili bilo šta što vam pomaže da stupite u kontakt sa svojim tijelom i dušom.

Vodolija

Postoji neka super moćna energija manifestacije koja vam dolazi ovog mjeseca. Hajde da razgovaramo o tome kako da to iskoristite i kako da prebrodite pomračenje bezbrižno.

Freepik

Tokom februara, vaš horoskop je naveo da je glasnik Merkur tu da vam pomogne u bilo kakvim pregovorima. Planeta komunikator prelazi u Ovna u subotu, 9. marta, osvetljavajući vašu 3. kuću komunikacije. Ovaj tranzit vas dodatno podstiče da kažete svoju istinu, posebno u vezi sa stvarima zbog kojih ste noću budni. Dakle, sada je vrijeme da riješite stvari, bilo da se radi o priznanju osjećaja ili utvrđivanju granica. Sa Merkurom stacioniranim u vašoj 3. kući, vaše riječi će biti slatke.

Sljedećeg dana, u nedjelju, 10. marta, mlad mjesec u Ribama aktivira vašu 2. kuću tuđeg novca i imovine. Iako zvijezde zapravo ne mogu predvidjeti neočekivani prihod za vaš bankovni račun, ova lunacija bi zaista mogla signalizirati pozitivan pomak u vašem finansijskom okruženju. Prazan list mladog mjeseca nudi novi početak, tako da je uvijek povoljno vrijeme za ispoljavanje namjera.

Nastavljajući temu raskoši, glamurozna Venera, koja osim ljubavi i ljepote vlada novcem, krasi vašu 2. kuću prilikom ulaska u Ribe u ponedjeljak, 11. marta. Odlično je vrijeme za finansijske pregovore i privlačenje resursa, ali je i period kada ćete naći obilje emocionalne podrške od onih oko vas. I dok novac svakako može olakšati život, zahvalnost za ono što imate je važna. Koristite ovaj tranzit da prepoznate sve vrste bogatstva u svom životu.

Proljećna ravnodnevica je u utorak, 19. marta, datum koji takođe označava ulazak Sunca u Ovna, signalizirajući astrološku Novu godinu. U ovoj prelaznoj tački iz proljeća u zimu, dok se svi mijenjamo i rastemo, i dalje je važno da se jasno izrazite kako biste spriječili nesporazume. Iskoristite ovu živu energiju da se zalažete za sebe. Kao humanitarac zodijaka, ponekad možete biti bolji u borbi za druge nego što ste sami za sebe.

Marsov ulazak u Ribe u petak, 22. marta daje vam još jedan podsticaj u svim finansijskim stvarima i pregovorima vezanim za posao. Vrijeme je da potvrdite svoju vrijednost. Ako žudite za više stabilnosti u svom životu, ovaj tranzit vam može pomoći da isplanirate put do nje.

Pomračenja su napeti događaji, a ovo se dešava u vašoj 9. kući filozofije, što vas čini dodatno sklonim pretjeranom razmišljanju.

Međutim, jedna noć u kojoj se možete odmoriti od bilo kakvih profesionalnih briga i samo se fokusirati na opuštanje dolazi za vrijeme punog mjeseca i pomračenja u Vagi u ponedjeljak, 25. marta, nebeskog događaja zbog kojeg se možete osjećati pomalo uznemireno. Dobre vijesti? Ako samo obučete udobnu pidžamu i klonite se društvenih mreža, izbjeći ćete dramu.

Nakon mjesec dana koji se uglavnom odnosi na posao, mart se završava pozivom da razmislite o vašim prijateljstvima, nečemu što shvatate da je od najveće važnosti. Da li vaši prijatelji podržavaju vaš rast ili vam crpe energiju? Iskoristite ovo vrijeme da preispitate ko vam zaista čuva leđa jer ne zaslužujete ništa osim najboljeg i ne plašite se prozivati ljude. Nadamo se da će neki od finansijskih blagoslova zaživjeti uprkos svim ograničenjima u stvarnom svijetu.

Ribe

Ovaj mjesec donosi moćan mladi mjesec u vašem znaku i mogućnosti za profesionalni i lični napredak, ali i jedno stresno pomračenje. Međutim, ako ostanete fokusirani na brigu o sebi, preživjećete. Tokom februara, možda ste osjećali glad za pažnjom, i budite sigurni da će te potrebe biti riješene ovog mjeseca, čak i ako vam se čini da je Kupidon kasnio.

Freepik

U subotu, 9. marta, brbljivi Merkur ulazi u Ovna, osvetljavajući vašu 2. kuću imovine. Ovaj tranzit bi mogao biti povoljan u finansijskim pregovorima. Međutim, imajte na umu da vaša 2. kuća takođe upravlja vašim emocijama. Kao rezultat toga, ova promjena je i poziv da se otvorite o svojim osjećajima. Razmišljajte o komunikaciji kao o ključnom alatu, bilo da je koristite za razgovor o povišici, koliko vam je stalo do nekoga, ili oboje.

Već sljedećeg dana, u nedelju 10. marta, mlad mjesec je u vašem znaku. Mladi mjesec je lunarna faza povezana sa novim počecima. Ovaj nebeski događaj je idealan za postavljanje namjera, što je prvi korak u ispoljavanju rezultata. Čarobna formula za ispoljavanje kombinuje nemilosrdni napor sa nepokolebljivom vjerom.

Spomenuli smo da vam je ljubav na putu. Venera, planeta romantike, novca i ljepote, krasi vaš znak u ponedeljak, 11. marta. Ako vas je Dan zaljubljenih ostavio da se osjećate zanemareno, ovaj tranzit obećava kosmičku kompenzaciju. Sa Venerom u vašem znaku, vaš šarm i privlačnost su naglašeni. I ne zaboravite da je često najbolji način da dobijete naklonost – od simpatije, ljubavnika ili prijatelja – da im date malo pažnje.

Sezona Ovna počinje u utorak, 19. marta. Budući da je Ovan prvi znak zodijaka to takođe znači da je astrološka Nova godina, koja se dešava uz proljećnu ravnodnevicu. Sa suncem koje sija u vašoj 2. kući, sljedećih nekoliko sedmica, ne škodi postaviti granice ravnotežom između posla i života ili zagovarati svoju vrijednost. Naravno, nemojte činiti ništa što bi ugrozilo vaš posao, ali uravnotežite to sa zalaganjem za sebe. Možete li pronaći način da izjednačite svoju ljubaznu prirodu sa asertivnošću kako biste osigurali da se osjećate cijenjeno?

Borbeni Mars ulazi u vaš znak u petak, 22. marta, osnažujući vas novim samopouzdanjem. Za nekoga ko često pliva u dubinama mašte, tranzit pruža podsticaj često potreban da vaše ideje iznesete na površinu. Mars vam pomaže da se zalažete za sebe, pretvarajući svoje snove u opipljive rezultate.

Nastavite se ovog mjeseca zalagati za svoju vrijednost.

U ponedeljak, 25. marta dolazi pun mesec i pomračenje u Vagi orijentisano na vezu. Ako ovo zvuči intenzivno, pa, to je zato što jeste. Ovaj moćni nebeski događaj ne samo da može učiniti da se osjećate pomalo uznemireno, već može dovesti do neočekivane promjene. Možete izbjeći dramu ako se opustite, ali ako se bilo koja vrata otvore ili zatvore oko ovog datuma, znajte da ste dovoljno jaki da se nosite s tim.

Vrijeme je da preispitate svoje ambicije i ljude kojima se okružujete. Da li vas te veze podržavaju, da li vam prijatelji ili kolege pomažu da rastete? Ako se nađete u toksičnoj situaciji, nastavite s ovomjesečnom temom da se borite za svoju vrijednost, jer zaista zaslužujete da se prema vama dobro postupa.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum