Trenutno čitaš
Minijaturne reprodukcije torbi koja su prava remek-djela

Minijaturne reprodukcije torbi koja su prava remek-djela

Ana Sofija Casaverde—poznata na Instagramu kao @galletitadejengibre istinski vjeruje da najbolje stvari dolaze u malim pakovanjima. Peruanska umjetnica i dizajnerka enterijera, koja je rođena i odrasla u Limi, poznata je po svojim minijaturnim reprodukcijama predmeta uključujući i mini torbice, za koje možemo reći da savršeno funkcionišu.

Ana Sofía Casaverde

Svoje neobične kreacije prvo je počela da dijeli na internetu, a kako je postala dizajner enterijera širila su se i njena interesovanja, kako i opseg posla. Istraživala je japanske tehnike origamija, da bi na kraju započela projekat u kojem je radila na drugom komadu origamija svaki dan godinu dana.

To je, naime, dovelo do njenih minijatura: “Počela sam da smanjujem komade koje sam pravila”, objašnjava Casaverde. “Jednog dana sam poželjela da napravim minijaturu Van Goghove Zvjezdane noći i ispala je zaista dobro, a Van Goghov muzej u Amsterdamu ga je na kraju ponovo objavio”.

Ana Sofía Casaverde

Osim minijaturnih slika, Casaverde se vodi i materijalima, a čuva veliku kolekciju različitih vrsta papira i dopušta im da diktiraju šta će od njih napraviti. Kelly torba koju je predstavila zadnjih dana na svom Instagram profilu, potiče od Hermèsovih uzoraka parfema. “Pakovanje je bilo tako dobro, bilo je skoro kao koža pa sam pomislila napraviti Kelly torbu od njega”.

Ana Sofía Casaverde

Njene replike su potpuno funkcionalne. “Važno mi je da svi dijelovi funkcionišu”, kaže Casaverde. Uprkos razigranoj prirodi njenog rada, postoji ozbiljan dizajnerski rad koji ova kreatvna žena posjeduje.

Pročitaj

Ona navodi da je nacrtala šablon u kompjuterskom programu AutoCAD i napravila ga što je manjeg mogla. Osim AutoCAD-a, većina njenih alata je relativno osnovna.

Ana Sofía Casaverde

Koristi puno jednostavnih igala i pinceta. Njen najsvojstveniji alat je lupa za časovničare sa povećalom, koju pričvršćuje na svoje naočale i koristi prilikom dodavanja sitnih detalja.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum