Trenutno čitaš
Horoskop za septembar je stigao: Vrijeme je za razmišljanje i obnavljanje

Horoskop za septembar je stigao: Vrijeme je za razmišljanje i obnavljanje

Bingo Plus Banja Luka - Rođendanska nagradna igra
Bingo Plus Banja Luka - Rođendanska nagradna igra

Dobrodošli u septembar! Još jedan mjesec dijeli nas od ulaska u posljednji kvartal godine, a ovo je prilično prelazni mjesec, ispunjen prilikama za razmišljanje, odmor i oporavak. Uran, planeta iznenađenja, sada je retrogradna u Biku, pa iako će energija u sezoni Djevice djelovati stabilnom, retrogradni Uran i Merkur u zemljanim znakovima može dovesti do dramatičnih potresa u našim temeljima. Umjesto da naglašavate elemente van vaše kontrole, pogledajte možete li u njima pronaći humor.

Vrhunac mjeseca je činjenica da se retrogradna Venera završava 3. septembra, nakon šest sedmica putovanja kroz vatreni znak Lava. I dalje će postojati period sjene nekoliko sedmica, ali primijetićemo da se naša moć privlačnosti povećava kada su u pitanju ljubav i novac. Dan kasnije, međutim, Jupiter, planeta sreće, počinje svoju četveromjesečnu retrogradnost kroz Bika, tako da se od nas još jednom traži da se suočimo s lekcijama iz naše prošlosti i iz njih rastemo. Mlad mjesec u Djevici 14. septembra, pruža nam idealnu priliku da odlučimo da napravimo različite izbore kako bismo dobili različite rezultate.

Pinterest

Mars, planeta akcije, u Vagi je cijeli mjesec, što veze čini ključnim fokusom naših života. Jedno upozorenje je da budući da je sedam planeta retrogradno ovog mjeseca, svaki razgovor koji pokušamo da započnemo može završiti kao pokvarena ploča, posebno ako nemamo jasnu namjeru. Neka vam bude misija da prihvatite meki život pod Marsom u Vagi, a ne da tražite konfrontaciju. Kada sezona Vage počne 23. septembra, vjerovatno ćemo se osjećati otvorenije i opuštenije nego što smo to bili cijele godine.

Obavezno pročitajte horoskop za svoj znak i podznak.

Ovan

Ovan, vatreni pun mjesec u vašem znaku dogodiće se 29. septembra, a sedmice koje prethode njemu pripremaju vas za ponovno rođenje. Iskoristite kraj retrogradne Venere 3. septembra da procjenite šta zaista želite od svojih veza i zašto.

Ultra magazin/pinterest

Hiron, asteroid koji predstavlja naše unutrašnje rane, bio je retrogradan u vašem znaku posljednjih mjesec dana, što vam otežava otkrivanje svojih ranjivosti. Sada kada su i Jupiter i Uran počeli retrogradno kretanje, osjećate još veći pritisak da se suočite sa svojim sjenama i prihvatite sve nesigurnosti.

Mlad mjesec u Djevici 14. ističe vaš sektor zdravlja, usluga i rutine, a kraj retrogradnog Merkura 15. septembra, pomaže vam da uđete u novo poglavlje svog života — ono u kojem ozbiljnije shvatate svoje mentalno i fizičko zdravlje.

Sezona Vage počinje 23. septembra, aktivirajući vaš sektor partnerstva i braka na četiri sedmice. Osjećaćete se šarmantnije, koketnije i romantičnije tokom ovog vremena, ali je bitno da zadržite jak osjećaj razlikovanja u pogledu toga kome posvećujete pažnju, jer energija Vage može ometati.

Jednom kada vaš godišnji pun mjesec otkuca na kraju mjeseca, bićete raspoloženi da odstranite svakoga čija vas energija iscrpljuje ovog mjeseca. Ali imajte na umu da ne moraju svi prekidi biti trajni. Možda ćete jednostavno morati da se malo distancirate od osobe ili situacije na nekoliko sedmica, a ova lunacija u vašem znaku pomoći će vam da to učinite bez izvinjenja.

Bik

 Jupiter počinje svoj retrogradani hod kroz vaš znak 4. septembra, a pošto je ovo prvi put da je Jupiter retrogradan u Biku u više od 11 godina, vjerovatno ćete se ovog mjeseca susresti s temama koje datiraju iz 2012. godine. Ako imate stare zapise u dnevniku ili fotografije iz tog vremena, prelistajte ih i razmislite o tome kakva je vaša životna putanja od tada. Još nije kasno da se potpuno promjenite ili budete inspirisani svojim prošlim ja, Bik i retrogradni Jupiter će vam pomoći u tome.

Ultra magazin/pinterest

Vaš planetarni vladar Venera pomjera se direktno u Lavu 3. septembra, i iako ćemo i dalje osjećati efekte retrogradnosti tokom većeg dijela septembra, takođe ćete primetiti da se osjećate manje neraspoloženo, nervozno ili nemirno. Retrogradna Venera vas je provela kroz to tako što ćete se suočiti sa svojim unutrašnjim blokadama u vezi intimnosti. Sada je vrijeme da se zahvalite na lekcijama i s ljubavlju otpustite te blokade, čak i ako krenete malim koracima.

Mlad mjesec u Djevici 14. septembra, pomaže vam da spojite sve aspekte vašeg života, a Merkurova promjena smjera u Djevici jedan dan kasnije pomaže vam da ostanete na pravom putu s obećanjem koje ste prethodno dali sebi. Ako ste, na primjer, željeli napustiti mehanizam za suočavanje sa nezdravim navikama, pokušajte to učiniti između 15. i 25. septembra, kada će se energija mladog mjeseca najintenzivnije osjetiti.

Blizanci

Blizanci, prve dvije sedmice septembra se tiču pronalaženja zdravih načina za navigaciju završnog dijela retrogradnog Merkura kroz Djevicu. S obzirom da su Uran i Jupiter oba retrogradni u zemljanim znakovima ovog mjeseca, možda ćete se osjećati zatvorenim zbog ponavljajućih obaveza koje su vam visile nad glavom.

Ultra magazin/pinterest

Mladi mjesec u Djevici se dešava 14. septembra, u vašem sektoru kuće i prošlosti, jedan dan prije nego što se Merkur pomjeri direktno u tom istom sektoru vaše karte. Javite se članovima porodice sa kojima ste možda imali prekid veze. Šanse su da su željeli da se ponovo povežu s vama, ali su pazili na vaše granice. Sada kada je Mars, planeta akcije, u vama srodnom vazdušnom znaku Vage cijeli mjesec, vjerovatno ćete se osjećati prilagodljivijim i spremnijim za komunikaciju.

Sezona Vage počinje 23. septembra i unosi stalnu lakoću i avanturu u vaš život nakon perioda duboke samorefleksije. Vaš sektor sudbine, prave ljubavi i mladosti je ugašen do ove sezone, što ga čini najboljim vremenom za izlaske ili sastanke — retrogradna Venera će biti završena, pomažući vam da bolje izrazite sebe i svoje potrebe, ali energija Vage bi još mogla pojačati vaše osjećaje neodlučnosti. Pokušajte ne davati nikakva obećanja koja ne možete ispuniti. Dajte sebi vremena da shvatite šta vaše srce zaista želi.

Rak

Osoba koja ste na početku mjeseca je radikalno drugačija od onoga što ćete biti na kraju mjeseca. Vaš pogled na život prolazi kroz značajne promjene otkako se Pluton, planeta transformacije, vratila u vašem suprotnom znaku Jarca.

Ultra magazin/pinterest

S obzirom da su Uran i Jupiter ovog mjeseca retrogradni u Biku i aktiviraju vaš sektor prijateljstva i društvenih mreža, možda ste morali da se oprostite od prošlih prijateljstava ili neprijateljske dinamike koja vam se činila neodrživom. Možda ste se zbog toga osjećali ranjivo ili usamljeno, ali do trenutka kada mlad mjesec u Djevici stigne 14. septembra, razumjećete zašto su se ovi događaji morali dogoditi.

Sezona Vaga počinje 23. i obasjava vaš domaći sektor. Ako ste osjećali potrebu za preseljenjem, preuređenjem ili renoviranjem, ova sezona je vaše najbolje vrijeme za to, pogotovo sada kada će se Merkur prebaciti direktno u Djevici 15. Imat ćete oko za detalje i uronit ćete u projekt vezan za dom na način koji smiruje vaše živce i podsjeća vas na magiju razlaganja velikih ciljeva na manje, djelotvorne korake. 29. pun mjesec u Ovnu mogao bi dovesti do profesionalnog proboja kao što je ponuda za posao ili unapređenje kada to najmanje očekujete. Proslavite svoje božanske manifestacije!

Lav

U sezoni Djevice, obraćate pažnju na rutine i strukture koje ste stvorili u svom životu, ili na one koje još trebate uspostaviti. Samo se pobrinite da se zabavljate u tom procesu, jer vas je retrogradna Venera možda učinila izolovanijim u proteklih nekoliko sedmica.

Ultra magazin/pinterest

Sa Venerom koja se direktno pomjera u vašem znaku 3. septembra, vi ćete sebe pogledati u potpuno novom svjetlu, a i drugi će vas gledati upadljivo. Umjesto da budete zahvaćeni oživljenom pažnjom, pobrinite se da budete jasni sa sobom i drugima koje su njihove namjere u želji da budu u vašoj sferi uticaja. Idealno bi trebalo da sačekate dok Merkur ne krene direktno u Devici 15. septembra, prije nego što date bilo kakve velike romantične izjave ili izjave drugih shvatite ozbiljno. Dok izlazite iz retrogradne magle vodite računa o čestim razgovorima sa sobom i drugima o lekcijama koje ste naučili u proteklih šest sedmica.

Sezona Vage počinje 23. septembra, i čini vam se kao dašak svježeg zraka, omogućavajući vam da se izrazite kreativnije nego što ste mogli mjesecima. Odaberite hobi jednostavno radi stvaranja, a ne monetizacije. Isključite vanjski svijet i pustite da vaša unutrašnja bašta procvjeta i oslobađa vašu svijest.

Djevica

Djevice, vi ste na vrhuncu ovog mjeseca, jer vaša rođendanska sezona nastavlja da vam pomaže da se uzdignete do novih visina na duhovnom i fizičkom nivou. Zanimljivo, Merkurovo retrogradno kretanje tokom prve dvije sedmice septembra pomaže vam da budete prisutniji sa sobom i drugima, podsjećajući vas da toliko toga što ste tražili već postoji ispred vas. Kada odlučite da se zaustavite, zaista ćete moći da osetite miris ruža.

Ultra magazin/pinterest

Mladi mjesec u vašem znaku stiže 14. septembra, a dan kasnije, Merkur završava retrogradno kretanje u vašem znaku. I dalje će postojati dvonedeljni period sjenke, ali počevši od 15. septembra, pa nadalje možete očekivati da će biti znatno manje pogrešne komunikacije ili kašnjenja nego što ste ranije iskusili. Vježbajte saosjećanje prema sebi i drugima, posebno ako ste bili pretjerano kritični tokom sezone Djevice. Još nije kasno da pritisnete dugme za resetovanje, a namjere mladog mjeseca koje ste postavili ovog mjeseca između 14. i 25. septembra vjerovatno će vam pomoći da zakoračite u novo poglavlje svog života sa osjećajem samopouzdanja.

Kada sezona Vaga počne 23. septembra, vaš fokus se prebacuje na novčana pitanja. Eksperimentišite s načinima na koje možete ostvariti više bogatstva kroz umjetničke i kreativne medije. Sa Saturnom, planetom učiteljem, retrogradnim u vašem partnerskom sektoru, možete se ponovo povezati sa kreativnim ili profesionalnim saradnikom koji vam može pomoći da podignete svoj posao na veće visine.

Vaga

Vage, sezona vaših rođendana počinje 23. septembra, ali ćete se vjerovatno osjećati kao da je doživljavate tokom prve tri sedmice septembra zbog Marsa, planete akcije, koja sada prolazi kroz vaš znak. Nalazite se u periodu reinvencije. 

Ultra magazin/pinterest

Jupiter i Uran su ovog mjeseca retrogradni u Biku, aktivirajući vaš sektor dubine, intimnosti i vanjskih resursa. Koliko god da ste velikodušni, od vas se traži da smanjite koliko dijelite sa drugima u ovom trenutku – ne samo kada su u pitanju vaši finansijski resursi, već i unutrašnji rad vašeg uma. Ako budete diskretniji u pogledu toga s kim dijelite svoje ciljeve, isplatiće se u vašu korist. Umjesto toga, iskoristite prve tri sedmice septembra da tiho i dosljedno radite na svojim projektima iza scene.

Do trenutka kada vaša rođendanska sezona počne 23. septembra, nakon čega slijedi pun mjesec u 29. septembra, možda ćete imati gotov proizvod koji ćete podijeliti sa svijetom. Budući da će se do tada završiti i retrogradno kretanje Merkura, imaćete zeleno svjetlo da budete glasniji i otvoreniji u vezi sa svojim strastvenim projektima, i učinićete veliko otkriće u pravom trenutku.

Škorpija

Početkom mjeseca, vjerovatno ćete i dalje biti na sedmom oblaku nakon mističnog punog mjeseca u Ribama koji se dogodio krajem avgusta. Zadržite tu sanjivu energiju i dopustite sebi da budete romantični i senzualni kako vam srce želi, jer Venera završava retrogradno kretanje 3. septembra, podstičući vas da se razvedrite i pustite ljubav unutra.

Ultra magazin/pinterest

Ovo je možda lakše reći nego učiniti, jer se Jupiter, planeta sreće, pridružuje Uranu, planeti iznenađenja, i pomjera se retrogradno u Biku 4. septembra. S vašim sektorom partnerstva i braka koji je aktiviran ovim retrogradnostima, vaš um će možda htjeti jedno, a vaše srce drugo. Provođenje vremena u prirodi pomoći će vam da fokusirate i smirite svoj um, pa se odmorite od društvenih mreža ovog mjeseca i ukorijenite se u magiji majke prirode.

Pored svih planetarnih retrogradnosti, prisustvo vašeg planetarnog vladara Marsa u Vagi može doprinijeti vašem osjećaju neodlučnosti ovog mjeseca. Toliko je toga trenutno izvan vaše kontrole, pa je najbolje ostati prilagodljiv uz pomoć Marsa u Vagi, nakon čega slijedi početak sezone Vage 23.septembra. Toliko vaših planova će morati biti preusmjereno tokom sezone Vage. Ovo će u početku djelovati neprijatno, ali do trenutka kada pun mjesec u Ovnu nastupi 29. septembra, više se nećete plašiti neočekivanog – umjesto toga, u potpunosti ćete to prihvatiti.

Pročitaj

Strijelac

Sa vašim planetarnim vladarom Jupiterom koji počinje svoju četvoromesečnu retrogradnost u Biku 4. septembra, ovaj mjesec će imati drugačiji ukus i ton od prethodnih. Možda ćete se osjećati manje optimistično nego inače tokom retrogradnog Jupitera, i iako to može u početku djelovati loše, zapravo će vam pomoći da naučite kako uživati u malim stvarima u životu. Ne morate uvijek biti visoko. Opuštanje i loše emocije su takođe neophodan dio života.

Ultra magazin/pinterest

Mlad mjesec u Djevici 14. septembra, poziva vas da znatno pojednostavite svoj životni stil kako se približavamo četvrtom tromjesečju godine. Retrogradni Merkur završava 15. septembra, omogućavajući vam da završite naizgled svakodnevne zadatke kao što je čišćenje ormara ili reorganizacija radnog prostora. Možda ćete na kraju uživati mnogo više nego što ste očekivali, a mogli biste pronaći neke skrivene dragulje u tom procesu.

Sezona Vage počinje 23. septembra, što je odlično vrijeme za ponovno povezivanje s prijateljima ili potpuno sklapanje novih prijateljstava. Samo se uvjerite da su oni tip prijatelja kojem možete vjerovati, jer budući da je vaš planetarni vladar retrogradan, vaš osjećaj za rezonovanje može biti malo pokvaren i možete pretpostaviti da su namjere drugih ljudi čiste, kada vas zaista iskorištavaju. Umjesto da slijepo skačete u nove veze, pobrinite se da se uspostave temelji povjerenja.

Jarac

Mjesec septembar će vam biti prilično sladak, čak i usred sedam retrogradnih planeta. Sezona Djevice se dobro slaže s vašom prirodom Jarca, što vam omogućava da usporite svoje kretanje dovoljno da osjetite miris ruža i priznate koliko ste rada uložili ove godine. Ali takođe treba da zapamtite da život nudi više od samog posla.

Ultra magazin/pinterest

Jupiter, planeta sreće, počinje svoju retrogradnost u znaku Bika koji je fokusiran na zadovoljstvo 4. septembra, i ova retrogradnost može vam pomoći da se preorijentišete na aktivnosti koje ste voljeli da radite ili ste oduvijek željeli da radite.

S obzirom da se Venera kreće direktno u Lavu na početku mjeseca, vjerovatno ćete primijetiti sporo i postojano povećanje vaših finansija, kao i vašeg mentaliteta o finansijama. Retrogradnost vas je navela da se suočite sa svojim najvećim strahovima u vezi sa konceptom uspjeha i ambicija, a sada kada je Venera direktna, vidjećete da je većina tih strahova bila pretjerana i vezana za traume iz prošlosti koje ste još morali da riješite.

Kada sezona Vage počne 23. septembra, primijetićete da ste otvoreni za neočekivane izlete i veze, pogotovo jer Merkur u tom trenutku više neće biti retrogradan. Recite da avanturama i novim počecima. Zaslužujete ih.

Vodolija

Jedan od vaših planetarnih vladara, Uran, kretaće se retrogradno u zanku Bika. Energija Bika ima tendenciju da se izjednači sa vašom Vodolijskom prirodom, tako da ovo neće biti baš jednostavno. Bilo bi dobro da obavite digitalni detoks tokom prve polovine septembra ili da značajno smanjite upotrebu tehnologije i društvenih mreža, jer retrogradnost Merkura i Urana u zemljanim znakovima u isto vrijeme može dovesti do preterane stimulacije.

Ultra magazin/pinterest

Sezona Djevica je pravo vrijeme da pogledate svoje trenutne saradnike i uvjerite se da postoji recipročna razmjena energije. Finansijske i poslovne investicije takođe bi imale koristi od detaljnog pregleda ovog mjeseca – koristite mlad Mjesec u Djevici 14. septembra, nakon čega slijedi kraj retrogradnog Merkura 15. septembra, kako biste te poslove doveli u red tako da možete ući u zadnji kvartal ove godine na vrhuncu svoje igre.

Sezona Vage počinje 23. septembra, i dobro se uklapa u vašu prozračnu Vodoliju. Ovo je idealno vrijeme da napravite listu aktivnosti koje ste željeli obaviti prije isteka godine i započnete s njima, idealno sa avanturističkim prijateljem pored vas.

Ribe

Kako mesec počinje još uvijek osjećate uticaj punog mjeseca u vašem znaku koji se odigrao krajem avgusta. Stoga je najbolje da si date dovoljno vremena da sanjarite i olakšate svoj put u septembar, jer će kosmička energija i dalje biti intenzivna.

Ultra magazin/pinterest

Držite dnevnik snova pored sebe, posebno kada Venera završi retrogradno kretanje 3. septembra, u znaku Lava. Koja god pitanja bez odgovora imate u svom budnom svijetu vjerovatno će dobiti odgovor u vašoj podsvijesti.

Mladi mjesec u Djevici 14. septembra, skreće pažnju na vaš sektor partnerstva i braka, ohrabrujući vas da postavite namjere koje mogu donijeti veliku evoluciju ovom dijelu vašeg života u narednih šest mjeseci.  Budući da se ovaj mladi mjesec događa posljednjeg dana retrogradnog Merkura, mnoge od vaših namjera će vjerovatno imati nedovršeni posao. Ovo je vaš znak da date još jednu priliku – retrogradna sezona može vam pomoći da šta ste prethodno propustili.

Do trenutka kada sezona Vage počne 23. septembra, nakon čega slijedi pun mjesec u Ovnu 29. septembra, možda ćete biti ugodno iznenađeni koliko ste ovog mjeseca napredovali na duhovnom, finansijskom i profesionalnom nivou.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum