Trenutno čitaš
Mini steper je najnoviji TikTok trend za vježbanje

Mini steper je najnoviji TikTok trend za vježbanje

Mini steper

Najnovija TikTok opsesija? Mini steper.  Mini steper simulira penjanje uz stepenice, ali tvoja stopala ne napuštaju dvije pedale.

Popularnost im je porasla posljednjih mjeseci jer su prilično jeftini i lako se uklapaju u male stanove ili kućnu kancelariju.

Ako si ljubitelj multitaskinga dok radiš kardio, stvari poput trake za trčanje ispod stola ili ovog mini stepera su ključne. Budući da nema motor, istovremeno je tih i lagan, tako da ga možeš sakriti u ormar kada ga ne koristiš.

mini steper
Sunny Health and Fitness

Iako će uglavnom ciljati na mišiće nogu i gluteusa, model sa uključenim otpornim trakama je pogodan za toniranje cijelog tijela, kao što predlažu neki TikTokeri. Digitalni monitor prikazuje vrijeme vježbanja, potrošene kalorije i broj preduzetih koraka.

Mini steper je jeftin i efikasan način da dobro vježbaš, posebno ako je vani hladno i nemaš motivaciju da napustiš svoj dom.

Na TikToku, Phoenix Alazam, lična trenerica, pripisala je svom mini steperu smanjenje struka dok je ojačala gluteuse, ruke i listove. Alazam je navela da mini steper ima četiri mjeseca i da je koristila tri do četiri puta nedeljno po 15 minuta.

@phoenixalazam

Maximize your Home workouts! #ministepper #homeworkout

Pročitaj
ljubavna veza

♬ original sound – Phoenix Alazam

Ako društvene mreže nisu dovoljan pokazatelj, skoro 20.000 Amazonovih recenzija s pet zvjezdica bi mogao biti. “Bio sam skeptičan prema ovom steperu, ali je vrlo čvrst, jednostavan za postavljanje i zabavan za korištenje”, piše jedan recenzent. “Jedna 30-minutna sesija sagorjela je 300 kalorija i zabolježičla je više od 4000 koraka.”

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum