Trenutno čitaš
“Mermaid haircut” frizura koja je postala viralni trend na TikToku

“Mermaid haircut” frizura koja je postala viralni trend na TikToku

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Ljetne frizure su obično osvježavajuće, ležerne i prolagođene toplijim danima. Jedna od tih ljetnih frizura koja je stekla veliku popularnost na društvenim mrežama je Mermaid haircut, koja je postala viralni trend na TikTok-u. 

Ova frizura je inspirisana novim Disneyjevim hitom, “Malom sirenom”, a veoma često filmski hitovi posluže dizajnerima i beauty ekspertima kao inspiracija za kreiranje novih trendova.

Foto: Instagram/milenapui

Naime, osnovna karakteristike frizura koja je postala popularna na TikTok-u je da kosa ima slojevitu strukturu, često sa dugim pramenovima i blagim talasima. Frizura obično ima duže pramenove u prednjem dijelu lica, dok su pramenovi na pozadini obično kraći ili slojeviti. Mermaid haircut može biti izvedena na različite načine, prilagođena stilu i dužini kose. Ova frizura može dodati teksturu i pokret kosi, dajući joj ženstven i romantičan izgled.

Foto: Instagram/halleybrisker

Često se koriste razne tehnike stilizovanja, poput uvijanja kose ili dodavanja ukrasa poput šljokica ili perlica, kako bi se upotpunio izgled Mermaid haircut-a. Dobra je vijest što ova frizura jednako je popularna i u tamnijim nijansama i u svijetlim, plavim nijansama kose.

Pročitaj
praznični manikir

Najbolje pristaje ženama koje imaju srednje gustu kosu koja se lijepo stilizuje, te čije vlasi neće biti preteške za ovakve lagane, suptilne valove, a istovremeno i raskošne. U nastavku pogledaj našu inspiraciju za ovaj popularni ljetni trend frizure.

Foto: Instagram/milenapui
Foto: Instagram/lindseyrobinson.stylist
Foto: Instagram/balayageobsessed
Foto: Instagram/emilisindlev

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum