Trenutno čitaš
Mars u Ribama je tu i poželjećemo da se oslobodimo!

Mars u Ribama je tu i poželjećemo da se oslobodimo!

Od 22. marta do 30. aprila, Mars plovi kroz vode Riba. Kada se Mars, planeta akcije, kreće kroz nježne Ribe, u nama rasplamsava želju da se oslobodimo norme i iskoristimo svoju maštu da kanališemo svoju energiju.

Iako Mars može biti agresivan, horoskopski znak Ribe teži izbjegavanju sukoba. Kada je Mars u Ribama, možemo se osjećati kao miroljubivi ratnici koji nastoje s lakoćom i gracioznošću proći kroz životne izazove. Motivisani smo da budemo u toku i da maksimalno iskoristimo svaku situaciju. Međutim, kada dođe do sukoba, mi plivamo u nastojanju da izbjegnemo negativnost.

Pinterest

Kombinacija planete Mars i vodenog znaka Riba može rezultirati pasivno-agresivnom energijom, jer se u potpunosti izbjegava svađa. Međutim, možemo suptilno dati do znanja drugima kada griješe. Ribe, kao promjenjiv znak i osjetljive na energije, ponekad mogu kontrolisati svoje lične živote. To znači da u lošem danu, Mars u Ribama može pokazati autoritarno ponašanje jer nastoji održati moć.

Mars u Ribama ima tendenciju da bude nepredvidiv i nedosljedan, što otežava predviđanje postupaka. U jednom trenutku možemo uspostaviti dominaciju nad određenom situacijom, a zatim se predomisliti i plivati u drugom smjeru. Zbog sklonosti ka promjenama, ova pozicija nije snažno posvećena nekom posebnom načinu razmišljanja. Mars u Rimaba je emocionalno prilično izražajan, što može dovesti do sukoba zasnovanih na pretpostavkama, a ne na činjenicama.

U pitanjima romantike i seksa, Mars u Ribama se oslanja na svoju kreativnost i intuiciju u spavaćoj sobi. Ova pozicija je često prva koja predlaže igranje uloga ili druge aktivnosti koje će zadovoljiti i njih i partnera, sa posebnim fokusom na zadovoljenje želja partnera, a zatim i njihovih, budući da je Mars u Ribama davalac. Ovaj položaj je saosećajan u svom pristupu seksualnim odnosima, koristeći intuiciju za navigaciju kroz složenost partnerstva.

Ovo je vrijeme u kojem ćemo se voditi emocijama i intuicijom; naše želje će nas gurnuti naprijed ka preduzimanju akcije.

Baš kada sjednete da se fokusirate na svoje dnevne zadatke, mogla bi vas omesti mašta ili neka druga nasumična, ali intrigantna potraga. Kako se nositi? Odvojite vrijeme za kreativnost, ali držite jedno oko na satu. Alarmi i podsjetnici su spas tokom tranzitnog Marsa u Ribama.

Život bi mogao da liči na bajku, dok se požudni Mars spaja sa Venerom u Ribama. Tokom ovog strastvenog, poetskog ciklusa, ljubavna brza struja mogla bi da vas odnese do začaranih obala. Ali pošto su Ribe znak liječenja i fantazije, mogli biste biti uvučeni u donkihotsku ili čak tajnu privlačnost. Dio vas će uživati da budete uhvaćeni u ovim divljim osjećajima, ali obmana (uključujući samoobmanu) može biti u igri.

U sve više podijeljenom svijetu, ova Marsova faza može djelovati kao umirujući melem i, budući da Ribe vladaju stopalima, kao poziv da prošetamo milju u cipelama drugih. Vrijeme je da promijenite svoje najbliže odnose – i kolektivnu svijest – odabirom ljubavi umjesto straha i mržnje.

Pinterest

Važni datumi za Marsov tranzit u Ribama:

10. april: Mars i Saturn se povezuju u Ribama, gurajući nas ka uspjehu.

19. april: Mars u sekstilu sa Jupiterom u Biku, unosi pozitivnost i optimizam u naš ukupni način razmišljanja.

19. april: Mars se usklađuje sa Uranom u Biku, pomažući nam da postignemo slobodu i autonomiju. Željećemo da se odvojimo od prošlosti i definišemo sopstveni put.

29. april: Mars i Neptun čine konjunkciju u Ribama. Kretanje naprijed može biti izazovno kada se čini da svaki korak naprijed slijedi korak unazad, ostavljajući nas zaglavljenima na istom mjestu. Međutim, umjesto da se fiksiramo na ovu dvosmislenost, važno je odvojiti trenutak da razmislimo o potezima koje želimo napraviti.

30. april: Mars ulazi u Ovna, rasplamsavajući naše tjelesne porive i želju za uspjehom.

Pinterest

Pročitaj kako će Mars u Ribama, od 22. marta do 30. aprila 2024. uticati na tvoj znak ili podznak. 

Ovan

Vaše vizionarske moći su velike počevši od 22. marta kada se vaša vladajuća planeta, Mars, prebacuje u Ribe i vaše nadrealno dvanaesto polje do 30. aprila. S jedne strane, ovo vas može učiniti bezgranično kreativnim. Sanjaćete u 5D, primjećujući mogućnosti tamo gdje ste ranije vidjeli samo očaj.

Marsova motivišuća energija bi vas takođe mogla potaknuti da očistite kuću na značajan način. Više ste nego spremni napustiti svaki višak koji vas vuče prema dole, od nereda u vašim ladicama do obaveza koje vam više ne služe.

U tom procesu možete iskusiti i navalu krivice. Teške emocije mogu se pojaviti tokom tranzita Marsa u Ribama, pa se pobrinite da imate dovoljno podrške oko sebe kada se osjećate preopterećeno ili se borite da se nosite.

Bik

Svi za jednog i jedan za sve! Motivator Mars u Ribama je u vašoj zoni timskog rada od 22. marta do 30. aprila, inspirišući nove načine saradnje, uživo i virtuelno. Iako ćete morati podijeliti slavu, imate veće šanse da odvedete misiju do cilja kada radite s drugima. Dok ponovo procjenjujete svoje ciljeve za 2024., tražite ljude koji su voljni biti inovativni.

Budući da tehnologija vlada jedanaestom kućom, novi izvor prihoda možete pronaći učenjem softvera, 3D štampanjem, umjetnom inteligencijom ili novom vještinom digitalnog marketinga.

Blizanci

Go-getter Mars kreće u Ribe i vašu desetu kuću ambicija, ubrzavajući vaše profesionalne planove. Karijera je na prvom mjestu s Marsom u Ribama, od 22. marta do 30. aprila, a možete čak i zakazati svoje druženje oko prilika za strateško umrežavanje. Pridružite se (ili kreirajte!) idejnoj grupi sa pokretačima i inovatorima. Vaš radni život će biti zauzet, što takođe može dodati stres.

Ako ćete monogo raditi, obavezno pravite pauze. Održavajte svoju fitnes rutinu i izlazite u šetnje kad god možete. Morate ostati jaki i vitalni!

Pinterest

Rak

Spakujte kofere, Rakovi! Mars u Ribama, se kreće kroz vašu avanturističku devetu kuću od 22. marta do 30. aprila. Vaša želja za lutanjem nije bila tako aktivirana već dvije godine, pa počnite istraživati mogućnosti putovanja koje su u skladu s vašim interesima. Taj čas kuhanja ili ljubitelja knjiga može biti zanimljiv.

Upozorenje o istini! Mars u ovoj poziciji može vas pokrenuti da stvari „nazovete onako kako ih vidite“, ali biste mogli zaboraviti da koristite takt. Podsjetnik: Ovo je vaš život, a ne rijaliti TV emisija, tako da nemojte  prema voljenima da se ponašate kao prema kolegama koji se loše ponašaju.

Lav

Daleko od očiju daleko od srca? Mars ulazi u vašu osmu kuću tajni i skrivenih informacija, od 22. marta do 30. aprila, primoravajući vas da se nosite sa svime što ste gurnuli pod tepih. Vaše raspoloženje može skočiti do ekstrema: u jednom trenutku ste srećni, u sljedećem ćete biti hladni i mirni. Izbacite što je moguće više stresnih aktivnosti iz svog dnevnog reda.

Dobra vijest je da je Mars u osmoj kući vrijeme velike transformacije. Imaćete volju da promjenite neke važne dijelove svog života. Osim toga, izgledaćete krajnje seksi dok to radite jer usijana planeta pojačava vašu volju sljedećih pet i po sedmica. Samo se čuvajte napada ljubomore.

Djevica

Spicy Mars ulazi u Ribe, zagrijavajući vašu sedmu kuću partnerstva od 22. marta do 30. aprila. Crvena planeta podstiče smjelu akciju. Međutim, uvjerite se da ne vršite pritisak na ljude da rade po vašem vremenu. To bi ih moglo dovesti do otpora, što bi vam otežalo da usmjerite partnerstvo u željenom smjeru. Ako vam je ljubavni život usporen, Mars vam neće dozvoliti da sjedite skrštenih ruku. Trik je u tome da se direktno suočite s problemom.

Pročitaj

Zapamtite: želite da GRADITE mostove, a ne da ih spaljujete. Pregovarajte, pravite kompromise…

Pinterest

Vaga

Proljetni trening počinje 22. marta, jer planeta akcije Mars ulazi u vašu šestu kuću zdravog života do 30. aprila. Stres bi mogao pokvariti vaše zdravlje tokom tranzita Marsa u Ribama, što je razlog više da stres smanjite znojenjem, vožnjom bicikla ili plesnom zabavom u dnevnoj sobi. Da biste upravljali svim obavezama, morat ćete trčati na optimalnom nivou. Sada nema vremena za padove.

Spremni da uvedete red? Mars u šestoj kući označava vrijeme čišćenja. Navucite gumene rukavice i očistite svoj život od toksina – od bezvrijedne hrane u vašim ormarićima do energetskih vampira koji zaraze svako druženje propašću i tugom.

Škorpija

Niko ne stavlja Škorpiju u ugao! Žestoki, žestoki Mars se seli u vašu petu kuću ljubavi od 22. marta do 30. aprila. Za promjenu, radije biste bili zvijezda svakog TikToka nego da vrebate u nizu komentara. Ako biste radije pustili da vaš rad govori sam za sebe, pronađite mjesta za izlaganje svojih najnovijih kreacija. Vaš romantični život se ubrzava pod Marsovim uticajem, uz puno strasti i seksi poruka.

Upozorenje: Ovaj buran ciklus mogao bi dodati još ulja na vatru ljubavnim problemima. Nemojte biti frustrirani partnerom, samo zato što ste nezadovoljni. U ljutnji se nikada ništa ne rješava, pa odvojite malo vremena da se ohladite prije nego što se pozabavite bilo kojim problemom u vašoj vezi.

Strijelac

Dome slatki dome? Vatreni Mars kampuje u vašem sektoru doma i porodice u četvrtoj kući, od 22. marta do 30. aprila. S jedne strane, vaš dom bi mogao postati živahna radionica za sve vaše inovativne ideje. Ali šta je sa onim trenucima odmora koji su vama (i ostalim ljudima pod vašim krovom) potrebni? Mars može biti pomalo uznemirujući, zbog čega je teško pronaći mjesto samoće. Moraćete da postavite jasne granice sa ukućanima.

Provokativna planeta mogla bi izazvati vašu želju da se igrate dizajnera interijera. Prije nego što poludite, razmislite o obimu projekta i uvjerite se da imate sredstva da preduzmete akciju.

Pinterest

Jarac

Vaše riječi imaju veću snagu nego ikad dok se asertivni Mars seli u Ribe i vaš komunikacijski sektor od 22. marta do 30. aprila. Uz pojačanu vatrenu moć, možda nećete shvatiti koliko ste snažni. Kako biste izbjegli zastrašivanje ljudi, oslonite se na saosjećajne i poetične vibracije Riba.

Uzmite si vremena da zagrijete publiku prije nego što krenete na posao i postavićete pozornicu za dugotrajne saveze. Međutim, ili ćete briljantno sarađivati ili ćete se udarati glavama tokom tranzita Marsa u Ribama. Saradnja neće biti laka, stoga je važno jasno razgraničiti odgovornosti kako biste izbjegli sukobe.

Vodolija

Mars krstari vašom drugom kućom novca, blagosiljajući vas od 22. marta do 30. aprila (i dalje). Vaše misli bi mogle biti prožete poslovnim prilikama dok ispunjavate prijave, dorađujete svoj CV ili pokrećete novi preduzetnički projekat. Ugostili ste crvenu planetu od 16. februara, što je bez sumnje donijelo vrtlog vizionarskih ideja. Tokom tranzita Marsa u Ribama, konačno ćete imati fokus koji vam je potreban da realizujete zamišljeno.

Marsova uznemirujuća energija takođe može dovesti do velike potrošnje, posebno kada su u pitanju luksuzni predmeti. Napetost sa kolegama se takođe može zahuktati, posebno ako ste malo previše “marsovski” nastrojeni prema njima (čitajte: šefovski, agresivni i zastrašujući). Ne zaboravite da je vaša uloga kao timskog igrača zodijaka, a ne vojnog diktatora.

Ribe

Usijani Mars ulazi u Ribe od 22. marta do 30. aprila, blagosiljajući vas dodatnom strašću i produktivnošću. Ako ste vukli peraje, vrijeme je za akciju. Te velike promjene za koje ZNATE da trebate napraviti—pa, konačno ste spremni da se uhvatite u koštac s njima i odvedete ih do cilja. Ovo može zahtijevati od vas da napravite pauzu od jurnjave na sve strane.

Oprez: Nivoi stresa mogu porasti kada Mars posjeti vašu prvu kuću, zbog čega je vježbanje i smanjenje strera izuzetno važno. Prije svega, budite usmjereni na sebe. Mars posjećuje Ribe samo svake druge godine, podstičući hrabre, neustrašive akcije. Stavite sebe na prvo mesto. Kada ste vi uspješni, svi su uspješni – tako su velikodušne Ribe.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum