Trenutno čitaš
Mars konačno kreće direktno! Evo šta to znači za tvoj znak.

Mars konačno kreće direktno! Evo šta to znači za tvoj znak.

Bingo Vikend Akcija
Bingo Vikend Akcija

Dok je 2022. završila sa retrogradnim Merkurom, Marsom i Uranom, sve tri planete će krenuti direktno tokom januara. Jedna od ovih planeta posebno je izazvala pustoš na način kao nijedna druga od 30. oktobra, a to je Mars – planeta sukoba, neprijateljstva i konfrontacije. Dobra vijest je da će najbolji dan u januaru 2023. za svaki znak biti 12. januar, dan kada Mars konačno završava retrogradno kretanje u Blizancima.

Proteklih nekoliko mjeseci, Mars se retrogradno kretao kroz promjenjivi, vazdušni znak Blizanaca, što otežava rješavanje verbalnog sukoba i pogrešne komunikacije. Dok je retrogradni Merkur samo dolio ulje na vatru, retrogradni Mars se dešava samo jednom u dvije godine, što čini ovaj astrološki događaj daleko rjeđim, a kao rezultat toga, mnogo težim.

Ultra magazin

Sada svi možemo duboko da udahnemo dok se otpor i energetsko usporavanje raspršuju. Kako Mars nastavlja direktno, možemo nastaviti tamo gdje smo stali, jer će crvena planeta provesti ukupno sedam mjeseci u ovom znaku dok ne ode u znak Raka 25. marta. Znači, ako je nešto bilo u zastoju, konačno će početi da se kreće. Svi ćemo dobiti veliki energetski podsticaj!

Osim toga, kada Merkur krene direktno 18. januara, osjećaćemo se spremniji da se uhvatimo u koštac s projektima koji su zauzeli sporedno mjesto od kada je Merkur 29. decembra krenuo retrogradno.

Kako Mars završava retrogradno kretanje i postaje direktan 12. januara, svaki znak će doživjeti nalet energije kada je u pitanju dijeljenje misli, mišljenja i ideja s drugima.

Ovan

12. januara, Mars, vladar vašeg znaka, direktno će stati u radoznali, brbljivi znak Blizanaca i vašu treću kuću komunikacije, donoseći priliv koncepata, mišljenja i ideja. Ako se trudite da kažete šta mislite otkako je Mars stacioniran retrogradno, konačno ćete se ovog dana osjećati spremni. Samo imajte na umu da se sada upuštate u žestoke debate, Ovnovi, jer je veća vjerovatnoća da ćete svoje riječi koristiti kao oružje.

Bik

Pozvani ste da ponovo procjenite svoje finansije tokom retrogradnog kretanja Marsa, ali od 12. januara ćete konačno steći osjećaj jasnoće kada su u pitanju vaši lični resursi, jer je Mars u vašoj drugoj kući finansija. Kako se pojavi nalet ideja i novih perspektiva, vodite računa o impulsivnoj potrošnji – ne želite da poništite lekcije koje ste naučili o svom odnosu prema novcu.

Blizanci

Sigurno ćete imati pune ruke posla ove sedmice, Blizanci, dok stanice se na Marsu usmjeravaju u vaš znak 12. januara. Od 30. oktobra, od vas se traži da pregledate i preispitate svoje misli, ideje i planove, ali ovog dana i u narednom periodu ćete iskusiti povećanje vitalnosti koje vam omogućava da povratite jasniji um. Samo budite sigurni da se krećete – ovaj tranzit će vas vjerovatno gurnuti u mnogo različitih smjerova. Uzmite si vremena, posebno sa stvarima koje zapravo želite da doživite do kraja.

Ultra magazin

Rak

Tokom januara, Mars će se direktno okrenuti u Blizancima, unoseći jasnoću u vašu 12. kuću introspekcije i kontemplacije. Dok vas je retrogradnost ohrabrivala da preispitate i unesete neke spore promjene u svoje loše navike, 12. januara ćete konačno moći kreirati zdravije rituale.

Lav

Dok Marsu kreće direktno, vaša prijateljstva i zajednica će doživjeti porast jasnoće kada je u pitanju komunikacija. Retrogradnost je naglasila potencijalni sukob unutar vaših saveza, što otežava rješavanje problema. 12. januara će vam biti lakše voditi teške razgovore među svojim vršnjacima, što će vam olakšati osjećaj da ste shvaćeni. Samo vodite računa o tome kako sada odlučite da koristite svoj glas, jer Mars ima tendenciju da izoštrava govor kada je u Blizancima.

Djevica

Ovog mjeseca, Mars će se direktno postaviti u vašu 10. kuću karijere i imidža u javnosti, donoseći nalet aktivnosti u vašem profesionalnom svijetu. Ako ste primijetili neka kašnjenja u ovoj oblasti od 30. oktobra, Mars se ponovo kreće naprijed i sigurno će dovesti do ubrzanja stvari. Međutim, Djevice, pokušajte da se ne zatrpate previše novim zadacima ili projektima. Sada kada je retrogradnost gotova, imate dovoljno vremena da ostvarite svoje ciljeve.

Vaga

Tokom mjeseca januara, Mars će se direktno smjestiti u vašu devetu kuću visokog obrazovanja i putovanja, donoseći snažan osjećaj hitnosti u način na koji prikupljate mudrost iz svijeta oko vas. Kao vazdušni znak poput Blizanaca, vi ste neko ko uvijek želi da nauči nove stvari, a ovog dana ćete se susresti sa naletom novih perspektiva i filozofija.

Pročitaj

Škorpija

12. januara, Mars, vaš vladar karte, konačno će se stati direktno u vašu osmu kuću, donoseći jasnoću vašim trenutnim zajedničkim resursima i granicama između vas i drugih. Posljednjih nekoliko mjeseci su neke vaše veze stavljene na probu, ali na ovaj dan ćete se osjećati spremni da se nosite sa svakim sukobom s lakoćom. Sada je vrijeme da povučete zdravu granicu između vaših ličnih odgovornosti i obaveza drugih i moći ćete s lakoćom komunicirati te potrebe.

Ultra magazin

Strijelac

Stacioniranje Marsa direktno u Blizancima ovog mjeseca će donijeti nalet aktivnosti u vašim romantičnim vezama nakon dugog perioda odlaganja i nesporazuma. Iako je konflikt u vašem društvenom životu težak za rješavanje od 30. oktobra, Mars će vam omogućiti da se efikasnije uključite u diskusiju. Samo imajte na umu novootkrivenu direktnost koja se sada dešava – ne želite da prouzrokujete nepotrebne podjele u svom ljubavnom životu.

Jarac

12. januara, Mars će se direktno stati u Blizancima, donoseći nalet energije u vašu šestu kuću posla, navika, rutina i rituala. Od 30. oktobra od vas se traži da usporite i razmislite o svojim metodama produktivnosti, ali ovog mjeseca ćete biti željni da precrtate neke stvari sa svoje liste obaveza. Vodite računa o izgaranju, od ovog povećanja vitalnosti možda vam se zavrti u glavi.

Vodolija

Ovog mjeseca, Mars će donijeti nalet energije u vaše kreativne potrage i strasti, jer će stati u vašoj petoj kući ljubavi i kreativnosti. Iako ste možda primijetili zastoj u ovoj oblasti od 30. oktobra, ovaj tranzit donosi svježe ideje i koncepte na različite načine na koje odaberete da uživate. Dozvolite sebi da se igrate i budite radoznali, nakon ove retrogradnosti, zaslužujete to.

Ribe

Vaš dom i porodica dobijaju pojačanje energije, jer se Marsove okreće direktno u vašoj četvrtoj kući. Ako u posljednje vrijeme niste bili sigurni u implementaciju novih ideja ili koncepata u ovoj oblasti svog života, očekujte porast jasnoće ove sedmice. Samo imajte na umu potencijalne sukobe u vašem porodičnom životu, jer Mars ubrzava – sada je sjajno vrijeme da mudro birate riječi, ako se upuštate u žučne rasprave iza zatvorenih vrata.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum