Trenutno čitaš
Makro fotografije koje bilježe delikatan ples bogomoljki

Makro fotografije koje bilježe delikatan ples bogomoljki

Gala Home
Gala Home

Makro fotograf Pang Way snima delikatne pokrete nalik plesu raznih vrsta bogomoljki. Iz blizine, on prikazuje insekte kako balansiraju na svojim dugim nogama s krilima raširenim na lepezasti način.

Zahvaljujući ovim makro umjetničkim djelima u mogućnosti smo da se divimo svim njihovim nevjerovatnim karakteristikama, od briljantne boje do nježne mreže i preko njihovih krila. Gledajući ove fotografije ne možemo, a da ne osjećamo zahvalnost za ova elegantna stvorenja koja žive širom svijeta.

Foto: Pang Way

Iako se bogomoljke nalaze posvuda u svijetu, Way ima sjedište u Maleziji i fokusira se na tamošnje vrste. „Budući da je Malezija zemlja prašume lako mogu pronaći mnogo posebnih vrsta“. Većina njegovih fotografija snimljena je u divljini, ali ponekad koristi studijsko osvjetljenje kako bi postigao poseban efekat za svoje veće subjekte koje fotografiše.

Foto: Pang Way

Bez obzira na to da li fotografiše na licu mjesta ili u studiju, rezultati su jednako očaravajući, a edukacija je jedan od primarnih ciljeva njegove fotografije. “Moj cilj je snimiti i dokumentovati što više vrsta insekata, buba i paukova kako bih poboljšao svoje znanje u smislu osnovne entomologije, identifikacije i proučavanja njihovog staništa”.

Foto: Pang Way

U nastavku pogledaj galeriju prekrasnih fotografija koje pričaju same za sebe.

Pročitaj

Foto: Pang Way
Foto: Pang Way
Foto: Pang Way
Foto: Pang Way
Foto: Pang Way

 

Izvor: mymodernmet.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum