Trenutno čitaš
Šta ćemo u maju gledati na Netflixu? Bridgerton svakako!

Šta ćemo u maju gledati na Netflixu? Bridgerton svakako!

serija bridgerton, maj na netflixu

Najveće novo izdanje na Netflixu u maju je svakako povratak istorijske romantične drame “Bridgerton.” Izuzetno popularna originalna Netflixova serija se vraća s prvim dijelom svoje treće sezone 16. maja. Među ostalim najboljim TV serijama ovog mjeseca su istinski kriminalistički triler “Bodkin” i nove epizode rijalitija “Selling the OC”.

Što se tiče filmova, Netflix ima mnogo toga za ponuditi. Romantična komedija uparuje Brooke Shields s Mirandom Cosgrove kao duo majka-ćerka, a “Unfrosted” Jerryja Seinfelda otkriva smiješnu stranu stvaranja Pop-Tarta.

Kako ne bi ništa propustili, u nastavku imamo kompletan vodič.

A Man in Full (2. maj)

Zasnovan na bestseler romanu Toma Wolfea, “Čovjek u potpunosti” prikazuje Jeffa Danielsa kako glumi mogula za nekretnine po imenu Charlie Croker koji se suočava s iznenadnim bankrotom i mora braniti svoje carstvo u raspadanju od političara i biznismena koji žele kapitalizirati sada kada namirišu krv. voda. Croker je grub i bezobrazan tajkun koji ne planira da padne iz milosti bez borbe i spreman je na svaki prljavi trik da zaštiti ono što je izgradio. U ograničenoj seriji će glumiti i Diane Lane, Lucy Liu, Tom Pelphrey i William Jackson Harper. Ova drama od šest epizoda dolazi od Davea E. Kelleya koji je također kreirao “Big Little Lies” za HBO i “The Lincoln Lawyer” za Netflix.

Selling the OC, Sezona 3  (3. maj)

“Selling the OC” se vraća za svoju treću sezonu s agentima kancelarije Oppenheim grupe u Orange Countyu spremnim da se iznova takmiče za prvo mjesto u svijetu luksuznih nekretnina. Naravno, ovi brokeri neće samo pokušavati da prodaju višemilionske kuće u suncem okupanoj Kaliforniji, očekuj još kancelarijske drame jer ovi radnici definitivno ne ostavljaju svoje lične živote pred vratima. Ovaj spin-off serije “Selling Sunset” postao je jednako popularan kao i njegova matična serija, a povratak “Selling the OC” sigurno će biti vrhunac mjeseca za mnoge Netflix pretplatnike.

Unfrosted (3. maj)

Komedija o trci za pobjedu u ratu za doručak između Kellogg’sa i Posta 1960-ih je potpuno legitimna. Režiser, koscenarista i glumac Jerry Seinfeld predstavlja nam “Unfrosted”. U njemu je zabilježeno stvaranje Pop-Tarta, “revolucionarnog” toster peciva u kojem i danas uživaju porodice širom svijeta. Seinfeld je okupio super glumačku ekipu za ovaj smiješno šašav film – Melissa McCarthy, Jim Gaffigan, Amy Schumer, Hugh Grant, Peter Dinklage, Bill Burr, Dan Levy, James Marsden i Max Greenfield.

Bodkin (9. maj)

Inspirisan trenutnom istinskom opsesijom kriminala u našem društvu, ali zasnovan na originalnoj ideji, a ne na istinitoj priči, “Bodkin” vidi grupu podcastera kako putuje u naizgled idilični grad u prekrasnom irskom selu kako bi istražili niz čudnih nestanaka koji su se desili decenijama prethodno. Kada istinski istražitelji stignu na lice mjesta, brzo shvate da se ispod površine krije nešto zlokobnije i uvučeni su u misteriju. U mračnom trileru, sa elementima komedije (iako kreator Jez Scharf želi naglasiti da to “nije komedija”), u Bodkinu glume Will Forte, Siobhán Cullen i Robyn Cara.

Pročitaj
One day

Mother of the Bride (9. maj)

Od Marka Watersa, reditelja “Mean Girls” i “Freaky Friday”, stiže nova romantična komedija Mother of the bride u kojoj glume Brooke Shields i Miranda Cosgrove, zajedno sa Benjaminom Brattom i Chadom Michaelom Murrayem. U ovom filmu, Lana (Shields ) je zapanjena kada se njena ćerka Ema (Cosgrove) vrati sa putovanja sa vijesti da se udaje na Tajlandu za mjesec dana. Ako zaruke nisu bile dovoljan šok, Lana je još više šokirana kada sazna da je Emmin zaručnik sin čovjeka koji joj je slomio srce godinama ranije. Na putu do vjenčanja slijedi nekoliko neugodnih susreta, a možda čak i druga šansa za pronalaženje ljubavi.

Bridgerton, sezona 3 – 1. dio (16. maj)

Za obožavatelje Netflixove izuzetno popularne periodične drame, čekanje je skoro gotovo, jer se “Bridgerton” vraća nakon duge pauze. Treća sezona biće objavljena u dva dijela, pri čemu prve četiri epizode stižu u maju, a druga polovina treće sezone izlazi u junu. Biće dosta sočne drame ove sezone koja će obuhvatiti čitavu glumačku ekipu, ali veliki fokus će biti na Penelope Featherington (Nicola Coughlan) i Colinu Bridgetonu (Luke Newtown). Ako tek treba da probaš užitke “Bridgertona”, sada je pravo vrijeme da se upoznaš sa serijom prije 16. maja.

Atlas (24. maj)

U gradu je novi blockbuster naučno-fantastični ep i zove se “Atlas”. U ovom akcionom filmu glumi Jennifer Lopez kao Atlas Shepherd, briljantna, ali nedruštvena analitičarka podataka s dubokim nepovjerenjem u umjetnu inteligenciju. Ona se prijavljuje da se pridruži misiji do zvijezda kako bi uhvatila buntovnog robota koji je povezan s njenom misterioznom prošlošću. Ali kada se misija okrene, Atlas je prisiljena vjerovati AI-u da joj pomogne spasiti cijelo čovječanstvo. Očekuj brzu radnju i neke pravovremene teme, kao i zadovoljavajuću poruku o važnosti vjerovanja drugima i spuštanja opreza.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum