Trenutno čitaš
Piješ li svaki dan magnezijum?

Piješ li svaki dan magnezijum?

magnezijum

Prema raznim istraživanjima, magnezijum je veoma važan za naše zdravlje. On spada među najrelevantnije suplemente, koje bi trebalo koristiti u svakodnevnoj ishrani. Danas sve više ljudi ima smanjeni nivo magnezijuma u svom tijelu.

Zauzvrat, to može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, budući da je svim organima tijela potreban magnezijum. Preporučena dnevna doza za muškarce je od 400-420 mg, a za žene 310-320 mg. Nedostatak magnezijuma može izazvati mnogo fizičkih i emocionalnih poremećaja, kao što su anksioznost, stres i nesanica.

Foto: medicalnewstoday

Zašto ti je potreban magnezijum?

Magnezijum je takođe zadužen za kontrolu memorije, održavanje njene jačine i vitalnosti, za dobar san i sprečavanje nesanice. Konačno, magnezijum opušta nervni sistem, stoga ga je najbolje uzeti prije spavanja. Po mišljenju stručnjaka, magnezijum je bolje uzimati u tečnom stanju, nego kao pilule. A naravno, potrudi se da ga što više uzimaš kroz hranu.

Foto: medicalnewstoday

Donosimo ti listu šta će se dešavati sa tvojim tijelom, kada počneš svakodnevno da uzimaš magnezijum.

1. dan: Pošto je to tvoj prvi dan, nećeš primjetiti velike promene.

2. dan: Vjerovatno ćeš se osjećati mirnije i bolje spavati te noći.

3. dan: Postaćeš pozitivnija i življa osoba i lakše ćeš kontrolisati svoje promjene raspoloženja.

4. dan: Tvoj san će se nastaviti poboljšavati i osjećaćeš se bezbrižno, čak i bez vježbanja tog dana. Da bi magnezijum ostvario svoj puni potencijal, dodaj vježbanje svojoj svakodnevnoj rutini.

5. dan: Tvoje tijelo će raditi punom parom i izdržati sve prepreke tokom dana.

Pročitaj
sapun

6. dan: Stresa će biti sve manje i manje, a možda ćeš čak moći da spavaš punih 8 sati.

7. dan: Ovdje možeš povećati dnevnu dozu magnezijuma.  Kada uzimaš magnezijum, veoma je važno da se držiš svoje rutine i da ne preskačeš dane. U suprotnom, vjerovatno ćeš primjetiti značajan pad energije.

Dobro promiješaj piće i pusti da se potpuno otopi prije konzumiranja.  Nekoliko kapi limuna će dodati još više kvaliteta i okusa, ali i dosta zdravstvenih prednosti.

Dakle, ne zaboravi na unos magnezujuma svaki dan!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum