Ovi ukusni mafini koji se ne peku oduševiće te bogatim ukusom i sočnim slojevima. Recept spaja najfinije sastojke poput zobenih pahuljica, zrele banane, svježih malina i tamne čokolade kako bi stvorio savršenu kombinaciju za tvoj doručak ili popodnevnu užinu.
Ovi mafini su pogodni za sve prehrambene preferencije, a lako se pripremaju.
Sastojci za zobenu bazu:
- 1 zrela banana
- 1 1/2 šolje zobenih pahuljica
- 1/2 šolje organskog kremastog putera od kikirikija ili putera od orašastih plodova
Sastojci za sloj od maline:
- 1 1/2 šolje malina, svježih ili smrznutih
- 1 kašičica chia sjemenki
- 1 kašičica ekstrakta vanilije
- 1/3 šolje čistog javorovog sirupa (opciono)
Sastojci za čokoladni sloj:
- 3/4 šolje tamne čokolade, isjeckane
- 1 kašičica organskog kokosovog ulja
Upustva za pripremu:
Koristiti silikonski kalup za mafine.
Izgnječiti jednu zrelu bananu sa zobenim pahuljicama i maslacem od orašastih plodova. Sjedinite sve i staviti u kalup za mafine, pazeći da obložiš čitav kalup i sa strane.
U drugu posudu dodati maline, chia sjemenke, vaniliju i javorov sirup i razmutite da se sjedine sastojci. Svaki kalup napuni smjesom od malina.
Otopiti čokoladu i kokosovo ulje. Sipati na vrh smjese od malina. Staviti kalup u zamrzivač najmanje jedan sat.
Uživaj!
Za više sadržaja zaprati nas na Instagramu ili Facebooku.
Naslovna fotografija: jessiedaye.com