Trenutno čitaš
Maestralno muzičko putovanje oko svijeta Nemanje Radulovića i orkestra “Double Sens” je poput najljepšeg sna

Maestralno muzičko putovanje oko svijeta Nemanje Radulovića i orkestra “Double Sens” je poput najljepšeg sna

Publika Banjaluka Festa je imala jedinstvenu priliku vidjeti i čuti vrhunske muzičare, koji su nas svojom muzikom poveli na put oko svijeta. Nemanja Radulović svjetski poznati violinista je sa orkestrom “Double Sens”, pred oduševljenom publikom po prvi put premijerno nastupio u Bosni Hercegovini i to na Banja Luka Festu.

Tvrđava Kastel zablistala je u punom sjaju uz nesvakidašnji fenomenalan nastup jednog od najvećih virtuoza na violini, koji premijerno u ovom dijelu svijeta izvodi koncert u okviru turneje “Roots”. U pojedinim trenucima činilo se kao da publika ne diše upijajući svaku odsviranu notu, predivnih melodija koje nas vodile na muzičko putovanje u 22 zemlje svijeta…

Koncert je počeo čarobnim izvođenjima muzike Irske, Škotske, zatim Brazila, Rusije, Španije, Francuske, Srbije, Indije, Izraela… Publika je najglasnije što je mogla aplaudirala briljantnim muzičarima na čelu sa Nemanjom Radulovićem.

Srpsko-francuski violinista Nemanja Radulović svojom jedinstvenom energijom, ljubavlju, toplinom i iskrenošću, poručuje da muzika ima moć da zbližava ljude. Nastupajući u najvećim dvoranama i sa najznačajinijim svjetskim orkestrima, od Amerike, Japana, Grčke, Njemačke, čuveni violinista Nemanja Radulović je svakako najuspješniji muzičar sa ovih prostora u svijetu.

Sa svojim orkestrom “Double Sens” koji čine vrhunski muzičari iz Francuske i Srbije, već više od 10 godina osvaja koncertne prostore i srca publike širom svijeta. Publici Banjaluka Festa je ispričao da se ideja za album “Roots” rodila tokom pandemije korona virusa za vrijeme lockdown-a. “Tokom ovog perioda, imao sam vremena da duboko promislim o muzici danas, ali i o muzici prošlosti i budućnosti. Muzika koja mi je istinski pomogla da se osjećam živim. Ona me je povezala sa narodima i sa osnovnim osjećanjima naših života, a to su radost i ljubav. Više mi je prijalo da slušam muziku nego da je sviram u tom periodu. “Roots” predstavlja iskorak, to nije standardna klasična muzika koju bi publika očekivala”, poručio je Nemanja publici.

Koncert je bio poput najljepšeg sna, publika nije mogla da se zasiti maestralnog nastupa, pa je nekoliko puta vraćala muzičare na bis. Nemanja Radulović i orkestar “Double Sens” nisu krili emocije i zahvalnost pred publikom.

Posljednjom numerom “Somewhere over the rainbow” muzičari su se oprostili od publike, koja ih je ispratila bogatim aplauzom. Ovo je zaista bilo nevejrovatno iskustvo koje se trebalo doživjeti… Sve je izgledalo i zvučalo gotovo nestvarno poput čarolije… Publika je bila zahvalna i sretna što je imala prilika da doživi ovakvo nevjerovatno iskustvo, koje će dugo pamtiti…

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum