Trenutno čitaš
Mačka prešla 450 kilometara kako bi se vratila kući

Mačka prešla 450 kilometara kako bi se vratila kući

Mačka je proputovala više od 450 kilometara do svog starog doma prije nego što se ponovo spojila sa svojim vlasnicima i vratila u svoj novi dom – nevjerovatnih 13 mjeseci kasnije.

Laetitia De Amicis se preselila sa svojom porodicom i njihove tri mačke zbog posla prije godinu dana, napustivši regiju Orne u Francuskoj. Porodica je na svojoj novoj lokaciji u Normandiji pazila da Felys, Crapaud i Cocci ostanu u kući, jer su se brinuli da će se izgubiti u drugačijem okruženju.

SWNS

Ali Cocci je nestao u avgustu 2021. Zabrinuta porodica tragala je za Coccijem tri mjeseca, ali bezuspješno. Kako bi spriječila svoju djecu da se brinu, Laetitia im je rekla da misli da je Cocci vjerovatno otišao kući da ih potraži u Amblyju – ipak, ne vjerujući ni na trenutak da bi to moglo biti istina.

Naravno, stranac je pronašao mačku lutalicu udaljenu više od 450 kilometara, samo 8 kilometara od njihove prethodne porodične kuće. Laetitia je vidjela objavu podijeljenu na Facebooku o mački pronađenoj u Souillyju, a mama koja je ostala kod kuće odmah ju je prepoznala – iako je “izgledala potpuno drugačije”.

Avanturistična mačka poslata je lokalnom veterinaru, koji je potvrdio da je nestala životinja stara 10 godina i da je sterilizovana, baš kao i Cocci. Fotografije su razmijenjene i Laetitia je zamolila svog oca da je identifikuje. Nije bio voljan jer nije mogao vjerovati da je moguće da je mačka zaista proputovala cijelu zemlju, ali je na kraju pristao. „Kada me nazvao tog dana, videla sam svog tatu kako mazi moju mačku tokom video poziva“, rekla je Laetitia.

Pokušao je mačku nazvati drugim imenima, a ona je odgovorila samo na Cocci. “Bila sam sa svojom kćerkom. Pogledala ga je, prepoznala i briznula u plač. Moj sin je bio vrlo skeptičan dok nismo otišli po njega. Ali čim smo stigli tamo, odmah nas je prepoznao.”

Pročitaj

Cocci je ostao kod veterinara tri sedmice prije nego što je porodici dozvoljeno da ga odvede kući. Imao je manje od jednog kilograma, buve, crve i infekciju na licu.

 

Izvor: Good News Network

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum